ניהול כלכלת הבית
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 30/01/12

כלכלת המשפחה מורכבת מעשרות גורמים ואופן ניהולה משפיע בצורה משמעותית על חיי כל בני הבית. ניהול שגוי של כלכלת הבית עלול לגרום לבעיות רבות וככל שיחלוף הזמן, כך גם יגדל הקושי לפתור בעיות אלו. כיצד ניתן לנהל את כלכלת המשפחה בצורה יעילה יותר?

שיתוף כל בני הבית

כאשר קבלתם החלטה לגבי שינוי בהתנהלות כלכלת המשפחה, חשוב ביותר לשתף את כל בני הבית. מתוקף מעורבותה של כל המשפחה, חשוב להשיג את מחויבותו של כל אחד מבני המשפחה. הסבירו לילדים את חשיבות הנושא, מהן המטרות בשינוי וכדומה.

בניית תקציב משפחתי

לאחר שיתוף בני הבית, הגיעה השעה לבניית תקציב משפחתי. מומלץ לשבת עם כל ילד ולשמוע מהן ההוצאות שלו. במה הוא יכול לקצץ ועל מה הוא יכול לוותר. אפשרו לילד את הבעת דעתו, כך שהתקציב יהיה ריאלי מבחינתו ולא קיצוץ הנכפה מן ההורים. ראשית בניית התקציב הינה רישום כל ההוצאות וכמו כן של ההכנסות. אל תשכחו להתייחס להוצאות משתנות כגון: מתנות באירועים, קניית בגדים וכדומה. לאחר ההשוואה בין ההכנסות להוצאות, יתקבל פער חיובי או שלילי. במידה והפער חיובי, המצב טוב וניתן אף לחסוך. במידה והפער שלילי, יש לבחון באילו הוצאות ניתן לקצץ חלקית, או באופן מלא. כמו כן, יש לשקול לעבוד בעבודה נוספת.

שינוי הרגלים

במקרים רבים, בעיקר כאשר הפער בין ההוצאות להכנסות הינו שלילי, מומלץ לבחון שינוי הרגלים אשר יוזילו את ההוצאות החודשיות שלכם.

  • מזון - אחת ההוצאות הקלות ביותר לחסכון היא ההוצאה המשפחתית בתחום המזון. ראשית, מומלץ לעבור ולבצע את הקניות השבועיות ברשת מזון זולה. השוק בישראל מוצף ברשתות מזון, התחרות גדולה ובהתאם לכך ניתן לרכוש את אותם מוצרים במחירים זולים ולחסוך אלפי שקלים בשנה. שנית, מומלץ לקצץ ביציאה למסעדות והזמנת אוכל הביתה. יחד עם זאת, אל תוותרו על כך לחלוטין. גם לכם ובעיקר לילדים, חשוב לא להרגיש מתוסכלים והזמנת פיצה לעיתים, הינה לגיטימית.
  • תקשורת - מומלץ לבחון את הוצאות בני המשפחה בכל הקשור לתקשורת, כגון: מכשירי סלולאר, כבלים, אינטרנט וכדומה. בדקו עם חברות מתחרות וראו האם ניתן לקצץ בהוצאות על ידי מעבר לחברה אחרת.

ולסיום, שמרו על אופטימיות וחיוך. בעזרת ניהול נכון של כלכלת המשפחה תוכלו ליהנות מחיים רגועים ושלווים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article25586.aspx