דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים מחקר F5 Labs: מספר התקפות ה-DDoS עלה בשנת 2021 וההאקרים מתוחכמים יותר
מחקר F5 Labs: מספר התקפות ה-DDoS עלה בשנת 2021 וההאקרים מתוחכמים יותר
איריס וינשטיין 26/07/21 |  צפיות: 1445

נתונים חדשים מצוותי ה-SIRT ומרכז ה-SOC של F5 מגלים שרוב האירועים כוללים וקטורי תקיפה מרובים

המתקפה הגדולה ביותר השנה הגיעה לשיא של 500Gbps והמתוחכמת ביותר כללה שמונה וקטורי תקיפה שונים

במוקד התקיפות: מגזרי הטכנולוגיה, טלקום, פיננסים וחינוך

ניתוח חדש של F5 Labs קובע כי התקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS) גדלות הן במספרן והן במורכבותן.

נתונים שנאספו על ידי מרכז ה-SOC של F5 Silverline וצוות ה-SIRT של החברה מצאו כי התקפות DDoS עלו ב -55% בין ינואר 2020 למארס 2021. ברוב האירועים הללו (54%) נעשה שימוש בוקטורי תקיפה מרובים, דבר שמצביע על תחכום הולך וגובר ועל תוקפים נחושים יותר.

"התקפות DDoS הן עדיין איום נפוץ, עם חסמי כניסה נמוכים עבור האקרים חדשים, שיכולים לגשת להדרכות ביוטיוב או להשתמש בשירות DDoS להשכרה בזול", אמר שלמה יונה, מנהל מכירות בכיר לישראל, יוון וקפריסין ב- F5. "התקפות DDoS עשויות להפוך למוצר שניתן לקנות מהמדף, אך הן גם הופכות למורכבות ומתוחכמות יותר. הן בודקות את ההגנות של המטרות עם סוגים שונים של התקפות שנפרסות במקביל. ישנן יותר עדויות לכך שפושעי סייבר מתחילים להשתמש בהתקפות DDoS כדי ללחוץ על קורבנות לשלם דרישות כופר".

התקפות ה-DDoS הופכות מגוונות יותר

התקפות DDoS וולומטריות, המציפות רשתות בעומסי תעבורה בניסיון לצרוך את כל רוחב הפס הזמין, הן שיטת ה-DDoS הנפוצה ביותר, והן היוו 73% מכלל האירועים בין ינואר 2020 למארס 2021.

לצד זאת, צורות תקיפה אחרות הופכות לנפוצות יותר. הגידול הרב ביותר שנרשם, בהפרש משמעותי, הוא לתקיפה באמצעות פרוטוקול DDoS, המכוונת לפיירוול ונתבים. היא ממלאת טבלאות חיבור כדי למנוע ממוצרי רשת לטפל במידע שנשלח אליהם. בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2021, מעבדות F5 Labs מדווחות על עלייה של 135% לעומת התקופה המקבילה אתשקד, זאת לעומת עלייה של 59% בהתקפות וולומטריות.

בינתיים, התקפות DDoS על יישומים עלו ל-16% מכל אירועי ה-DDoS מינואר 2020 עד מרץ 2021, והיוו יותר מ-50% מכלל אירועי התמיכה הקשורים ל-DDoS ושטופלו על ידי צוותי ה- SIRTשל F5. תקיפות אלו נועדו לצרוך משאבים של שרת 'המקור'. הן מאלצות את היישום להתמודד עם בקשות לא לגיטימיות מצד התוקף ומונעות ממנו טיפול בבקשות לגיטימיות.

התחכום גדל

מרכז ה-SOC וצוות ה-SIRT הבחינו כי לצד היקף הולך וגדל של התקפות DDoS, חלה גם עליה בתחכום של התוקפים. בשלושת החודשים הראשונים של שנת 2021, מספר ההתקפות הרב-וקטוריות – הכוללות ביצוע של מספר התקפות בו זמנית בטכניקות שונות - עלה ב-80% לעומת השנה שעברה. לעומת זאת, חל שינוי מינימלי במספר ההתקפות החד-וקטוריות.

