מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית 1
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 18/12/10

מי אני, מה אני, האני, אין או יש אני או לא אני, ביטול האני עצמי, ממה האני מורכב, מה היית לפני שהיית, חיפוש עצמי - 1

שאלה: אני רוצה שתתחיל איתי מהרצון להרגיש טוב, איך אני מתקדם הלאה, ולהבין שהכול אחד. כול מה שחקרתי, הבנתי שאני עושה את זה כדי להרגיש טוב

אליעד: כול רצון שחקרת גילית שהוא כדי שתרגיש טוב.

שאלה: ואז שאלתי את עצמי למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע?

אליעד: לפני, בוא אני אתן לך טיפ, לפני שאתה שואל למה, תנסה להבין מהו, מה זה רצון להרגיש טוב.

שאלה: שאלתי למה אני רוצה להרגיש טוב, והבנתי שמשהו גורם לי לרצות. שאלתי מה גורם לי לרצות, ומהו רצון בכלל, אבל לא הגעתי להבנה.

אליעד: אני רוצה להגיד לך משהו מסוים כדי למצוא תשובה צריכה השאלה להיות ממוקדת, כשאתה שואל למה? זה פחות ממוקד. לדוגמא יש פה מיץ תפוזים, למה יש פה מיץ תפוזים? זאת שאלה יותר רחבה, או האם יש פה מיץ תפוזים? מה זה מיץ תפוזים? אם נבין מה הוא מיץ תפוזים אז נבין למה הוא פה, אם נבין מהו המכשיר הזה נבין למה הוא פה. אם נבין מהו הפלאפון נבין למה יש אותו, אם מישהו קנה מכשיר, אתה יודע למה הוא קנה, הבנת מה הוא קנה? מה אני בא לאמור שהשאלה למה? כדי לפתור אותה חייבים לדעת מה, אתה צריך להבין מה פירוש הרצון להרגיש טוב, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, מה זה להרגיש טוב? מהו רצון?

תנסה לצמצם את השאלה שאתה רוצה להבין, אתה מנסה להבין למה אני רוצה להרגיש טוב? יש כאן הרבה דברים להבין. למה? - יש להבין כאן את החוקיות של הסיבה תוצאה, רוצה - מה זה רוצה? להרגיש - מה זה להרגיש? טוב - מה זה טוב? תתחיל לצמצמם. דרך החשיבה זה להתחיל לצמצם את השאלה לחלקים יותר קטנים, ולגלות את השורש. כמו למשל שלומדים בבית הספר דקדוק ושואלים אותך איזו מילה היא הנושא, הנשוא והמושא. איזה מילה שבלעדיה לא תהיה משמעות למשפט. נגיד לדוגמא למה אני רוצה להרגיש טוב? אם נוריד את המילה למה, היא מתארת משהו, היא לא המרכז של האירוע.

השאלה למה אני רוצה להרגיש טוב, או למה אני רוצה את מה שאני רוצה היא שאלת הכוונה, היא לא השאלה הסופית, השאלה האחרונה היא שאלה אחרת בכלל. השאלה האחרונה היא איך זה יכול להיות שאני קיים וגם לא קיים? איך זה יכול להיות שזה גם יש וגם אין? איך זה שאני רוצה להרגיש טוב וגם רוצה להרגיש רע? רוצה וגם לא רוצה? זאת השאלה האחרונה. אבל כדי שתבין את המציאות עליך לשאול קודם למה אתה רוצה.

שאלה: איך אני מתקדם הלאה? אני רוצה להרגיש טוב.

אליעד: מאוד פשוט, אני אסביר לך, בוא ננסה להבין את השאלה, למה אני רוצה להרגיש טוב? מה יש בשאלה? יש מציאות שיש בתוכה אדם שרוצה להרגיש טוב, עכשיו הוא שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? למעשה אנו שואלים למה האירוע התרחש? אני רוצה להרגיש טוב, למה אני רוצה להרגיש טוב? כאילו אתה מניח שיש סיבה, וגם יש תוצאה. התוצאה היא שאני רוצה להרגיש טוב, מה המסובב של התוצאה שאני רוצה להרגיש טוב?

שאלה: מה הסיבה?

