דיני משפחה הקשורים למזונות הילדים והאישה
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 05/09/12

דיני משפחה הם רלוונטיים בנוגע לנושא מזונות ילדים והאישה. ניתן לבצע הליכים לגבי הגדלה או הקטנה של מזונות ילדים לפי החוק. מזונות לילדים צמודים למדד המחירים לצרכן.

מזונות לילדים הוא עניין קשה ומסובך, היות ולא ניתן לקבוע את גובה המזונות במדויק, כל משפחה לגופה. הסכום שנקבע למזונות תמיד יהיה נמוך יותר. סכום המזונות נקבע על פי רוב ע"י שיקול דעתו של השופט בבית המשפט לענייני משפחה.

את נושא מזונות ילדים ניתן אף לדון בבית הדין הרבני, רק אם שני הצדדים מסכימים לכך. חובת האב לשאת במזונות ילדיו, וזה על פי ההלכה היהודית, ילדים  עד גיל שש ,חייב האב לשאת במזונות ילדיו ולשאת בכל צרכיו של הקטין כמו: ביגוד, הנעלה , חינוך ודיור. האב חייב  לשאת בהוצאות אלה, גם אם הוא נכה, עני וגם אם הוא חי מקצבת הביטוח הלאומי. חובת האב לדאוג קודם לכלכלת ילדיו ואחר כך לכלכלתו.

דיני משפחה בישראל, נבדלים מתחומי משפט אחרים., בהתאם להשתייכות הדתית  של אלה שבאו להתדיין בבית המשפט. נישואין אצל בני זוג יהודים, חלים על פי התורה וחוקותיה. גם הגירושין מקבעים על פי הלכות התורה. גם הסכמים של טרום נישואין והסכמי ממון קשורים לדיני המשפחה. אך יש   תחומים הקשורים אף הם לדיני משפחה ואפילו לא ידענו עליהם.

אלימות במשפחה, שייכת אף היא לקטגוריה של דיני משפחה ועל האזרח להכיר את זכויותיו וחובותיו כדי לקבל מה שמגיע לו ולפעול בדרך הנכונה.

למעשה, דיני משפחה שייכים לחיים האישיים של כל האזרחים החיים במדינת ישראל. על מנת למצות את הזכויות שלכם כאזרחים, עליכם להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום דיני משפחה ולקבל ממנו ייעוץ. ישנם הרבה נושאים הקשורים אף הם לדיני משפחה, כמו ירושות, חטיפת ילדים לחו"ל ונישואין מעורבים.

ברגע שהילד סיים את התיכון ולאחר מכן את שירותו הצבאי, האב יהיה חייב  להמשיך לשלם מזונות לילד סכום של כשליש מהסכום ששולם כדמי מזונות עד כה. החיוב לא נעשה כמו קודם לכן אופן אוטומטי, ויכול להיות גם מצב שבית המשפט לענייני משפחה לא יפסוק את המזונות הללו אם  לדוגמא מצבו הכלכלי של האב אינו מאפשר זאת, ישנו קריטריון נוסף בו בית המשפט לא יפסוק וזאת במידה והחייל עובד או יש לו רכוש על שמו כמו מכונית או דירה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article32377.aspx