תיק הוצאה לפועל – מהו?
נכתב על ידי: אקסטרה - קידום אתרים בגוגל
תאריך: 02/06/11

בהוצאה לפועל, פועלים לפי חוק הוצל"פ ותפקידם לסייע לנושים לממש את פסק הדין שניתן לטובתם. בסמכותן של לשכות הוצאה לפועל, לנקוט בהליכים שונים כנגד החייב, חוק הוצל"פ בא להגן על בעלי החוב, וגם על החייבים. לגבי בעל החוב הרי שכל רצונו זה לקבל את הכסף, יחד עם זה החוק מגן גם על החייב. הסיבה שהחוק מגן גם על החייבים היא שלא לדרדר את מצבו של החייב מתחת לרמה מסוימת כדי שלא יהפוך לנטל על החברה.

מהו תיק הוצאה לפועל ?

כשבידיו של הזוכה, שטר חוב, שיק או פסק דין לטובתו או שטר, הוא יכול לגשת אל אחת מלשכות הוצל”פ, על פי בחירתו ולפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד החייב. כשנפתח תיק הוצאה לפועל, תישלח אל החייב אזהרה על פתיחת התיק ויינתנו לו 20 יום, למלא אחר פסק הדין. החייב יוכל לשלם את חובו בתשלום אחד, או לשלם בתשלומים. אם פסק הדין מולא לא יינקטו צעדים כנגד החייב. אם החייב לא משלם, או מתעלם מן החוב, ינקוט נגדו הוצל”פ, בסנקציות שונות כמו עיקול, צו עיכוב יציאה מן הארץ או מאסר.

סוגי חייבים

ישנם חייבים שנרתעים מן האזהרה שנשלחה אליהם לפיה נפתח תיק הוצאה לפועל כנגדם. והם משלמים את חובם או מגיעים להסדר. אם לחייב מספר תיקים בהוצאה לפועל ואין לו אפשרות לשלם לכל אחד מנושיו הוא יכול לבקש איחוד תיקים. יש חייבים שמתחילים לשלם את החוב, אך מפסיקים. בכל פעם שהחייב מפסיק לשלם רשאי הזוכה לבקש מההוצאה לפועל, להפעיל סנקציות כנגד החייב. ישנם חייבים שפשוט משתמטים מחובם, נעלמים ולכן יש קושי לאתרם ולנקוט נגדם באמצעים משפטיים. מטרתן של הסנקציות הננקטות כנגד החייבים, היא לעודד את החייב לשלם את חובו לזוכה. לכן הסנקציות שינקטו, תהינה בהתאם לגודל החוב.

איחוד תיקים בהוצאה לפועל

כשמישהו חייב כסף למספר אנשים והוא איננו משלם, ונפתחים נגדו מספר תיקים במסגרת הוצל"פ בעת ובעונה אחת, במרבית המקרים הוא יתקשה לעמוד בתשלומים שנקבעו עבורו, גם אם ירצה, שכן הסכום החודשי יגיע לסכום גבוה. קיימת אפשרות להגיש בקשה לצו איחוד תיקים, במסגרתו יאוחדו כל התיקים העומדים נגדו וייקבע לו הסדר תשלומים התואם את יכולותיו הכלכליות. איחוד תיקים יאפשר לו לעמוד בתשלומים וכך באמצעות איחוד תיקים, גם החייב וגם דורש התשלום ייצאו מרוצים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article17121.aspx