אליעד: מה הסיבה, מה המסובב, מסובב זה הסיבה, הכוח שמפעיל. לפני שאתה חוקר מה גורם לך להרגיש טוב, זה כמו מי יצר אותו. למשל המכשיר הזה, מי יצר אותו? איך נדע מי יצר אותו אם לא נבדוק מהו? אם נגלה שהוא שעון, יצר אותו שען, אם נגלה שזה תפוח, נדע שהוא גדל על העץ. מה שאני בעצם בא לאמור שלפני שאתה שואל מה קדם לרצון שלי להרגיש טוב, תשאל מה זה, אני רוצה להרגיש טוב? כאשר אתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, אתה שואל מה קדם לאירוע שאני רוצה להרגיש טוב. קודם תנסה להבין מה זה אני רוצה להרגיש טוב, ואחר תשאל מה קדם לו. מה הבנת?

שאלה: לא הבנתי.

אליעד: אז אני אסביר שוב. האדם שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? הלמה הוא מחוץ להרגיש טוב, יש אני רוצה להרגיש טוב שזה אירוע, ויש משהו מסביבו שגורם לו לקרות, אז שהצלחת לגלות מה מחוץ לאירוע, יצרת אירוע, אז תנסה להבין מה הוא האירוע הזה. לדוגמא במקום שתשאל מי יצר את הזמן, תשאל מה הוא זמן? אנחנו מדברים על איך לשאול, לפני שאתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב, תשאל מה זה אומר להרגיש טוב? אני רוצה להרגיש טוב, מה זה אני רוצה להרגיש טוב?

שאלה: אז השאלה היא מה אתה רוצה?

אליעד: יכול להיות, אני רק אומר שלפני שאתה מחפש את הסיבה למה, תנסה להבין מה פירוש להרגיש טוב. לדוגמא אתה רוצה להיות מאושר, בא אליעד ואומר לך, כדי שתהיה מאושר אתה צריך להבין את הרצון של עצמך, הרצון הבסיסי זה להרגיש טוב, אז תנסה להבין למה? קודם להבין למה? עכשיו אני אומר לך שלפני שאתה שואל למה? תנסה להבין מה זה להרגיש טוב.

שאלה: מה זה להרגיש טוב?

אליעד: מאוד פשוט, אני רוצה שהרצון שלי תמיד יתמלא. מה זה אני רוצה להרגיש טוב? כי אני קיים, ויש לי רצון, ויש לי רצון שהרצון שלי התמלא, זה נקרא אני רוצה להרגיש טוב. תנסה לפשט את הדברים, אני רוצה להרגיש טוב זה מעורפל.

שאלה: אתה לא עונה על השאלה.

אליעד: אני לא עניתי לך על השאלה למה אתה רוצה להרגיש טוב. תקשיב אנחנו שואלים עוד שאלה ועוד שאלה ועוד שאלה ועוד שאלה... עד שבסוף נגיע לשאלה האחרונה, והתשובה שם תפתור לך את כול השאלות. הבנת מה אמרתי? אתה לא אמור למצוא תשובה, אתה אמור לשאול עוד שאלה, אתה אמור לצמצם את השאלות עד שתגיע לשאלה אחת שהתשובה שלה תפתור לך את הכול. הבנת?

שאלה: אז זה אומר שאין תשובה?

אליעד: אין תשובה, רק שאלה נוספת.

תיקח נייר ותכתוב, להרגיש טוב = למלא את הרצון שלי, יש לי רצון ואני רוצה שהוא יתמלא.

תבין אתה בסוף רוצה להרגיש טוב, בגלל זה באת, נכון? מה זה להרגיש טוב? למלא את הרצון, והשאלה הבאה היא מי אחראי על הרצון שלי, מי יוצר אותו? מאיפה הוא מגיע?

למה אני רוצה להרגיש טוב? מה המילה הכי חשובה במשפט?

שאלה: למה אני רוצה?

אליעד: נשאר למה אני רוצה? למה אני רוצה זה כמו מה הסיבה שאני רוצה, נוריד את הסיבה, ויישאר אני רוצה.

שאלה: אם אני לבד בבית ואני שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? איך אני ממשיך מכאן לבד?

אליעד: אתה שואל איך היית אמור לדעת את זה, יש מחויב המציאות ואפשרי המציאות, כבר שמעת את המושג הזה, יש דבר שתלוי בדבר. מהו אותו דבר שבלעדיו לא היית מרגיש טוב?

