האם סיגלנו לעצמנו את התרבות הצרכנית האמריקאית
נכתב על ידי: דורון עמית
תאריך: 30/10/12

האם צמצמנו את ההוצאות שלנו?

האם אנו מוציאים פחות כסף?

האם ההאטה במשק היא תוצאה של המצב הכלכלי בו אנו נמצאים?

מסקר אחרון שערך עיתון גלובס עולה כי 54% מהציבור הישראלי צמצמו אכילה במסעדות, יותר ויותר אנשים מעדיפים לבשל בבית. אבל איך זה מסתדר שהמסעדות מלאות, מי שנקרא דרכו אל מרכז הקניות של רשת GLUB בראשון לציון לא יכול להתעלם מהעובדה שמ-21-00 בערב ובסופי שבוע ושבת המעדות מפוצצות. פשוט מפוצצות, אנשים עומדים בתור עם רשימת המתנה שלא הייתה מביישת מסעדה ניו יורקית מפורסמת

יותר מזה- כ-יועץ עסקי כאשר אני מפליג ברחובות הכרך הגדול אני לא יכול שלא להתעלם מבתי הקפה העמוסים לעייפה בסועדים, או ביושבי בית הקפה המתגודדים בהמוניהם. יותר מזה מדי יום ביומו אני מגלה עוד בית קפה או מסעדה או פאב חדש שנפתח.

אז מה קורה כאן, האם זה רק במדינת תל-אביב, האם הסקר הזה מצביע על מה שקורה בפריפריה וכתוצאה מכך הגיע למסקנות ולתוצאות אשר פרסם, קצת לא מתקשר לי מה שנראה לעיין למה שקורה באמת בפועל בשטח.

אתן לכם קצת לטעום מכמה נתונים שסקר זה מביא.

לשאלה: באיזה תדירות אתה נוהג לאכול במסעדה או בבית קפה ענו:

3% כול יום-8% פעמיים שלוש בשבוע-15% פעם בשבועיים שלושה-18% פעם בחודש-11% פעם בחודשיים שלושה-13% רק באירועים מיוחדים-13% אף פעם.

לשאלה האם שינתה את הרגלי הבילוי שלך במסעדות או בבתי הקפה בשנה האחרונה עקב ההאטה? ענו:

8% ענו כן אני מזמין מנות פחות יקרות-12% כן אני מבשל בבית-34% כן אני אוכל פחות בחוץ.-50% לא שינו כלום.

לא רק את ענף המסעדות בדק סקר גלובס- כיועץ עסקי אני תמיד שם לב לתנודות בשוק הקמעונאי בישראל אותו שוק בו נמכרים מוצרים בר שימוש יום יומי כמו ביגוד, כלי בית, מתנות, תכשיטים, ללא מוצרי חשמל והסלולרי וגם שם מדבר הסקר על ירידה משמעותית בהיקפי המסחר והמחזורים.

כ-יועץ עסקי אני יכול לראות את שימוש הקופונים, מי שעומד בתור ברשת הסופר פארם יכול לראות ממש מסחר מול הקופאית בקופונים, יש מקרים שהקופאית בעצמה היא זאת שמביאה את חוברת הקופונים וחותכת אותם עבור לקוחותיה העומדים מולה בקופה.

כן, האזרחים מחפשים מוצרים בזול, בדיוק כמו האזרחים האמריקאים שעשו זאת כבר לפני י 50 שנה. רק שאצלם זו תרבות חיים ואצלנו זה כורח המצב בו נמצא המשק הישראלי וחבל. תמיד ידענו שאנשים עשירים הם אנשים חסכנים ואילו העניים הם אנשים פזרנים שלא עושים חשבון לשקל. ואתם יודעם מה זה נכון.

אם אנו כאזרחי מדינת ישראל נטמיע עמוק את המנטאליות של הצרכן הישראלי ולא רק בזמן מיתון או שפל נוכל ליהנות מרווחה אישית בניהול חיינו היום יומיים.

זה היה קצת על המזלג בתחום ההאטה במשק הישראלי והצרכני.


 
אודות המחבר

דורון עמית יועץ עסקי וגם מלווה בתחום הניהול, השיווק, המכירות, יועץ עסקי ויועץ שיווק

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article33911.aspx