אל תפיל את המליון! איך להישאר בגן עדן ולחיות חיים טובים באמת?
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 31/10/10

אל תפיל את המליון! איך להישאר בגן עדן ולחיות חיים טובים באמת?

שלום לכולם, הפעם אני רוצה לדבר על תוכנית טלויזיה ששמה בישראל זה אל תפיל את המיליון.

ומה הולך שם. בתכנית מביאים לך מיליון שקל - שואלים אותך שאלות, ואם ענית נכון על השאלות, לאחר מספר סבבים, אם נשאר לך כסף, קיבלת את המיליון.

כמובן שבכל דבר בעולם יש שכל מסוים, וגם בתכנית הזו יש שכל.

השאלות והתשובות ששואלים שם זה לא שכל, והאדם יכול להגיד כן זה שאלות של ידע, שכל, אבל המהות של הידיעות שם זה לא שאלות מהותיות. אנשים בודקים בעצם כמה דברים ומידע לא רלוונטיים יש לך בראש, בעצם כמה זבל יש לך בראש, אבל הפעם אני רוצה לדבר על הכיוון הפילוסופי המעניין שיש ב"אל תפיל את המיליון", ואם נתבונן על ההבדל המהותי של התכנית "אל תפיל את המיליון" לשאר תכניות הטריוויה שיש היום, ההבדל שקודם כל בכל התכניות אתה מתחיל עם 0 שקלים, וככל שאתה עונה נכון, אתה מרוויח יותר.

בתכנית אל תפיל את המיליון זה הולך הפוך, קודם אתה מתחיל עם מיליון שקלים, ועכשיו אתה רק צריך להיזהר לא לאבד אותו. ומה המהות של הדבר הזה?

בחיים יש לאדם שתי גישות, אחת שאומרת אתה צריך להתאמץ כדי שיהיה לך טוב, צריך לעבוד כדי שיהיה טוב, האדם מניח שאם הוא יתאמץ יותר יהיה לו יותר טוב, אבל מצד האמת שהכל כבר טוב, רק שהאדם צריך להיזהר לא לאבד את זה.

הרעיון הוא שהדת לדוגמא, מבטיחה לאדם שאם תעשה את זה ואת זה ואת זה, תקבל בסוף גן עדן.

זה מה שהדתיים מבטיחים, מה שהתורה של היהודים מבטיחה להם.

איפה פה המרמה בסיפור, הטענה שלהם אומרת, שהשכר הוא רק בעולם הבא, פה אין הנאה.

הנאה אמיתית הם אומרים, אין דבר כזה בעולם הזה, בעולם הזה אי אפשר ליהנות.

אתה רוצה ליהנות? רק בעולם הבא, כך מתחיל הספר מסילת ישרים.

ומי שיש שכל בקודקודו, החשיבה האמיתית, מי שמכיר את אלוהים האמיתי, מבין שמצד האמת

גן עדן זה כבר פה, מקום העידון זה פה, ומה שהאדם צריך לעשות, אדם שואל איך לעשות שהכל יהיה טוב, שהמציאות תהיה לי טובה?

והתשובה היא שאתה לא צריך להפוך את המציאות לטובה, אתה רק צריך לוודא שאתה לא הורס את המציאות שהיא כבר טובה, מצד האמת הנושא של אחדות המציאות הוא דבר שכבר קיים

במציאות הכל אחד, וכאשר הכל אחד, החיים טובים, יש לך אחדות, יש לך נפרדות כישות אחת, הכל כבר טוב.

העניין הוא שהאדם צריך להיזהר שלא לאבד את הטוב, זו המהות של אל תפיל את המיליון

המיליון כבר אצלך, אתה לא צריך להרוויח אותו, כבר קיבלת אותו אתה צריך רק לא לאבד אותו.

