דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים התקפות פישינג עולות ב-220% בשיא משבר הקורונה ככל שהאופורטוניזם של פושעי הסייבר מתעצם
התקפות פישינג עולות ב-220% בשיא משבר הקורונה ככל שהאופורטוניזם של פושעי הסייבר מתעצם
איריס וינשטיין 23/11/20 |  צפיות: 1828

מגפת הקורונה ממשיכה לעודד את מאמצי הפישינג (דיוג - Phishing) וההונאה של עברייני הסייבר באופן משמעותי, זאת על פי מחקרים חדשים של מעבדות F5 Labs. על פי המהדורה הרביעית של דוח הפישינג וההונאה (Phishing and Fraud Report), אירועי פישינג עלו ב-220% בשיא המגיפה העולמית בהשוואה לממוצע השנתי.

בהתבסס על נתונים ממרכז ה-SOC של F5, מספר אירועי הפישינג בשנת 2020 אמור כעת לעלות ב-15% לעומת השנה שעברה, אם כי נתון זה עשוי להשתנות בקרוב עם התפשטות הגל השני של המגיפה.

הודעות פישינג נמסרות בדוא"ל בנושא הקורונה ומתמקדות בבקשה לתרומות לעמותות מזויפות, איסוף הרשאות והעברת תוכנות זדוניות.

סורין בויאנגיו, מהנדס מערכות בחברת F5 בישראל אמר כי: "התקפות פישינג קיימות מספר רב של שנים ולמרות זאת הן נשארת וקטור תקיפה משמעותי שהולך ומתפתח. הגנות מסוג MFA כבר לא מספיקות, מאחר שבמקרים רבים הן מאפשרות התמודדות עם האיום רק לאחר שהזהות נגנבה והנזק נעשה. מנועים חדשניים, שמסוגלים לזהות אם גניבת הזהות בזמן אמת, כאשר המשתמש מתחבר, מאפשרים להתמודד עם האיום באופן מידי ויעיל יותר".

F5 Labs זיהתה התקפות אופורטוניסטיות כאשר בחנה יומני שקיפות אישורים (Certificate Transparency Logs - תיעוד של כל האישורים הדיגיטליים המהימנים בציבור). מספר האישורים המשתמשים במונחים "Covid" ו"קורונה" הגיע לשיא של 14,940 במרץ, דבר שמהווה עלייה אדירה של 1102% לעומת החודש הקודם.

"הסיכון להיות תחת התקפת פישינג גבוה יותר מתמיד ונוכלים משתמשים יותר ויותר באישורים דיגיטליים כדי שהאתרים שלהם ייראו מקוריים", אמר דייוויד וורברטון, מומחה איומים בכיר במעבדות F5 Labs. "התוקפים ממהרים גם לרכוב על מגמות רגשיות, כך שמגפת הקורונה תמשיך לתדלק איום שכבר היום נחשב משמעותי. למרבה הצער, המחקר שלנו מצביע על כך שבקרות האבטחה, הכשרות המשתמשים והמודעות הכוללת עדיין אינן מספיקות ברחבי העולם".

הדומיין של תוקפי הפישינג

על פי המחקר של שנה שעברה, F5 Labs ציינו כי נוכלים הופכים להיות יצירתיים יותר ויותר עם שמות וכתובות אתרי הפישינג שלהם.

החל מתחילת שנת 2020 עד היום, 52% מאתרי הפישינג השתמשו בשמות ופרטי זיהוי של מותגים בכתובות האתר שלהם. באמצעות נתוני אתרי פישינג מ-Webroot מעבדותF5 Labsגילו כי אמזון (Amazon) הוא המותג המטורגט ביותר במחצית השנייה של 2020. המותגים Paypal, Apple WhatsApp,Microsoft Office , Netflix ו- Instagram היו גם בין עשרת המותגים המובילים שהתחזו אליהם.

על ידי מעקב אחר גניבת הרשאות לשימוש בהתקפות פעילות, מעבדות F5 Labs הבחינו כי עבריינים מנסים להשתמש בסיסמאות גנובות תוך ארבע שעות מרגע ביצוע התקפת הפישינג מול הקורבן. התקפות מסוימות אף התרחשו בזמן אמת על מנת לאפשר תפיסת קודים של אבטחה של אימות רב-גורמים (MFA).

בינתיים, גם פושעי סייבר הפכו חסרי רחמים בניסיונותיהם לחטוף כתובות של אתרים מכובדים, אם כי פגיעים - לעתים קרובות בחינם. אתרי וורדפרס לבדם היוו 20% מכתובות הפישינג הגנריות בשנת 2020. בשנת 2017 נתון זה היה נמוך משמעותית והגיע רק עד 4.7%.

יתר על כן, פושעי סייבר מורידים יותר ויותר עלויות באמצעות רשמים של שמות דומיין (registrar) הניתנים בחינם כגון Freenom עבור דומיינים מסוימים של קוד מדינה (ccTLD), כולל tk, .ml, .ga, .cf ו- gq. כאמור, .tk הוא כיום הדומיין החמישי ביותר בפופולריות בעולם.

מסתתרים במקום גלוי לעין

בשנת 2020 התוקפים מגבירים את מאמציהם לגרום לאתרים מזוייפים להיראות אמיתיים ככל האפשר. נתונים סטטיסטיים של F5 SOC מצאו כי מרבית אתרי הפישינג מינפו הצפנה, כאשר 72% מתוכם השתמשו בסרטיפיקציות HTTPS תקפות כדי להערים על קורבנות. השנה, 100% מ"אזורי ההצנחה" (drop zones) - יעדי הנתונים הגנובים שנשלחו על ידי תוכנות זדוניות - השתמשו בהצפנת TLS (עלייה מ-89% בשנת 2019).

מעבדות F5 Labs דיווחו בנוסף כי כאשר מצרפים את האירועים משנת 2019 ו-2020, 55.3% מה- drop zones השתמשו ביציאת SSL/TLS לא סטנדרטית. נעשה שימוש ביציאה 446 בכל המקרים ב- bar one. ניתוח של אתרי פישינג מצא כי 98.2% השתמשו ביציאות סטנדרטיות: 80 לתעבורת cleartext HTTP ו-443 לתעבורת SSL/TLS מוצפנת.

1 דוח ה- Phishing and Fraud Report בוחן השנה ממרכז ה-SOC של F5 אירועי פישינג שהתרחשו במהלך חמש שנים, צולל עמוק לאתרי פישינג פעילים המסופקים על ידי שירותי ה-Webroot BrightCloud Intelligence Services של OpenText ומנתחים נתוני שוק ה-dark web מ- Vigilante. יחד, הם בונים תמונה שלמה ועקבית של עולם הפישינג.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI