בתי השקעות – למה זה טוב
נכתב על ידי: תומר שומרון
תאריך: 20/05/11

דמיינו לכם את המצב הבא: קיבלתם סכום גדול בירושה ואתם מחפשים דרכים לנצלו בצורה שלא תבזבז אותו ואולי אף תעזור לכם להרוויח עוד. אתם יכולים כמובן להפקיד אותו בפיקדון בבנק בלי לסכנו יותר מדי ולהרוויח ריבית נמוכה, או להשקיעו בבורסה שם פוטנציאל הרווח גדול בהרבה. אם עברה לכם בראש המחשבה הזאת אבל דחיתם אותה מסיבות של "מה אני מבין בזה?" או "זה סיכון גדול מדי" - בתי השקעות הם הפתרון בשבילכם.

בישראל קיימים בתי השקעות רבים המציעים שירותים רבים כגון : ניהול תיקים, ייעוץ במסחר במט"ח, קופות גמל וכד'. תפקידם הוא לסייע לגורמים הפונים אליהם - אנשים פרטיים או חברות על ידי מתן ייעוץ כלכלי ואף ניהול מדיניות ההשקעות וביצוע פעולות עבור הלקוח. לכל לקוח אשר מקבל שירותים מאחד מבתי ההשקעות יוצמד מנהל תיק השקעות ויועץ השקעות. הלקוח יגדיר עבור בית ההשקעות את מדיניות ההשקעות שלו יחד עם יועץ ההשקעות שישקלל מגוון רחב של גורמים כגון: מצב השוק, מצבו הכלכלי של הלקוח, רמת הסיכון שהלקוח מוכן לקחת וכד'. יועץ ההשקעות ידווח למנהל תיק ההשקעות שכשמו כן הוא נושא באחריות הראשית של ניהול תיקים של לקוחותיו. זהו בנאדם מנוסה ואחראי בעל ניסיון רב בתחומו והוא יחליט בפועל היכן להשקיע, מתי ובכמה. בבתי השקעות קיימים גם אנליסטים וסוחרים - האנליסטים הם צוות של כלכלנים אשר תפקידם לנתח את השוק בזמן אמת ולחזות משברים ופריחות ולכן המידע שהם יעבירו יהיה חיוני מאוד לניהול התיקים. הסוחרים תפקידם לבצע רכישות ומכירות ולתאם השקעות מול הבורסה לניירות ערך. מלבד ניהול תיקים בתי ההשקעות יציעו שירותים נוספים כגון: ייעוץ לפני רכישה ומכירה, ניהול קרנות נאמנות ולמעשה סיוע בכל פעולה כלכלית הדורשת ידע נרחב. בתי ההשקעות יגבו עמלה אשר משתנה ממקום למקום ותלויה גם בשירות אותו הם נותנים.

לכן אם השתכנעתם להפקיד את ניהול התיקים שלכם בידי אחד מבתי ההשקעות בישראל דעו לכם שהפיקוח עליהם נעשה על ידי הרשות לניירות ערך והוא קפדני ביותר. למרות זאת יש לוודא מספר דברים כדי למנוע מעשי נוכלות ואי נעימויות: יש לוודא שבית ההשקעות ומנהל ההשקעות מחזיקים ברישיון מהרשות לניירות ערך, אין לאפשר העברת כספים מחשבונכם לחשבון פרטי אחר כלשהו אלא רק לדואג לייפוי כוח עבור בית ההשקעות שיאפשר לו ביצוע פעולות בחשבונכם, יש לוודא קבלת דו"ח כל רבעון עם פירוט כל הפעולות ההכנסות וההוצאות שבוצעו על ידי בית ההשקעות, כמוכן יש לסכם מראש על תשלום העמלות ודמי הניהול - לנסחם באופן מסודר ולוודא שבית ההשקעות אינו גובה יותר מהמוסכם. נקיטת אמצעי בטיחות אלו תבטיח התנהלות תקינה ונכונה ואם בחרתם נכון תזכו לתשואה נאה בכל חודש.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article16751.aspx