דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר מחקר F5 Labs: אזור EMEA נמצאת בחזית מתקפות Brute Force
מחקר F5 Labs: אזור EMEA נמצאת בחזית מתקפות Brute Force
איריס וינשטיין 15/09/19 |  צפיות: 2746

באזור EMEA מתקפות ה- brute force על יישומים תופסות את הנתח הגדול ביותר מכלל מתקפות הסייבר

מחקר חדש של F5 Labs חושף כי אזור EMEA הוא נקודה חמה גלובלית למתקפות brute force. מתקפות אלו היוו 43.5% מכלל המתקפות האפלקטיביות שנרשמו על ידי צוות ה- SIRT של F5 ב- EMEA בשנה שעברה. בקנדה מתקפות אלו תפסו 41.7% מכלל המתקפות שתועדו, בארה"בהנתח שלהם היווה 33.3% וב- APAC 9.5% בלבד.

האנליזה הינה חלק מדוח הגנת היישומים לשנת 2019 (Application Protection Report 2019) שחוקר את העובדה שרוב היישומים מותקפים בשכבת הגישה, תוך עקיפת התהליכים הלגיטימיים של הזדהות והרשאות. התקפות brute forceבדרך כלל כוללות כעשרה ניסיונות רצופים כושלים או יותר להתחברות בתוך פחות מדקה, או מעל 100 ניסיונות כושלים ב- 24 שעות.

ב- 2018, צוות ה- SIRT של F5 דיווח שהתקפות brute force כנגד לקוחות F51 היוו 18% מכלל ההתקפות ו- 19% מכל האירועים שטופלו.

אזור EMEA – המותקף ביותר

"מתקפות brute force קיימות שנים רבות ובעבר היה ניתן לאתר אותן בקלות בשל הנפח והמהירות שלהן, אולם כיום מתקפות אלו הופכות לקשות יותר לזיהוי בשל העובדה שהן מחקות התנהגות אנושית, בקצב, בנפח ובמאפיינים אחרים" אומר אור יעקוב, מנהל גוף ההנדסה ב- F5 דרום אירופה. "בנוסף, מגוון היישומים שהושמו למטרה על ידי מתקפות אלו התעצם משמעותית כאשר נפתחו גישות API ליישומים, דבר שמקשה גם על המניעה והטיפול בהן".

ריי פומפון, המומחה הראשי למחקר איומים ב- F5 Networks מוסיף כי: "התקפות brute force יכולות להופיע כלא מזיקות, ממש כמו התחברות לגיטימית עם שם משתמש וסיסמה נכונים. הן קשות לזיהוי מפני שמבחינת המערכת, התוקף מופיע כמשתמש חוקי ולגיטימי".

כל יישום שדורש הזדהות הוא מוקד להתקפת brute force, אבל F5 Labs מדווחת על התקפות שמתמקדות בעיקר ב:

· גישת הזדהות ב- HTTP (29% מהמתקפות שנרשמו גלובלית) - התקפות כנגד טפסי הזדהות של הדפדפן. רוב ההתחברויות המסורתיות ברשת נעשות באופן הזה.

· גישה ל- Outlook Web Access מהרשת (17.58%), Office 365 (12%) ו- ADFS (17.5%) – התקפות כנגד פרוטוקולי הזדהות לשרתי Exchange, Microsoft Active Directory ו- Federated Services. התקפות על פרוטוקולים אלו מקיפות אימיילים, רשתות אינטראנט שלמות ונפחים משמעותיים של מידע רגיש.

· SSH/SFTP (18%) - התקפות brute force על SSH/SFTP הן בין השכיחות ביותר, משום שהזדהות SSH מוצלחת הינה דרך מהירה לקבלת גישת האדמיניסטרטור. התקפות אלו מאד אטרקטיביות לתוקפים, שכן מערכות רבות עדיין מסתמכות על סיסמאות ברירת המחדל.

· S-FTP (6%) – התקפות אלו הן מסוכנות שכן התקפות אלו מאפשרות לנוזקה גישה מורחבת, העתקת קלט (keylogging) וצורות אחרות של מעקב ומעבר ברשת.

בסך הכל, שירותי אימייל הם השירותים שהושמו למטרה על ידי מתקפות brute force במידה הגבוהה היותר. לארגונים שאינם מסתמכים בצורה משמעותית על מסחר מקוון, הנכסים בעלי הערך הרב ביותר מאוחסנים בדרך כלל רחוק מהפרימטר, מאחורי שכבות מרובות של אמצעי שליטה. במקרה זה, אימייל הוא קרקע טובה לגניבת מידע ולהשגת גישה לכלים שמאפשרים לזרוע הרס היקפי.

להישאר בטוחים

על פי דוח הגנת היישומים לשנת 2019, הגנה מפני מתקפות גישה עדיין מהווה אתגר לארגונים רבים. הזדהות רב שלבית (multi factor authentication) יכולה להיות קשה ליישום ולא תמיד ניתנת לביצוע במסגרת הזמן הרצויה. באופן מדאיג, בזמן שסיסמאות אינן מהוות הגנה מספקת, דוח הגנת היישומים לשנת 2018 מצא כי 75% מהארגונים עדיין משתמשים בשמות משתמש וסיסמאות פשוטים ליישומי web קריטיים.

"הטקטיקות של התוקפים עשויות להשתנות ככל שטכנולוגיות ההגנה מתקדמות, אבל עקרונות ההגנה הבסיסיים יישארו בעתיד הנראה לעין" אמר פומפון. "בתור התחלה, הבטיחו שהמערכות שלכם יכולות לפחות לזהות התקפות brute force. חשוב גם להבטיח מנגנונים שעובדים הן לטובת הארגון והן לטובת המשתמש בכל הקשור לזמינות. קחו בחשבון שלא מספיק להתקין התראות פיירוול בנוגע לניסיונות brute force. חייבים לבחון את הניטור והתגובה, להריץ תסריטי תגובה לאירוע וכן לפתח מתודולוגית תגובה לאירועים, כך שתוכלו להגיב במהירות ובאמינות".

יעקב מוסיף כי ארגונים ישראליים "החלו ליישם שיטות מתקדמות לטיפול במתקפות מסוג זה, הכוללות שילוב של מספר טכנולוגיות, בהן WAF (Web Application Firewall), עדכון מתקפות קמפיין ומודיעין סייבר בזמן אמת ושימוש בטכנולוגיות SaaS. שילוב זה מספק הגנה רב שכבתית לסוג זה של מתקפות".


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI