יתרונות וחסרונות בזוגיות, משבר זוגי, יתרונות בבן זוג, מטרת הזוגיות, בעיות בזוגיות, חסרונות בבן זוג, זוגיות, קשר זוגי, האם יש אלוהים, דרכים של האדם
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 21/12/11

מטרת הזוגיות, קשר זוגי, יתרונות וחסרונות בזוגיות, יתרונות בבן זוג, משבר זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות, חסרונות בבן זוג, איך באמת..., לטפל באנשים

ובו יתבאר, שמי שרוצה להפוך את הזוגיות שלו למערכת יחסים זוגית מוצלחת וטובה, עליו להגדיר עבור עצמו, את המטרה, שלשמה הוא מחפש זוגיות ושלשמה הוא נמצא בתוך מערכת יחסים זוגית.

והדברים רלוונטיים, גם עבור מי שכרגע נמצא בשלב של חיפוש זוגיות, בדייטים והכרויות. וגם עבור מי שכבר נמצא בתוך מערכת יחסים זוגית, ורוצה לשמור על הזוגיות שלו. וגם עבור מי שנקלע למשבר זוגי וכיו"ב, ורוצה לדעת איך להתמודד עם המשבר הזוגי.

והעניין הוא, שכדי להצליח להשיג מטרה כלשהי, בכל תחום שהוא, לשם כך על האדם לפעול בצורה הנכונה והמתאימה ביותר, להשגת המטרה שלו. ולפעמים, האדם רוצה להשיג איזו מטרה, אבל הוא פועל בצורה שמרחיקה אותו, מהשגת המטרה שלו.

וזה, גם משום שהאדם לא תמיד מודע להשלכות של הפעולות שלו. אבל בעיקר בגלל, שהאדם, לא תמיד מרוכז, במטרה שלשמה הוא עושה את הפעולות שלו. והכוונה היא, שכאשר האדם רוצה להשיג מטרה כלשהי, עליו לברר עם עצמו, מה בדיוק הוא רוצה להשיג. וכך הוא מגדיל את הסיכוי שלו, להשיג את אותה המטרה.

וכך גם בכל מה שקשור למערכת יחסים זוגית, בכל שלב של הקשר הזוגי. שמי שרוצה להצליח למצוא זוגיות ולהצליח לבנות את הקשר הזוגי שלו, ומי שרוצה לשמור על הזוגיות שלו, ומי שרוצה לדעת איך להתמודד בשעת משבר זוגי, עליו, ראשית כל, להתבונן אל תוכו. ולנסות להגדיר לעצמו בדיוק, למה בכלל הוא מחפש זוגיות? ולמה בכלל הוא רוצה זוגיות? ואיזה בדיוק, סוג של קשר זוגי הוא מחפש? ומה המטרות שהוא רוצה להשיג, מהקשר הזוגי שלו? ולהבין, את המניע שלו ואת הגדרת המטרה הזוגית שלו.

כי יש המון סוגים אפשריים של מערכת יחסים זוגית. יש מערכת יחסים מזדמנת ואקראית, ויש מערכת יחסים קבועה. ויש מערכת יחסים למטרת הקמת משפחה, ויש מערכת יחסים למטרת בילוי. ויש מערכות יחסים שהן למטרות משולבות, של גם הנאה וגם קשר רציני. ובקיצור, יש המון סוגים שונים של מערכות יחסים זוגיות.

ורוב האנשים חושבים, שקשר זוגי, אמור לספק להם את כל המטרות האפשריות. דהיינו, קשר זוגי אמור להיות מבוסס, גם על אהבה, וגם על תשוקה מינית, וגם על בילויים משותפים, וגם על תקשורת טובה, וגם על כל מטרה שאפשר להשיג מקשר זוגי. דהיינו, בד"כ אנשים מגדירים, שהם רוצים להיות בזוגיות, שתענה להם, על כל הצרכים שקשר זוגי יכול לספק.

והאמת היא, שהאדם נכנס למערכת יחסים זוגית, משום שהוא חושב שהזוגיות תגרום לו להרגיש טוב. והאדם נמצא בתוך זוגיות, כדי להרגיש טוב. והאדם מחפש זוגיות, כדי להרגיש טוב. והאדם רוצה שהזוגיות שלו תצליח, כדי להרגיש טוב.

וזוגיות, אכן אמורה לגרום לאדם להרגיש טוב. והאדם ירגיש טוב, כאשר הזוגיות תספק לו מענה, לכמה שיותר מהצרכים שיש לו באופן כללי. כי ככל שהקשר הזוגי של האדם, מצליח למלא אצלו כמה שיותר רצונות וצרכים שונים, כך האדם מרוצה יותר מהזוגיות שלו, וכך הזוגיות, נחשבת לזוגיות טובה יותר.

אלא, שבפועל, בכל דבר שיש בעולם, יש בו גם חסרונות וגם יתרונות. ואי אפשר למצוא בעולם שלנו, קשר זוגי, שיהיו בו את כל היתרונות האפשריים שיכולים להיות בקשר זוגי. אלא, בכל צורה של מערכת יחסים זוגית, תמיד יש בה, גם יתרונות כלשהם וגם חסרונות כלשהם. וכאשר הזוגיות מתנהלת בצורה כלשהי, אז היתרונות, הם תמיד על חשבון החסרונות, שנוצרים מאותה צורת זוגיות...

המאמר מאת מאמן אימון אישי ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | היפה והחנון, החלטות של האדם, ההפך המוחלט, אין שום הגדרת אחדות

הכנס לאתר ותהנה מעוד אימון אישי, הצורך הרגשי, האהבה העצמית, איך להתמודד עם..., דייטים, חסרונות, במערכת יחסים זוגית, הערכה עצמית, זוגיות טובה, התאמה ועוד ...


 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article24165.aspx