לומדים הנדסת חשמל בתיכון? כדאי להמשיך גם לתואר
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 12/10/10

מועמדים רבים ללימודים אקדמיים, ובפרט לימודי הנדסה, מתקשים לעיתים לבחור את תחום ההנדסה אותו הם היו רוצים ללמוד. זאת מפני שמשנה לשנה, נוספים תחומים חדשים על פני הקיימים והמוכרים שהם, הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, תעשייה וניהול, בניין ומכונות. אך בכל זאת, למרות שיש לא מעט תחומי הנדסה חדשים, יעדיפו רוב המועמדים ללכת על המוכרים והותיקים.

אחד מבין תחומי הנדסה אלה, הקיים כבר למעלה מעשרות שנים הינו הנדסת חשמל. תחום זה מתפתח ומשתנה כל יום מחדש, בו מוכשרים הסטודנטים לפתח ולתכנן מערכות חשמליות ואלקטרוניות שונות, המשיקות לתחומים רבים, החל מרפואה, היי-טק, בנייה ועוד.

בדרך כלל, המועמדים ללימודי הנדסת חשמל עשויים להתחלק לשניים. הסוג הראשון הוא מועמדים שיצא להם להיחשף לתחום זה בתיכון, שכן הוא פופולארי וקיים כמעט בכל תיכון כמקצוע מוגבר ברמה של 5 או 10 יחידות. החשיפה למקצוע בתיכון כוללת הכרת מושגים קיימים הקשורים לחשמל הלקוחים מתוך לימודי הנדסת חשמל, כגון מעגלים, מערכות הספק, פיקוד ובקרה ועוד.

כך למעשה, זוכה התלמיד לקבל מושג על התחום, רמת העניין ועל הקושי הלימודי. שכן כמו בלימודי הנדסת חשמל לתואר אקדמי, גם בתיכון, מקצוע החשמל והאלקטרוניקה דורש השקעה מרובה ושליטה גבוהה במקצועות הנלווים אליו כמו מתמטיקה ופיזיקה.

ואילו הסוג השני של המועמדים, הוא דווקא כאלה שלא בהכרח הגבירו את מקצוע החשמל בתיכון ולמעשה השתבצו במקרה לתפקידים הנוגעים לחשמל ואלקטרוניקה בצבא. לעיתים, בחלק מן התפקידים הללו, נדרש החייל לעבור קורס או מספר קורסים במסגרת השרות הצבאי. כך בעצם מתקבל מושג כללי על תחום החשמל ובמידה והחייל מצא בו עניין, ישנו סיכוי גבוה מאוד שלאחר הצבא הוא יבחר להמשיך ולהעמיק את ידיעותיו בלימודי הנדסת חשמל.

כך שלעיתים, עצם ההתוודעות לתחום מסוים, לא משנה באיזה שלב בחיים, אם בצבא ואם בתיכון, יכולה להיות בהחלט חלק משמעותי בבחירת התחום הלימודי בעתיד. יתרה מזאת, כך גם מפחית המועמד ללימודים אקדמיים את התלבטויותיו לגבי מה ללמוד, זאת משום שצבר ידע כלשהו לגבי התחום והוא לא חדש עבורו, אלא מוכר לו.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article11117.aspx