שאלה: רצון

אליעד: נכון, אתה אמור לחקור את הבסיס, לחקור קודם כול מה הוא רצון.

שאלה: אני שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? כי אני רוצה למלא את הרצון שלי

אליעד: עד כאן הבנו?

שאלה: למה אני רוצה למלא את הרצון שלי? כי מישהו גורם לי לרצות.

אליעד: אז כן הגעת לאותה נקודה. בא נתחיל לבודד, במקום לשאול למה אני רוצה להרגיש טוב? נשאל אני רוצה להרגיש טוב? אני רוצה להרגיש? אני רוצה? אני, יש זמן מקום אחד, הבנת?

שאלה: מפריע לי שאין תשובה.

אליעד: מפריע לך? כשתפגוש את אלוהים תגיש תלונה, אין תשובה. אתה אומר קודם נמצא תשובה ואחר נמשיך לשאלה הבאה, זה לא עובד ככה, אז למה אתה רוצה להרגיש טוב? אני אתן לך תשובה, תדע שיש אלוהים בשמיים, שהוא מאוד טוב, ורוצה שיהיה לך טוב, וכדי שיהיה לך טוב הוא צריך לתת לך רצון, ולכן הוא נתן לך רצון, וכשהרצון שלך יתמלא אתה תרגיש טוב.

שאלה: למה הוא עשה את זה?

אליעד: קבלת תשובה?

שאלה: לא

אליעד: כי יש לך עכשיו שאלה נוספת, נכון? אז איך אנחנו מתקדמים? למה אני אומר שאין תשובה? תקשיב, יש תשובה יש אפילו מאה תשובות, אך התשובות הם תשובות קש, כי הם לא באמת עונות על השאלה, תמיד יש אחריהם עוד שאלה ועוד שאלה, לכן אני לא אומר שיש תשובה כי התשובה לא עונה על שום דבר, ואנחנו צריכים להמשיך, להמשיך, עד שנגיע לנקודה הסופית. מה הבנת?

שאלה: נראה שאין תשובה על שאלה שנשאל.

אליעד: בכול מקרה הלוגיקה פשוטה, תראה אני לא עובד עליך שאומר לך שיש תשובה, אני חוסך לך, אומר לך שאין תשובה עד שלא תבין את הכול לא תבין דבר. תשובה לא באמת יכולה לענות, למה? כי כול תשובה נשאל אחריה למה? אז מראש אני אומר לך אין תשובה.

מה המכנה המשותף של כול הדברים? בספר כתבתי איך למצוא תשובות לשאלות, על ידי שתנסה לגלות מה הנחות היסוד שעליהם מבוססת השאלה. כדי למצוא תשובה לשאלה אנחנו מנסים להבין את הנחות היסוד של השאלה. מה הם אותם דברים שבלעדיהם לא הייתה שאלה? למה אני רוצה להרגיש טוב? על איזה הנחת יסוד היא מבוססת? שיש אני, שיש רוצה, שיש להרגיש, שיש טוב ורע, ושיש גם סיבה, אז אתה שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? אם לא הייתה סיבה לכול דבר היית שואל למה אני רוצה להרגיש טוב? לא, אם לא היה אני, לא היה רוצה, לא היה להרגיש, אז בא נבדוק על מה זה מבוסס.

זה מבוסס על זה שאני קיים, ושיש לי רצון, ושאני רוצה למלא אותו, ומה יש מתחת לזה? בא ננסה להבין מה הבסיס הזה, מה זה אני רוצה?

שאלה: יש כמה הנחות, איך אדע על מה ללכת?

אליעד: לא משנה, תבדוק מה נמצא מתחתיהם.

שאלה: רוצה ללכת על המילה טוב.

אליעד: מה זה טוב?

שאלה: כשהרצון שלך מתמלא

אליעד: לא, אנחנו הורדנו את המילה אני, אנחנו הולכים רק על המילה טוב. מה זה טוב? מה הוא הדבר שבלעדיו לא הייתה שאלה? מה היא מילת המפתח שאם היא לא היית קיימת לא הייתה שום שאלה?

שאלה: אני

אליעד: נכון, המילה אני, אתה לא אומר למה רוצה להרגיש טוב? מי? מה? אני מתכוון להגיד שגם המילה טוב היא סובייקטיבית, לכן תחקור את המילה אני.

שאלה: האם לא ניתן לחקור את המילה טוב?