התקפות רב-וקטוריות כללו בממוצע 2.7 שיטות שונות, כאשר ההתקפות המורכבות ביותר שנרשמו כללו שמונה סוגי התקפות שונים.

"השחקנים המתוחכמים ביותר משתמשים בוקטורי התקפה שונים בעת ובעונה אחת, דבר שמאפשר להם לתקוף את רוחב הפס של הקורבן, את שכבת הרשת ואת שרתי היישומים במקביל – זהו ניסיון להציף את הקורבן באמצעות חזית רחבה של התקפה", הסביר דייוויד וורברטון, מוביל מחקר האיומים ב-F5 Labs. "בנוסף להתקפות מתוחכמות יותר, רשמנו כמה התקפות גדולות באופן בולט, כולל התקפה נגד חברת טכנולוגיה שהגיעה לשיא של 500Gbps - חצי טרה-בייט לשנייה".

המגזרים העיקריים שנפגעים

ארבע תעשיות נשאו את עיקר התקפות ה-DDoS מתחילת 2020: טכנולוגיה (25%), טלקום (22%), פיננסים (18%) וחינוך (11%).

עם זאת, תדירות ההתקפות הללו לא היתה תואמת את חומרתן. למרות שמגזר הבריאות עמד בפני מספר זעום של התקפות, הוא היה נתון לאחת מהתקפות ה-DDoS הקשות ביותר. חומרתן של ההתקפות הרגילות על חברות פיננסים, טכנולוגיה וטלקום הייתה נמוכה יחסית באופן ממוצע.

היו גם כמה שינויים בולטים במהלך תקופה של 15 חודשים, כאשר הקונטקסט של ענפים מסוימים השתנה. בינואר, פברואר ומארס 2021, כאשר בתי ספר ומוסדות אקדמיים רבים בעולם חזרו לשגרה לאחר תקופה ממושכת של למידה מרחוק, חלה עלייה חדה במספר התקפות ה-DDoS. כ-56% מכלל אירועי ה-DDoS בתחום החינוך מאז ינואר 2020 התרחשו ברבעון הראשון של 2021.

הגנה מפני DDoS

בעוד התקפות ה-DDoS הופכות נפוצות ומתוחכמות מתמיד, וורברטון קורא לארגונים לשמור על ערנות. זה כולל שימוש באמצעי אבטחה כגון WAF ופתרונות לזיהוי בוטים שיכולים לזהות תעבורת לקוחות אמיתית, או שירותי scrubbing שמסירים את התעבורה הזדונית לפני שהיא מגיעה לשרת האינטרנט.

"עם העלייה המתמדת, הן בהיקף והן במורכבות של התקפות DDoS, ברור שאנחנו צריכים לעשות יותר כדי להתגונן מפניהן", אמר. "כמו גם לשקול כיצד להתמודד עם התקפות DDoS ברגע שהן יוצאות לדרך, חשוב מאוד לאתר אותן במדויק. ככל שמספר התקפות ה-DDoS על יישומים גדל, כדאי להבין אם ניתן להבדיל בין עלייה פשוטה בתעבורת המשתמשים לבין מתקפה ממוקדת ומתמשכת מבוטנט. כמו תמיד, הנראות והקונטקסט מכריעים".

וורברטון גם הדגיש כיצד תוקפים עושים שימוש טוב בשרתי יישומים פגיעים או לא מאובטחים להפעלת התקפות השתקפות.

"המשמעות היא שגם אם אינך היעד להתקפת DDoS, ייתכן שהמערכות שלך ישמשו להפעלת התקפה," הוסיף. "בין היתר, DNS פגיע, NTP, Memcached ושירותי LDAP פגיעים, חייבים להיות מאובטחים מפני פגיעות וגישה לא מאומתת, במיוחד אם הם פונים לאינטרנט".


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI