גירושין: כיצד להקל על הילדים
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 29/05/11

לעיתים קרובות, ילדים מפחדים שהם יאבדו את אחד ההורים שלהם בזמן תהליך גירושין, או שההורים שלהם ינטשו אותם והם ישארו לבד. לכן, כאשר אתם עוברים גירושין עליכם לשבת ביחד עם ילדיכם ולהסביר להם במילים ברורות שתמיד תהיו שם בשבילם. וודאו שהמילים שאתם אומרים להם הן לא סתמיות. אם לא תעשו כך, הילדים שלכם יפתחו ספקנות כלפי מה שאתם אומרים להם ויהפכו לצינים לגבי הכנות שלכם. להלן כמה דרכים שיעזרו לכם לעזור לילדים שלכם.

ראשית, הסכימו ביחד על מה שאתם עומדים לספר להם. הכינו את הסיפור שלכם ועירכו מעין "תיאום גרסאות" לפני שאתם מספרים לילדים שלכם שאתם עוברים גירושין, כדי שלא תסתרו אחד את השנייה וכדי שלא תתחילו להתווכח באמצע השיחה. אם אתם זקוקים לעזרה כדי להחליט מה לומר לילדים שלכם, דברו על כך עם חברים קרובים או בני משפחה שעברו גם הם גירושין, או עם איש מקצוע. לרוע המזל, לא לכולם יש בני זוג שישתפו פעולה עם הרעיון הזה. במצב כזה, אין ברירה אלא לנהל שיחות נפרדות עם הילדים שלכם.

לפני שאתם עושים זאת, למען הילדים שלכם, נסו להגיע להסכם לגבי הפרטים המדוייקים של מה שאתם עומדים להגיד להם. אם לא תעשו זאת, אתם מסתכנים בשליחת מסרים סותרים לעברם לגבי מה זה בדיוק גירושין ומה זה הולך לשנות בחיים שלהם. בכל מקרה, הדבר הטוב ביותר שעליכם לנסות ולעשות הוא לספר לילדים את החדשות ביחד, כזוג, אפילו אם זה דורש מכם תעצומות נפש גדולות במיוחד. במעמד זה בעצם תבהירו להם, שעל אף שהנישואים שלכם נגמרים עקב תהליך גירושין, אתם עדיין יכולים לעבוד ביחד כהורים, ושעדיין יש להם משפחה- פשוט סוג אחר של משפחה- וששניכם תישארו מעורבים בחיים שלהם.

שנית, אתם ובני הזוג שלכם צריכים לשחק משחק הוגן זה עם זו. שניכם צריכים להסכים על כך שכאשר אתם מדברים עם הילדים שלכם לגבי כך שאתם עוברים גירושין, אף אחד מכם לא יאשים את השני בפרידה או יעודד את הילדים שלכם לבחור צד מסויים ולהיות נגד צד אחר. אם הילדים יתנהגו בצורה כזו הם עלולים לפגוע בעצמם ולפתח טראומות רגשיות, ואין ספק שאף אחד מכם לא רוצה בכך. אפילו אם אתם עוברים גירושין חשוב שתדעו, שכאשר אתם מעבירים ביקורת על ההורה השני ההערות שלכם יכולות לחזור אליכם כמו בומרנג- הילדים עשויים לצדד דווקא בהורה השני ולא בכם.

שלישית, שימו לב להתנהגות שלכם ליד הילדים. מה שאתם בוחרים לעשות (או לא לעשות, כמפורט בהמשך) יכול או לעזור לשכנע אותם שהכל יהיה בסדר, או להוסיף על החרדות והעצבות שלהם. לכן, אל תריבו עם בני הזוג כאשר הילדים שלכם שומעים או רואים; אל תאמרו לילדים שלכם דברים לא יפים על ההורה השני, וגם אל תגידו אותם לאנשים אחרים כאשר הילדים יכולים לשמוע; כאשר אתם ליד הילדים, אל תהפכו לרגישים מדי לגבי זה שאתם עוברים גירושין. כך תוכלו להבטיח שהם לא חשים חרדות וחוסר ביטחון לגבי העתיד.היו בטוחים בעצמכם ורגועים ככל הניתן ליד ילדיכם, וכך תשרו גם עליהם את האוירה הזאת.

***מוגש בחסות שרונה בן זאב עו"ד לענייני משפחה


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article16987.aspx