שילוח בינלאומי: הסוגים השונים
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 13/05/12

האם אתם חדשים לעולם של שילוח בינלאומי ואתם מתלבטים באיזו דרך להעביר את חפציכם? במאמר זה נפרט אודות סוגים שונים של שילוח בינלאומי - על היתרונות והחסרונות שהם מציעים, בתקווה שכך תתמצאו טוב יותר בנושא ותוכלו לבחור את השיטה המתאימה להובלת חפציכם.

שילוח בינלאומי מתחלק לשלושה קטגוריות - אווירי, ימי, יבשתי:

שילוח בינלאומי באוויר - שילוח אווירי מתחלק לשתי תתי קטגוריות - שילוח אווירי ובלדרות.
שילוח אווירי - מדובר ברכבת אווירית המעבירה מטענים דחופים מנמל לנמל. העלות שלה גבוהה, לכן משתמשים בה בעיקר במקרים אלו: כאשר מדובר בסחורה דחופה מאוד, בסחורה יחסית קטנה (שמשקלה מגיע עד מאות קילוגרמים) ובסחורה יקרה מאוד.

היתרון של שילוח אווירי הוא המהירות הרבה שלו. אין צורך להמתין זמן רב עד שהמטען מגיע ליעדו - לכן שיטה זו אידיאלית לעסקים, אשר עובדים במסגרת של דדליינים לחוצים. החיסרון הוא כאמור העלות הגבוהה וכן ההגבלה בסוגי המטענים. אין אפשרות להוביל מטענים כבדים מאוד וחומרים מסוכנים או כימיים - כך שחברות רבות נאלצות - אם הן רוצות וגם אם לא - ללכת על האופציה של שילוח ימי.

בלדרות - עוסקת בהובלה ומסירה של דברי דואר שונים וחבילות קטנות כמו מסמכים בהולים, סחורה עסקית ששוקלת מעט (למשל - דוגמיות שיש להעביר בדחיפות ללקוח) ועוד. מציעה שירות מהיר ואמין ואפשרות לעקוב במהימנות אחר החבילה. החיסרון שלה, הוא שהגודל כן קובע: עבור חפצים גדולים יותר תיאלצו לשלם יותר.

שילוח ימי - קטגוריה זו מתחלקת לאחסון של מטען קונבנציונאלי במכולות, אחסון של מטענים מיוחדים במכולות ושילוח חלקי. כבר מאות שנים ששיטת העברת סחורות מנמל לנמל נהוגה בעולם. כל סחורה מאוחסנת לבדה במכולה (או חולקת אותה עם "שותפים לדירה" - סחורות של לקוחות אחרים) ומפליגה אל יעדה בים. כאשר היא מגיעה לנמל, העובדים פורקים אותה ליבשה והיא נשלחת לבעליה.

שיטה זו מתאימה למי שרוצה לחסוך בעלויות ומחפש דרך זולה להעביר מטען. היתרון שלה, הוא בכך שהיא מושלמת למטענים כבדים. החסרונות הם האיטיות והזמן הרב שלוקח למטען להגיע והעובדה שאם המטען עובר בכמה נמלים, הוא עשוי להתעכב ויהיה לכם קשה לעקוב אחריו.

שילוח יבשתי - בארצות רבות שיטה זו מקובלת מאוד. מדובר בהעברה של מטענים, המועמסים על משאיות ומועברים דרך ארצות שונות. שיטה זו בעייתית בארצנו, מכיוון שאין אפשרות להעברת סחורה למדינות, עימהן אין לארצנו קשרים דיפלומטים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article29025.aspx