גמלת סיעוד - מהי ולמי מיועדת ?
נכתב על ידי: Dikla
תאריך: 15/12/10


גמלת סיעוד היא הסעד הכספי שזכאי אדם לקבל בתנאי שהוא עמד בתנאי החוק. חוק הסיעוד קובע כי כל גבר שהגיע לגיל שישים ושבע וכל אישה שהגיעה לגיל שישים וארבע זכאים לקבל גמלת סיעוד מהביטוח הלאומי. אולם, זאת במידה והם הוכיחו כי הם עומדים בקריטריונים של הביטוח הלאומי לסיוע. זאת, כיוון שהם אינם יכולים או שהם מתקשים לנהל את חייהם באופן עצמאי בצורה תקינה והם זקוקים לסיוע. בעקבות זאת, קבע הביטוח הלאומי סידרה של קריטריונים אשר רק מי שעומד בהם יהיה זכאי לקבל גמלת סיעוד.

להלן מספר קריטריונים:

גיל פרישה כפי שצוין כבר לגברים בני שישים ושבע ולנשים בנות שישים וארבע.

מגורים, רק מי שגר בביתו או בבית אבות אשר אינו מוגדר מוסד סיעודי, זכאי לקבל גמלת סיעוד.

כפל קצבאות, אדם אשר מקבל מהביטוח הלאומי קצבה אחרת לדוגמא קצבת נכות לא יוכל לקבל שתי גמלת סיעוד.

הוכחת אי יכולת, על מקבל גמלת סיעוד להוכיח לביטוח לאומי כי מצבו הרפואי אינו מאפשר לו להסתדר לבד ויש צורך בעזרה סיעודית חיצונית.

תקרת הכנסות, הביטוח הלאומי קבע רף מסוים של הכנסות כולל בן או בת זוג במידה ויש ורק אם הקשיש אינו עובר את התקרה גמלת סיעוד מלאה. במידה והקשיש עבר את התיקרה יקבל גמלת סיעוד מופחתת. זהו לשון החוק ויישומו על ידי הביטוח הלאומי.

סל השירותים הנוספים הניתנים במסגרת גמלת סיעוד הוא לדוגמא סיוע של מטפל או מטפלת. על פי חוק הסיעוד על המטפל או המטפלת מוטלת האחריות בסיוע לביצוע הפעולות היום יומיות במסגרת השעות שאושרו על ידי המוסד לביטוח לאומי. כמו כן על המטפל להגיע לביתו של הקשיש או הקשישה ולסייע בביצוע הפעולות היום יומיות הקשורות בניהול ובאחזקת משק הבית. סיוע זה יכלול אכילה, קניות של מוצרים, בישול ארוחות, עזרה ברחצה, ליווי לרופא, הבאת תרופות מבית המרקחת, הכל בהתאם לצרכי הקשיש ועל פי הגדרת הביטוח הלאומי.
גמלת סיעוד שאושרה ניתנת להמרה חלקית בשירותים שונים. לדוגמא, ביקור במרכז יום לקשיש, שירותי כביסה, לחצן מצוקה, מוצרי ספיגה, השתתפות במימון עובד זר. הכל בתאום עם מחלקת הרווחה והביטוח הלאומי. שרק נהיה בריאים ושלא נזדקק לגמלת סיעוד.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article12481.aspx