איפה הכסף שלך?
נכתב על ידי: yossi_Nafkar
תאריך: 12/06/11

השאיפה של כל שכיר היא להעלות את  משכורתו. כל אחד רוצה להרוויח יותר כסף, תמורת אותן שעות עבודה שהוא משקיע. תמיד נדמה לנו שאילו רק היינו מקבלים תוספת שכר של עוד אלף או אלפיים שקלים הכול היה משתנה לטובה, ולא היינו  חווים יותר קשיים פיננסיים.

המציאות מראה לנו אחרת, הנה סוף כל סוף קיבלת העלאה במקום בעבודתך, אבל למרבה הפלא, גם לאחר תוספת השכר שבשעתו נראתה לך משמעותית, פתאום אף היא לא ממש עוזרת. איפה הכסף? לאן הוא הלך, ברח דרך החלון? הרי בטרם קיבלנו את ההעלאה, היינו בטוחים שכל מה שאנחנו זקוקים לו, זוהי ההעלאה הזאת. ומה עכשיו? שוב מתקרב סוף החודש, וכבר כל המשכורת נגמרה. מדוע זה קורה?

זוהי תופעה ידועה, וטמונה בטבע האנושי. אנשים נוטים להוציא לפי הסכום העומד לרשותם. כאשר אדם מבין שעכשיו עומדים לרשותו עשרת אלפים שקלים, ולא שמונת אלפים שקלים, באופן תת הכרתי הוא משחרר את החגורה, ומתחיל לרכוש דברים שמאוד רצה, ולא היה יכול להרשות לעצמו קודם. במקום לעשות מאמץ לסגור את החובות, או לחסוך חלק מהסכום בחשבון חסכון, או השקעה מניבה ריבית, הוא נוטה להוציא את עודפי הכסף על בגדים, בשמים, בילויים ומוצרים שאינם חיוניים לקיומו.

עליך להבין שזה לא רק כמה כסף אתה מרוויח, אלא גם כמה כסף אתה מוציא. אני מכיר אנשים שהכנסתם החודשית, של הבעל והאישה ביחד בקושי מגיעה לסכום של  10,000 שקלים, והם לא רק חיים היטב, אלא אף מקצים סכום של 700 שקלים לחסכון מדי חודש, שיורד להם מהחשבון ועובר אוטומטית לחיסכון עם ריבית. מצד שני אני מכיר אנשים שהבעל לבדו מרוויח יותר מ 50,000 שקלים בחודש, ובכל זאת הם כל הזמן במינוס. כל חודשיים נכנסים לבנק מאה אלף שקלים, אבל זה לא מספיק להם. חסכונות אין להם בכלל, הם חיים על השקל האחרון. כן, יש להם אשראי גבוה מאוד בבנק, שמאפשר להם להיכנס למינוס גבוה מאוד, וחברת האשראי משחררת להם חבל. אני זוכר שבאחד הימים כשהתארחתי בביתם, בעל הבית אמר לי, תאמין לי אני עובד קשה, ומרוויח יפה מאוד, אבל אין לי מושג איפה הכסף שלי? איך כל כך מהר נגמרים עשרות אלפי שקלים.

 

בשלב זה אתה כבר צריך להבין שנכון שעליך לשאוף ולהרוויח יותר, זוהי שאיפה טבעית של כל אחד. מי שלא נורמלי זה אותו אחד שלא רוצה להרוויח יותר, ולא שואף ליותר. מצד שני, הדבר החשוב ביותר ללמוד מכך הוא שזה תלוי בך אם הכסף יספיק לך או לא. אדם צריך להתאים את אורח חייו לרמת הכנסתו הנוכחית, ותמיד לחסוך אחוזים מסוימים מתוך מה שיש לו. שאם לא יעשה כן, הוא לנצח ישאל את עצמו, איפה כל הכסף שלי נעלם?


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article17352.aspx