על יזמות, עסקים קטנים, בינונים ועוד
נכתב על ידי: גלית פורמן
תאריך: 18/08/11


אני גאה לשתף אתכם בעובדה משמחת, מרגשת כמעט..

בשעה טובה ומוצלחת אירע מהפך של ממש ואפשר לומר בפה מלא כי בשנים האחרונות העולם הבין כי מקורה האמיתי של  צמיחה כלכלית טמון באוירה עסקית ותרבותית, כזו המטפחת ומגלה ענין ביזמות עסקית.

המתכונת בה צומחים עסקים קטנים ובינוניים ללא ספק מהווה את עמוד השדרה של כלכלות המערב (כ- 90% מהעסקים במערב הם עסקים קטנים או בינוניים) ומהווה פתרון אפקטיבי ליצירת מקומות תעסוקה והפחתת אבטלה.

יזמות פותרת את המשוכות הללו אשר לא פעם מהוות בעיות קריטיות למדינה.

וזאת מכיוון שבניגוד לחברות גדולות שמצמצמות עובדים על מנת להתייעל, עסקים קטנים וחברות הקטנות ובינוניות מגדילות את מצבת כוח האדם שלהן וכך יוצרות את רוב מקומות התעסוקה במדינה,

כך שגידול ביזמים פרטיים אשר מקימים עסקים זעירים הוא בעל חשיבות עליונה ומשמעותית לכלכלה ולמדינה.

אם כן, יזמות היא פיתרון מסויים למיתון כלכלי ועולה השאלה: האם כל אחד יכול להיות יזם ובעל עסק? האם כל אחד יכול לתרום לכלכלת המדינה?והתשובה היא בהחלט ובגדול – כן !

למרות שחייבים לבחון ולתת את הדעת למספר גורמים המרכיבים את המושג יזמות.

בראיתו הרחבה של המושג, אפשר לכלול גם עסקים המשתייכים לתחומי ה"תעסוקה העצמית" והעסקים הזעירים דוגמאת יועצים, מטפלים, קונדיטורים, מורים לנהיגה או מורים פרטיים ועוד במילים אחרות, כמעט כל אחד שחפץ ביצירה עצמאית קיימת לפניו אופציה של ממש, להיות יזם, כל מה שנדרש ממנו זה: המשאבים המתאימים (זמן, ידע, כסף) ומוטיבציה אדירה.

לעומת גישה אופטימית זו עומדת הגישה "המסורתית" בה יזם הוא בעל עסק שיש ברשותו נכס ובו מועסקים שכירים (כגון: משרד, מפעל,חנות ..) כאן חייב היזם להיות בעל תכונות רבות יותר ומאפיינים אשר אינם קיימים בכל אדם, מהסיבה הפשוטה כי ולא כל אדם בשל ויודע להתמודד עם קשיים, משברים ואתגרים שהם מנת חלקם של עסק בשבלבי הקמתו, ובניהולו השוטף.


 
אודות המחבר

מוזמנים לבקר באתר הבית שלי

http://www.biz-angels.co.il/

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article19925.aspx