אפשרויות לחימום הבית
נכתב על ידי: יעל בקר
תאריך: 23/10/11

עונת החורף מתקרבת ובאה עלינו לטובה, וסוף כל סוף תהיה קצת הפוגה בחום הישראלי הידוע לשמצה. אלא שאנחנו לא ממש אנשי חורף באמת, ורובנו אוהבים להיצמד לתנורי הספירלה הגמדיים שלנו, בתקווה לחלץ עוד איזה שמץ של חום מנחם.

אבל לאלה מאיתנו שרוצים להרגיש באמת חם ונעים בימות החורף, מומלץ לרכוש ולהתקין מערכת חימום תת רצפתי. בניגוד לתנור נקודתי, המפזר חום באזור קטן סביב, חימום תת רצפתי נובע ממערך של צינורות המצויים מתחת לרצפה. הצינורות מובילים בדרך כלל מים חמים או קיטור (ואף גז או חשמל), מתחממים בעצמם ובתוך כך מחממים את האוויר ואת הרצפה שמעליהם. הרצפה, בתורה, פולטת את החום העדין, ומחממת את כל חללי הבית או העסק.

התקנה של מערכת לחימום תת רצפתי, מורכבת מכמה שלבים:

1. מניחים רצועות בידוד מיוחדות לאורך הקירות, במפגש בין הקיר לרצפה (פנלים), וכל על גבי הרצפה עצמה.

2. לאחר מכן פורסים שכבת פוליאתילן דקה על גבי שכבת הבידוד; הניילון ימנע חדירה של לחות, מה שעלול לחבל במערכת ולהוריד את יעילות החימום.

3. בשלב הבא מניחים חומר בידוד מיוחד על גבי הרצפה; חומר שימנע מהחום לברוח אל הקומה התחתונה. כמו כן חומר הבידוד משמש גם כמבודד אקוסטי יעיל.

4. לאחר מכן, ובהתאם לדרישות הלקוח ולצורת המבנה, פורסים את צינור החימום – צינור אחד ארוך בכל חדר במבנה (מה שמאפשר שליטה נפרדת בחום בכל חלל). אם שכבת הבידוד העליונה כוללת שקעים ובליטות, ניתן לשלב את הצינור ביניהם; אם לא, ניתן לפרוס רשת מתכתית, שבין השתי והערב שלה ניתן לשלב את הצינור. כמובן שחשוב להשתמש רק בצינור ארוך אחד, כיוון שהוא זה שמוביל את חומר החימום לכל הכיוונים הרצויים בחלל הבית או העסק.

5. בשלב האחרון יוצקים בטון על גבי כל המערכת, ועליו יונחו המרצפות (כל זה תקף, כמובן במבנה חדש). אם מדובר במערכת המותקנת במבנה קיים, השיטות יהיו מעט שונות.

כמובן שחימום תת רצפתי שכזה אינו נחלתם של כולם, מכיוון שעלויותיו גבוהות בהשוואה לחימום הקונבנציונלי (תנורי גז או ספירלה). אבל כיום המחירים בהחלט נשארים ברמה סבירה, בהשוואה למה שהיה בעבר, והרבה בתי אב ובתי עסק מסוגלים להרשות לעצמם לרכוש מערכת שכזו. אין ספק שזה חוסך הרבה. כיצד בדיוק?

יתרונותיו של חימום תת רצפתי הינם רבים: מפיזור יעיל של החום בכל רחבי המבנה, המשך בחיסכון ניכר בחשמל וחיסכון ענק במקום, וכלה בכך שהוא מתאים לכל סוג של מבנה או רצפה. חימום מסוג זה יכול להתבסס על מים או על חשמל, ובכל מקרה מתקבלת תוצאה זהה – חימום אחיד ונעים. כמובן שיש לשקול היטב האם אנו זקוקים למערכת שכזו, ובמיוחד בארץ כמו שלנו שבה ימי החום רבים מימי הקור. אבל כמובן, כל אחד ושיקוליו הוא.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22186.aspx