בובקט זה הפתרון?
נכתב על ידי: יעל בקר
תאריך: 16/10/11

האם אתם יודעים מהו בובקט? מרבית האנשים לא ידעו לענות לכם על שאלה זו, אך אם הם יראו בובקט הם ידעו בדיוק מהו ולאילו מטרות הוא משמש. הסיבה לכך היא פשוטה: בובקטים הם כלי עבודה הנדסיים, הנפוצים במיוחד במרחב האורבני, שכן הם משמשים לביצוע עבודות שונות. הם נראים כמו טרקטורים קטנים, אך הם יכולים לבצע הרבה יותר משימות ולעמוד בדרישות הייחודיות של עבודה במרחב עירוני צפוף.

למה דווקא בובקט?

מעטים הם הכלים והמכשירים שזכו לקבל את הכינוי של החברה שמייצרת אותם. כמו המקרר שזכה לכינוי פריג'ידר, על שם יצרנית המקררים פריג'ידר, כך גם המחפרון זכה לכינוי בובקט, על שום חברת בובקט שמייצרת אותו. כיום, איש בישראל אינו משתמש בשם מחפרון או מיני-מחפרון כדי לתאר את אותו כלי הנדסי המשמש לביצוע עבודות עפר, בנייה ופיתוח. כשיש צורך בביצוע עבודות שכאלו - כולם יאמרו "בובקט".

מהו בובקט?

כאמור, בובקט הוא כלי הנדסי, הנקרא בעברית מחפרון. הבובקט דומה בצורתו לטרקטור קטן, שכן בחלקו הקדמי מותקן מחפר / כף חפירה / דלי, ממש כמו בטרקטורים הגדולים והצהובים שכולנו מכירים. אלא שלמרות הדמיון החיצוני, לבובקט יש תכונה ייחודית המבדילה אותו מהטרקטורים הקונבנציונאליים, והיא היכולת לבצע סיבוב של 360 מעלות, ולשלוב בו זמנית גם על המחפר וגם על הדלי, הנמצאים משני צידיו. זאת ועוד, בניגוד לטרקטורים, על הבובקט ניתן להתקין אביזרי עבודה אחרים, בהתאם לצורכי העבודה, כמו למשל מקדחה, מזלג, מפסק וכדומה.

שימושיו של הבובקט

תכונותיו ומאפייניו של הבובקט מאפשרים להשתמש בו לצורך ביצוע מגוון רחב של עבודות:

· עבודות בנייה

· עבודות עפר

· עבודות גינון

· חפירת בורות ותעלות

· הריסת מבנים

· סלילת כבישים

· הנחת תשתיות

· ועוד...

מידותיו הקטנות של הבובקט, ועובדת היותר קומפקטי וקל לתמרון, הופכות אותו לכלי עבודה אידיאלי לעבודות במקומות צרים וצפופים, שבהם כלי עבודה הנדסיים גדולים וכבדים לא יכולים להיכנס. לדוגמא: כשיש צורך בהנחת תשתיות באזורים בנויים, בחפירת מרתפים ובביצוע עבודות בנייה ותשתית במקומות מקורים וכדומה, רק לבובקט תהיה גישה נוחה לאתר העבודה.

לעיתים רבות, בובקט ישמש ככלי העבודה היחידי, שבאמצעותו ניתן לבצע מטלות שונות. לדוגמא, כשמדובר בעבודות גינון, ניתן להשתמש במחפר של הבובקט כדי לחפור תעלות ולהניח תשתיות. לאחר מכן ניתן להשתמש בכף כדי למלא אדמה במקומות ייעודיים, ליישר את שטח העבודה, לסלק אבנים, לנכש צמחייה ועשבים, להוביל מסלעות ואבנים, פינוי פסולת ועוד. באמצעות חיבור המזלג ניתן לסדר סלעים ואבנים בגינה, ובאמצעות חיבור המקדחה ניתן לבצע קידוחים שונים לצורך הנחת עמודים וגדות, שתילת עצים וכדומה.

לסיכום

עכשיו כשאתם יודעים מהו בובקט ולמה הוא משמש, תוכלו לזהותו בקלות באתרי הבנייה והעבודה הרבים באזור מגוריכם.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22012.aspx