למה קיבלת אותו. קיבלת מתנה, המיליון קיבלת מתנה, כמו בסיפורי מעשיות, מעשה משבעה קבצנים, שבעצם את הכל אתה מקבל במתנה, את הכל אתה מקבל במתנה, העולם נוצר ללא שום השתדלות, אף אחד לא יכול להגיד בזכותי נברא העולם, זה לא נוצר בזכות אף אחד, זה נתהווה יש מאין.

ומה המהות של לא לאבד, אתה נשאל שאלות, וצריך להשיב את התשובה הנכונה.

וברגע שאתה בספק, שאתה לא בטוח, שם אתה מפסיד.

ומה שגורם לאדם להפסיד כמו שאמרתי הרבה פעמים, אל תהפוך את האפשרי למחויב, אל תגיד דבר שהוא וודאי או בטוח אם אתה לא בטוח לגביו, כי דבר שלא היית בטוח בו והימרת שהוא בטוח למרות שהוא לא נכון, אז הוא הפסיד.

אותו דבר בחיים, שאדם יודע מצד האמת האובייקטיבית, שהוא לא יודע ובטוח בשום דבר

ואדם יכול להגיד שאי אפשר להבין את האמת האובייקטיבית, אבל זה לא משנה, בהנחה שאתה מנסה לראות את הדברים בצורה אובייקטיבית מוחלטת של המציאות, אז זה ממילא אומר שבשום דבר אתה לא בטוח, כי כל מה שהשכל שלך אומר לך, זה לא אובייקטיבי, זה הכל סובייקטיבי

ולכן כל מה שהאדם צריך לעשות, זה לא לשקר, אל תשקר, אל תגיד על שום דבר שאתה בטוח בו

כי אם אתה בטוח במשהו אתה בעצם משקר, תבדוק האם זה מחויב? אולי זה בעצם לא מחויב?

זה שהשכל שלך אומר משהו, מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?!!

כנ"ל לגבי כל תחום, בפרט, השקרים הכי נפוצים שהאדם אומר: " אני בטוח שאי אפשר להגיע לשלמות, או אני בטוח שאי אפשר להגיע לאמת האובייקטיבית " מאיפה אתה בטוח?

הרי אם אתה עצמך אומר שאי אפשר להגיע לאמת האובייקטיבית, אז איך אתה אומר בצורה "אובייקטיבית" שאי אפשר להגיע? תגיד שאתה לא בטוח!

האדם צריך להתרגל לא לפחד לחיות בחוסר ידיעה, מה שיקרה, יקרה! תהיה אמיתי! תשאל האם אני יכול להיות בטוח בדבר הזה? האם תיאורטית יכול להיות שאני טועה?

אם תיאורטית יכול להיות שאני טועה, זה אומר שאני לא בטוח בדעתי, ואדם צריך להיות פשוט אמיתי, אם אתה לא בטוח במשהו, פשוט אל תשקר.

להפסיד את המיליון, זה שהאדם מהמר על דבר שהוא לא בטוח בו.

הרעיון הוא מאד פשוט, המיליון כבר שלך! החיים הטובים כבר נמצאים אצלך!! *רק* אל תיתן תשובות שאתה לא בטוח בהן.

אל תגיד שזה טוב אם אתה לא בטוח שזה טוב, אל תגיד שזה רע, אם אתה לא בטוח שזה רע!

תשאל, מי אמר לך? אולי שניהם טובים, אולי שניהם רעים? מי אמר לך שזה טוב וזה רע.

מה? אתה כבר הבנת את כל המציאות שהחלטת שזה טוב וזה רע?

מי החליט שזה אמת וזה שקר? איך החלטת?

ובכל מקרה יש בתכנית נקודה מעניינת נוספת, שואלים שאלה ו 4 אפשרויות לכל שאלה, כאשר אתה יכול לפצל את הכסף על האפשרויות, וככל שהמשחק מתקדם הקושי עולה ומצמצמים לך את האפשרויות, ולכן הלחץ שלך יותר עולה ואתה צריך, הרעיון שבסופו של דבר, המיקוד בשלב האחרון, נגיד שאדם עבר את כל המשוכות, הגיע לשאלה האחרונה עם המיליון, עכשיו יש לו שתי אפשרויות, הוא חייב לשים את כל הכסף או כאן או כאן, אין אפשרות לפצל, אתה חייב להיות מוחלט בתשובה שלך.