אליעד: אתה יכול לחקור מהו טוב ומהו רע, אבל עדיף שתחקור את הדבר שבלעדיו לא הייתה לך שאלה. רק אגיד לך בשביל הפרוטוקול, שבסוף התהליך הבסיס שעליו מבוססות כול השאלות בעולם, זה החשיבה שדבר והיפוכו לא יכולים להיות. זה הבסיס שעליו מבוססות כול השאלות.

שאלה: אתה יכול להסביר את זה.

אליעד: אמרתי שכדי למצוא תשובה לשאלה תמיד תשאל את עצמך מה הבסיס שעליו מבוססת השאלה, עכשיו כול השאלות בעולם, מכול הסוגים, מכול הנושאים, בכול העניינים, יש להם בסיס אחד, האדם מניח שדבר והיפוכו לא יכולים להיות, שלא יכול להיות שגם ככה וגם ההפך שלו, ועכשיו הוא מתחיל לשאול שאלות. אם האדם אומר אבל רגע דבר והיפוכו זה אחד, איך זה יכול להיות אחד? לדוגמא כשאתה קם בבוקר, יש לך שני מסלולים, מסלול אחד אומר יש ואין זה שני הפכים, טוב ורע זה שני הפכים, נמצא ולא נמצא זה שני הפכים, פה ושם זה שני הפכים, ואתה מתחיל לשאול שאלות כול החיים שלך, מה לעשות את זה או את זה? כול הזמן שאלות, פה או שם? נכון?

כאשר האדם קם בבוקר מסיבה זו או אחרת, והוא מבין שיש ואין זה דבר אחד, ובאמת מבין שאין ויש זה דבר אחד, אז מה תשאל בעצם? אין מה לשאול בכול נושא. אתה מבין את הנקודה? אני כבר נתתי לך את השורש של כול השאלות שבעולם. לכול השאלות יש שורש אחד.

בוא נבדוק עכשיו מהו הדבר שבלעדיו לא הייתה שאלה.

שאלה: בא נבדוק מה הרצון קודם?

אליעד: מה אכפת לך מהרצון? טוב, בא נבדוק מהו רצון, מהו רצון? תחושה של אני, אני חווה רצון. רצון זה חוויה, רגש.

שאלה: שאמרת שרצון זה תחושה של אני, האם זה חלק מהאני?

אליעד: מה אמרתי? שתשאל מי הוא האני, האם אני ישות גדולה? האם אני ישות שניתן לחלק אותה?

שאלה: אבל זה לא עונה מהו רצון.

אליעד: אני לא עונה לך על שום דבר, אני שואל עוד שאלה, ועוד שאלה, ועוד שאלה, עד שתבין שהכול אחד, ולא תהיה לך שום שאלה.

שאלה: האם יש כיוון אחר בלדעת מהו רצון?

אליעד: האם אתה מבין שבלי אני אין רצון?

שאלה: כן

אליעד: אז גמרנו, תחקור מהו האני. בלי אני לא היה רצון, נכון? אז בא ננסה להבין מהו האני. גם אם תחקור מהו קיר תוכל להגיע למקור ולדעת שהכול אחד, אבל הבעיה היא שאין לך אינטרס לדעת מה הוא קיר, לא מטריד אותך מה הוא קיר, לכן תחקור לתוכך. דבר נוסף אם תחקור מהו קיר, תגיד לעצמך אבל אני לא קיר, אז תתחיל לחקור מה הוא אני, נכון? אם הייתי אומר לך בא נחקור מה הוא רצון, היית אומר לי אבל אני לא רצון, אז נחקור מה הוא אני, מה הדבר הכי קרוב אליך. יש פה מציאות ענקית, אם האדם יבין דבר אחד בכול המציאות הזאת הוא יסתדר. מה הדבר שהכי קל לך להבין אותו, זה הדבר שהכי קרוב אליך, מה הדבר הכי קרוב אליך? האני שלך, שאתה אומר אני זה הדבר שאתה הכי מרגיש אותו. כשאתה אומר אני למה אתה מתכוון?

שאלה: לאני.

אליעד: אתה צריך להגיד מה זה אני, אתה מרגיש אני, מה זה שאני מרגיש? זה הכול, מי מרגיש? מה מרגיש? זה הדבר שאתה יכול למשש אותו יותר מכול דבר אחר.

