בעלי עסקים העומדים בפני החלטה גורלית, תפנית חדה או כל צעד עסקי מרחיק לכת, מעוניינים להיעזר באיש מקצוע ופונים לקבלת יעוץ עסקי. בעת הפנייה הזאת חשוב מאוד לתאם ציפיות עם היועץ בנוגע לנושא של ליווי עסקי. לעתים יעוץ עסקי ללא ליווי עסקי לא משיג את המטרה או לא נותן לבעל העסק את התמיכה לה הוא זקוק. לכן חשוב להבין את ההבדל בין המושגים.
יעוץ עסקי הוא יעוץ לכל דבר ועניין. כל האחריות על יישום השינויים והשלכותיו היא על בעל העסק או המנכ"ל. בעל העסק נפגש עם היועץ, משוחח איתו ומציג לו לעיון את המסמכים הרלוונטיים: דוחות רווח והפסד, תזרים מזומנים, ספרי ניהול לקוחות וכדומה. היועץ לומד ומנתח את המצב הקיים ומגבש את התוכנית העסקית, אותה הוא מגיש לבעל העסק בפגישה הבאה. לעתים הוא צופה מלמעלה על תהליך השינויים עליו המליץ. השתתפותו בתהליך יישום ההמלצות מסתמכת במה שנקרא פיקוח עליון: פגישות ודיונים בתדירות נמוכה. למעשה, חלק מהיועצים אינם נוהגים לתת שירות של ליווי עסקי כאשר לקוחות פונים אליהם ליעוץ.
ליווי עסקי משמעותו מעורבותו הצמודה של היועץ בתהליך יישום המלצותיו: השתתפות בפגישות עם גורמים חיצוניים (כגון גורמי מימון, משקיעים פוטנציאליים, וכדומה); פגישות עם הדרג הבכיר שבתוך הארגון והדרכתו; השתתפות במשא ומתן לצורך מיזוגים ורכישות; שינוי והתאמה של התוכנית העסקית בכל שלבי התהליך. למעשה, ליווי עסקי משמעותו השתתפות בחיי העסק עד להשלמת תהליך יישום ההמלצות.
חלק מהיועצים טוענים שלא ניתן לתת שירות טוב של יעוץ עסקי ללא ליווי עסקי. הם משווים יעוץ ללא ליווי עסקי להעסקה של מעצב פנים שמוסר ללקוח את התוכניות והולך לענייניו: כל תהליך השיפוץ והעיצוב נעשה בלעדיו, הנושאים הרבים שצצים תוך כדי העבודה נפתרים על ידי הלקוח באופן עצמאי.
לסיכום, ליווי עסקי משמעותו השתתפות צמודה של היועץ ביישום התוכנית העסקית שגיבש ולקיחת אחריות עליה. חלק מהיועצים העסקיים רואים בליווי עסקי חלק אינטגרלי מהשירות, בעוד שחלק אחר מעניק שירות של יעוץ טהור בלבד. לכן בעלי עסקים שזקוקים לרמה כזאת של מעורבות היועץ בתהליך, צריכים להגדיר זאת בעת הפנייה הראשונה אליו.