והרעיון שהדברים מצטמצמים, כשאדם מתחיל לחפש את עצמו, אז יש הרבה אפשרויות, ומנסה להבין, זה נכון, זה נכון וזה נכון מתבלבל, אבל שאתה מתחיל להתקרב לשורש של השכל, ככה כמות האפשרויות מתחילה להצטמצם לו, עד שמגיע למצב שיש לו שתי אפשרויות, אבל באל תפיל את המיליון אחת מהאפשרויות נכונה לפחות, ובמציאות האדם מגיע בסוף לשתי אפשרויות ששתיהן לא נכונות, ז"א, לדוגמא האדם שואל האם יש סיבה לכל דבר, והוא מגיע לשתי אפשרויות, הוא מגיע לתשובה שיש סיבה ותשובה שאין סיבה, והעניין ששתי התשובות לא נכונות, והאדם צריך להגיע לידיעה, רגע? יש סיבה לכל דבר, או אין סיבה לשום דבר, מה האמת?

ואז הוא מגיע להבנה ששתי התשובות נכונות, וזה בכל נושא אם יגיע לסוף יראה ששתי התשובות נכונות, ואז יצטרך להחליט.

והאמת כשהוא מתבונן בזה הוא אומר, רגע! אבל לא יכול להיות שיש סיבה ולא יכול להיות שאין סיבה! שתי התשובות נכונות, וגם שתי התשובות לא נכונות, שזו בעצם אותה הבעיה, בכל מקרה תפסיד את הכסף.

זה אומר שבמציאות המצב הרבה יותר קשה, זה אומר, שבאל תפיל את המיליון לפחות תשובה אחת נכונה, אבל בחיים, הנמשל הוא שהחיים כבר טובים, אבל רק אל תפיל את המיליון.

והעניין ששתי התשובות נכונות, אז איך מתקדמים הלאה?

שהאדם מחפש רק את האמת, מה שקורה לו זה שהוא חופר חופר חופר, ואז בסוף התהליך הוא מגיע לשכל חדש, שלהגיד יש סיבה אן אין סיבה זה אותו הדבר.

כי אם אדם שואל, רגע למציאות יש סיבה או אין סיבה? האם היא אקראית? אבל אם לאדם היה שכל להבין שלהכל יש סיבה, או להגיד שהכל אקראי זה בכלל אותו הדבר, אין שום הבדל, סיבה ואין סיבה זה אותו דבר, כי אם להכל יש סיבה אז כל דבר הוא הסיבה של עצמו, ואם הכל אקראי, זה גם אומר שכל דבר הוא הסיבה של עצמו, מי שיתבונן בזה יראה שהכל אחד.

ועל האדם לא לאבד את החיים הטובים, ויש אינסוף טוב, ועל האדם להגיד את האמת.

הוא מגיע לשתי תשובות שהן לא נכונות, ואז עליו להתבונן יותר פנימה ולראות בכלל ששתי התשובות כן נכונות, ואז יש הבנה שזה בכלל אחד.

רק אל תשקר, תטיל כל דבר בספק, וכך תגיע לנקודה הפנימית ביותר ששם אין לו כבר שום שאלה.

ושיהיו לכולם חיים טובים אמיתיים, שנובעים מידיעת המציאות.

המאמר מאת מאמן אימון אישי + ייעוץ אליעד - www.EIP.co.il | מאמן אימון אישי מרצה הרצאות

הכנס לאתר ותהנה מעוד מרצה הרצאות על חיים, יהודים, התאמצות, אלוהים, שאלות למחשבה ועוד ...


 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article11500.aspx