Go see; Ask why; Show respect
נכתב על ידי: אריק דביר
תאריך: 09/05/11

מתוך השאיפה לתת שירות מצוין לעסקים אותם אני מלווה, אני שואל את עצמי לא פעם, מה מייחד יועץ טוב?

מה גורם לו להגיע למצב בו הזמן והאנרגיה שהוא משקיע משפיעים על הלקוח ומיצרים אצלו שינוי ושיפור?

מה מאפשר לו להתמודד עם לקוחות מתחומים שונים ובעלי אופי שונה ועדיין להיות מסוגל לתת לכל אחד את השירות בדרך בה יוכל לקבל אותו ולקחת עליו בעלות.

בכל דיון שכזה אני חוזר לכותרת המאמר הזה, שהיא כלל יסוד בחשיבה רזה: Go see; Ask why; Show respect

על פניו זה פשוט. אתה נמצא באתר הלקוח, אתה רואה דברים, אתה שואל שאלות ואתה נותן כבוד ללקוח.  עכשיו אנסה לצלול קצת יותר עמוק.

אתחיל דווקא בלתת כבוד.  לכבד, כפי שאני מבין את המלה בהקשר זה, משמעותו לבוא ממקום של מתבונן, לא של מבקר.  כאשר הגישה היא של מתבונן סקרן, למבצע הפעולה בה התבוננת אין צורך להתגונן.  האינטראקציה בינך לבינו מושתתת על היותכם במקום שווה ומאפשרת לו לקבל אותך כשותף למשימה – השיפור.  אם אתה לא האויב המאיים אז, כנראה, אתה ידיד שאפשר להיעזר בו.  חשיבות יתר למתן הכבוד נובעת מהעובדה ששיפור אמיתי מתחיל מהעובדים שנמצאים הכי קרוב לבעיה, ובמקרים רבים אלו עובדים שאינם רגילים שמישהו שואל לדעתם ובוודאי לא לוקח ומיישם אותה.

מתן הכבוד מאפשר ליועץ לתת מקום לאנשים בעלי אופי שונה ומשונה ומאפשר לו לעבוד, באותה מידה של הצלחה, עם לקוחות בעלי פעילות ואופי מגוונים.

לראות ולהתבונן – יתרונו הגדול של היועץ הוא שאינו מחויב לדוגמות הקיימות בארגון.  הוא בעל ראיה נקייה, משוחררת מעול ההיסטוריה הארגונית ויכול "לראות" את הפעילות נטו.  ככל שיקפיד לבדל את עצמו מתוך הפוליטיקה הפנים ארגונית וישמור על מעמדו כחיצון למערכת, כך השירות שיוכל לספק ללקוח הוא טוב יותר.  זה לא קל. האדם הוא חיה חברתית והיותו זר בתוך קבוצה מגובשת דוחפת אותו לרצות להשתייך לקבוצה.  יועץ טוב חייב להיות מודע לכך ולהימנע ככל האפשר מלהיות חלק מהארגון.  יכולתו של היועץ לראות נקודות בזבוז אפשריות נובעת גם מניסיונו המצטבר. נקודת המבט הנקייה מאפשרת לו להשתמש ברעיונות שקלט במשך ההיסטוריה המקצועית שלו ובחשיפתו לארגונים שונים.

לשאול למה –למה זו השאלה הנפיצה ביותר שקיימת.  מבחינתך כיועץ, מטרת השאלה היא לגרום לנשאל להפעיל תהליך של חשיבה מחדש על פעולה שהפכה אצלו להרגל.  השאלה מחייבת את הנשאל לצאת ממצב של נוחות יחסית למצב של אי ודאות.  זאת ועוד, מתכנן הפעולה ומבצע הפעולה עלולים להיכנס למצב של מגננה ווכחנות - בדיוק ההיפך ממה שרצית להשיג.

כאן באים לידי ביטוי הכבוד שאתה נותן והראיה הנקייה, המאפשרים ליועץ לשאול למה ולקבל תהליך חשיבה אמיתי.


 
אודות המחבר

כל פנייה תענה בשמחה

בברכה,

אריק דביר

054-3116010

[email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article16424.aspx