גן אירועים: צילומי שחור לבן לחתונה
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 04/11/12

פעם, צילומים בשחור-לבן היו עניין מקובל ושגרתי, פשוט בגלל שלא הייתה אופציה אחרת בנמצא. רק לאחר שנת 1930 התגלה הצילום בצבע. למרות זאת, עדיין היה זול יותר לצלם ולפתח בשחור לבן.

עם השנים, הטכנולוגיה של צילום והדפסת צבע השתכללה והמחירים שלה ירדו פלאים, מה שהפך אותה ליותר נגישה ועממית. כתוצאה מכך, הצילום בשחור-לבן איבד מהפופולאריות ומהזוהר שלו ונעלם לאיטו. עם זאת, הוא לא עבר לחלוטין מהעולם, אלא רק ירד למחתרת. הוא התחבב ותפס מקום של כבוד ויוקרה בקרב אמנים וצילומים, ביניהם צלמי חתונות רבים.

השאלה היא - מדוע צלמי חתונות רבים בוחרים להדפיס בשחור לבן? האם לא עדיף להדפיס תמונות ססגוניות ומלאות חיים, בצבע, שממחישות את כל האווירה העשירה במתחם גן אירועים בשרון? כדי לענות על שאלה זו, נפרט אודות כמה מהיתרונות של צילום בשחור-לבן:

יצירת אווירה דרמטית באמצעות משחקי תאורה - לצללים יש תפקיד חשוב ביצירת אווירה דרמטית וקסומה בצילומי שחור-לבן. בעזרתם אפשר להבליט את הקונטרסט ואת המשחק בין אור לחושך. כך נוצרים צילומים יפהפיים ודרמטיים, חזקים כל כך שאי אפשר להתעלם מהם. הם נראים שונים לחלוטין מצילומי צבע. השחור לבן הדרמטי הוא מתריס ומעז, לעומת הרוך החמים של צילומי צבע.  

יצירת סצנה יפהפייה - כאשר הם מצולמים בשחור לבן, כל שדה נטוש או חורשה זנוחה בצילומים המקדימים הופכים למקום חלומי, פנטסטי וקסום. גם צילומים בלוקיישנים אורבאניים מקבלים נופך קסום ואמנותי. בנוסף, צילומי שחור-לבן נוסטלגיים להפליא ויש בהם מבט מתרפק על העבר, מה שמעצים את האווירה הקסומה והרחוקה.

אמנותיות, ייחודיות ויוקרה - צילומים בשחור לבן מרהיבים ביופיים, בלתי נשכחים ורחוקים שנות אור מצילומים בנאליים ומצועצעים. יש בהם תחושה קרה ומנוכרת. הם מקנים לתמונה נופך אמנותי, איכותי ואנינות טעם, שמתאים להפליא לקונספט המעודן והמינימליסטי של גני אירועים בשרון.

קומפוזיציה - השחור-לבן מפשיט את התמונה מכל צבע מסיח-דעת ובכך ממקד את העין בקומפוזיציה. כך, בזמן שהצלם מטייל ברחבי גן אירועים, יש לו הזדמנויות פז ליצור קומפוזיציות מרתקות ולמצוא זוויות צילום מעניינות.

אידיאלי לצילומי פורטרטים - צילום שחור-לבן אידיאלי לצילומי פורטרטים והוא מאדיר את אופיים של המצולמים.

טקסטורה - צילום בשחור-לבן מושלם לצילומי תקריב של פרטים וטקסטורות. לדוגמה, כאשר הצלם רוצה להנציח טקסטורה של אובייקט מסוים (קליפת עץ, תחרה מהשמלה של הכלה, מרקם של טבעת וכו'). פרטים כאלו עלולים להיאבד בצילומי צבע.

***

מוגש בחסות גן אירועים ערוגות בושם - אירועים בניחוח אחר


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article33993.aspx