מיקי שחם, ''בנק החיים''– דם טבורי, מביא פרסומי מדע ורפואה מהעולם: מדענים מחדירים תאי גזע למוחות של פגועי שבץ
נכתב על ידי: מיקי שחם
תאריך: 12/08/12

מיקי שחם, ''בנק החיים''– דם טבורי, מביא פרסומי מדע ורפואה מהעולם: מדענים מחדירים תאי גזע למוחות של פגועי שבץ

20.6.2012

רופאים יודעים מזה שנים שכאשר אנשים סובלים משבץ, המוחות שלהם מנסים לתקן את עצמם, אבל התיקון פעמים רבות מגיע לישורת לאחר מספר שבועות או חודשים.

כעת, חוקרים באו' פיטסבורג ואו' סטנפורד מקווים שהם יכולים להגביר את ההשתפרות על ידי הכנסה של מיליונים של תאי גזע ישירות למוחות של החולים. באמצעות שימוש בתאים אשר פותחו על ידי חברה מסן-פרנסיסקו בשם סן-ביו, שני המוסדות ביצעו פרוצדורה על שישה חולים נכון לעכשיו ומתכוונים לגייס עוד 12 למחקר בטיחות של שנתיים.

מיקי שחם, בנק החיים לדם טבורי, מבהיר כי התאים מופקים ממח עצם של מבוגרים ומקבלים טיפול בגן שידוע בשם נוטצ', אשר מעורב בהתפתחות של מוחות צעירים.

לא נרשמו תגובות שליליות בששת החולים הראשונית, שכל חד קיבלת כ-2.5 מיליון תאים. בזמן הפרוצדורה, רופאים הרדימו את החולים, ואלחשו את הגולגולת, קדחו חור והכניסו צינור ברזל לתוך המוח קרוב לאזור של הנזק, כך אומר דגלס קונדיזולקה, נוירוכירורג אשר מנהל אם סניף UPMC של הניסוי. תאי הגזע מוזרקים לאחר מכן לתוך המוח דרך הצינור.

הרופאים לא ידעו את התוצאות עד לעוד מספר חודשים, אבל ניסויים במעבדה על חולדות באו' דרום פלורידה הראו שתאי הגזע שיפרו פונקציות מוטוריות בחיות אשר סבלו משבץ, ושהתאים יצרו פקטורי גדילה ונוגדי דלקות בחיות המעבדה.

ארנסט ינקי, מנכל פיתוח של החברה, אומר שאם אין בעיות בטיחות, החרה מקווה להתחיל בניסוים קליניים בבני אדם בתוך שנתיים.

בורלונגן, נוירוכירורג בדרום פלורידה אומר שכאשר אנשים סובלים משבץ יש אזור מרכזי של פגיעה ואז אזור מסביב שניזוק פחות שידוע בשם פנמברה.

בחיות, תאי הגזע עובדים ככל הנראה בעיקר על ידי תיקון אזור הפנמברה. לא רק שתאים אלו מפרישים פקטורים אשר עוזרים לנוירונים חדשים וכלי דם לגדול, אלא הם גם מעודדים את הגדילה של מבנים תאיים אשר תומכים בתיקון מוחי, הוא אומר.

באופן מעניין, הוא אומר, תאי הגזע עצמם נעלמים בתוך מספר שבועות לאחר שהם מוכנסים, אבל ההשפעות החיוביות שלהם נראים לאורך זמן.

"אנו חושבים שמה שהתאים שלנו עושים הוא לספק סביבה עבור שיפור", אומר ינקי.

לפי מיקי שחם, מחברת בנק החיים, דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר – אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.

הניסוי הנוכחי עדיין מגייס חולים. עליהם להיות מבוגאים ולאחר שבץ. עליהם להיות בלי בעיות מוטוריות שהגיעו לישורת.

הניסוי הוא היחיד בארה"ב שעושה שימוש בתאי גזע כאלו ישירות למוח של חולים.

מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.

מיקי שחם,  בנק החיים לדם טבורי, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:

· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.

· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.

· טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.

לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים, בלבד.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article31582.aspx