קורס דמיון מודרך - הכי אין עכשיו
נכתב על ידי: סימה תושקב
תאריך: 10/02/13

בקורס לדמיון מודרך ניתנים כלים להשתמש בדמיון כדי להגדיר לחדד ולהשיג יעדים. בסיום הקורס מקבל כל משתתף תקליטור עם הנחיות בקולו של המרצה ובליווי מוסיקה מרגיעה. בקורס נלמדים כלי טיפול חווייתיים שיוצרים דימויים ומאפשרים שיפור באיכות החיים, בטכניקות הנשימה והיצירה ובעיקר הקורס מציע שיטות טיפול  מיוחדות באמצעות הדמיון. קורס לדמיון מודרך מתמשך בשני שלבים שבכל שלב יש 15 פגישות. בסופן מקבל המסיים תעודה  המאשרת את השתתפותו בקורס עם פירוט הנושאים שנלמדו. הקורס נלמד במסגרת הלימודים לרפואה משלימה וניתן ללמוד בכל המכללות המקיימות קורסים לרפואה משלימה.

מה עושים בטיפול באמצעות דימיון מודרך?


הטיפול בדמיון מודרך, בשלב הראשוני של הטיפול, דומה לטיפול אצל פסיכולוג. המטופל יושב או שוכב ומאזין למטפל. בדרך כלל יש מוסיקת רקע לכניסה לאווירת הטיפול ולרגיעה. המטפל חייב להיות בעל מיומנות בטיפול באמצעות דמיון מודרך וכדאי ורצוי לבחור במטפל בעל הסמכה לכך.
הטיפול הטוב ביותר הוא זה המחולק לארבעה שלבים. בשלב הראשון המטפל יגרום למטופל לחיזוק המשאבים הפנימיים בעזרת הדמיון. השלב השני הוא הדמיון לעבר, קבלת מידע שיוכל לעזור על עברו של המטופל בשלב הבא יכוון המטפל את המטופל לדמיון ההווה. שוב בעזרת שאלות מנחות יוכל המטפל לשאוב מידע רלוונטי ובסוף השלב המסיים את הטיפול הוא הדמיון לעתיד. בשלב הרביעי על המטפל ליצור מצב שהישגי המטופל ישמרו ולא תהיה נסיגה לאחור.
מחקרים הוכיחו שטיפול באמצעות דמיון מודרך אפשר להתחיל בגיל מאוד צעיר ואפילו נעשו ניסיונות לטיפול כזה בעוברים שהיו מיועדים ללידת עכוז ולאחר הטיפול התהפכו והלידה עברה בצורה טבעית.

באחד משלבי קורס דמיון מודרך יש שיעור שבו נלמדות שיטות לפתרון מצבים אקוטיים כמו חרדות אצל אנשים כתוצאה מאירועים טראומטיים, תאונות,  מוות במשפחה,  או לקראת בחינות. הדמיון המודרך מסייע בהתמודדות או בטיפול במחלות קשות.
בוגרי הקורס לדמיון מודרך מקבלים כלים גם לטפל במקרים של דיכאון. לא כל מטפל לוקח על עצמו את הטיפול בתחום זה שהוא רגיש ותוצאותיו יכולות להיות הרות גורל. רק מי שמרגיש עצמו כמטפל בשל לגעת בתחום יעשה זאת ולא הוא יפנה את המטופל למטפל אחר.

דרכי טיפול בדימיון מודרך


דרכים רבות יש לטיפול בדמיון מודרך אבל בכל הדרכים יש כלל ראשוני והוא הרפיית הגוף. פתיחת הטיפול על ידי הרפיה פיזית ונפשית דומה לחימום שעושה כל ספורטאי בתחילת האימון.  הרפיית המתח הפיזי והנפשי גורמת למערכת העצבים להיפתח ולהירגע.
הטכניקה היא פשוטה וניתנת ללימוד מהיר. כל מי שעשה בעבר פעילות ספורטיבית מכיר את התרגילים הללו ומי שזו לו הפעם הראשונה יקלוט אותם עד לפעם הבאה.
אפשר לעשות דמיון מודרך באופן עצמאי. לצורך הנחיות והסברים הוכנו על ידי מטפלים תקליטורים על פי שלבי הטיפול.  התקליטור המלווה במוסיקה מותאמת ובקול רגוע של המטפל מעביר סדנאות לטיפול בדמיון מודרך ומהו סדר השלבים אחד אחר השני.
את הדמיון המודרך העצמי צריך לקיים בדיוק כמו אצל מטפל. לא הקשבה לתקליטור בעת נהיגה מאחר והדבר עלול למשוך את ריכוזו ותשומת ליבו של הנוהג. צריך להיות כל כולך בתוך העניין והריכוז צריך להיות מקסימלי וכולו בתקליטור.
מי שעשה דמיון מודרך באמצעות תקליטור מעיד שהחוויה היא עוצמתית והיו אף כאלה שאמרו שלאחר הטיפול הם אינם מבינים כיצד יכלו בלעדיו.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36282.aspx