שאלה: האם דרך הרצון אי אפשר לדעת מי אני?

אליעד: תבין, יש מציאות והדבר הכי קל להבין במציאות זה מי אתה, כי זה הכי קרוב אליך, אתה נוגע בזה, אתה חי בזה, אתה 24 שעות איתו.

שאלה: מי אמר שזה המסלול היחיד?

אליעד: אתה רוצה שנעשה אחרת? מצד האמת ניתן לעשות אחרת. בקשר לרצון, רצון זאת ישות נפרדת ממך וכאשר אתם נפגשים זה נקרא אני רוצה, אני רציני איתך, לא צוחק איתך. מקודם אמרתי לך שבלי אני אין רצון, מה ההפך שלו? שיש רצון בלי אני, ואפשר להגיד שאם לא היה רצון לא היה אני, אחד הדרכים של הרצון להתגלות זה דרכך, אתה בכלל תלוי בקיומו של הרצון, בסדר? עכשיו אפשר לבדוק מה זה אני, או לבדוק מה זה רצון בעיקרון, אני בעדך תגיד מה בא לך לבדוק.

שאלה: בא נבדוק מה זה רצון.

אליעד: או קי, מה זה לדעתך רצון? תקשיב רגע, כשאנו שואלים מה הוא רצון, השאלה היא מאיזו הנחה אנחנו יוצאים, הנחה ראשונה אומרת שבלי אני אין רצון, זה מה שרוב האנשים חושבים שהם לא יהיו קיימים, ואז אם נאמר שבלי אני לא יהיה רצון, אז צריך לחקור מה הוא אני, זה אתה מבין? כי האני הוא לפני הרצון. אפשרות נוספת שאולי בלי רצון אין אני, ולכן אולי לא היית יכול להיות קיים, אז לפי שאלה זו אי אפשר לשאול מה הוא אני, צריך לשאול מה הוא רצון, אפשרות נוספת היא שיכול להיות רצון וגם אני והם יכולים להתחבר, ואז לפי זה אתה יכול לשאול מה הוא אני או מה הוא רצון, זה מזל שיש לך, שמכול מקום שתחקור תגיע לאותה הבנה שהכול אחד.

שאלה: איך הייתי מגיע לזה לבד?

אליעד: אם היית מספיק חופר היית מגיע לזה לבד, איך אני הגעתי? כי חפרתי, בסוף אתה צריך להגיע להבנה שהכול זה מקום וזמן, ואחר הכול אחד. גם אם תחקור את המקום תוכל להגיע. גם כאן אפשר להגיד שאם לא הייתי קיים לא היה מקום וזמן, השאלה היכן אתה קיים בלי מקום וזמן, אבל לא כול המקום בתוכך, אני חשבתי על זה הרבה, אמרתי אני בתוך המקום והזמן והמקום והזמן בתוכי, יש כאלה שחושבים שכול העולם בתוכם, אבל לא כול העולם בתוכך, לא יכול להיות כול העולם בתוכך

שאלה: האם המקום והזמן יכולים להיות בלעדיך?

אליעד: הנושא פשוט, בסופו של תהליך, מה הוא רצון, מה היא מחשבה? מה זה אומר? מה שאני בטוח בזה שזה משהו שקיים, מה המכנה המשותף הנמוך ביותר של כול הדברים בעולם? מה הדבר הבסיסי ביותר של כול הדברים בעולם? שהם קיימים, נכון? מה הדבר הכי בסיסי שאתה יכול לאמור על עצמך? שאתה קיים, שמשהו קיים, לא יודע אם זה אני, אולי זה לא אני, אולי זה השתקפות שלי? אולי אני חושב שאני קיים? אבל משהו קיים.

שאלה: בסופו של דבר אני צריך לסמוך עליך.

אליעד: אם תסמוך עלי לא תבין דבר, אתה צריך לבדוק בעצמך, תן לעצמך את הצ'אנס ותבדוק ותראה מה תגלה, בסוף בסוף בסוף אתה צריך להבין משהו אחד.

המאמר מאת מאמן אימון אישי + ייעוץ אליעד - www.EIP.co.il | ייעוץ אישי מרצה הרצאות

הכנס לאתר ותהנה מעוד מאמן אימון אישי בנושא יעוץ אישי, אמת, רע, חיים, תחושות ועוד ...


 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article12598.aspx