רוצה לשדרג את התוצאות שלך בחיים? הנה 4 טיפים שישדרגו את יכולות המשא ומתן שלך
נכתב על ידי: ליאור ברקן
תאריך: 25/02/13

לכן, מפתיע שרוב האנשים לא טורחים לשפר את היכולות שלהם בתחום המשא ומתן שעשויים להשיג להם בדיוק את התוצאות הללו. גם אם עוד לא התחלת לפתח את היכולות בתחום ארבעת הטיפים הבאים יכולים להוות נקודה טובה להתחיל ממנה:

טיפ משא ומתן 1: להפוך לחבר במהירות

במהלך לימודי NLP (NLP הוא תחום העוסק בשכנוע ויצירת שינוי בתת מודע) אנחנו לומדים על חשיבותה של הכימיה כאחד הדרכים העוצמתיות יותר לגרום לאנשים לעשות כרצוננו. מכיוון שרוב האנשים אינם מתיחסים לחבר בחשדנות ומשתפים איתו פעולה, כדאי לשקול לאמץ את הכימיה גם אם לא עברנו קורס NLP.

כדי ליצור כימיה ולהפוך לחבר במהירות, עלינו לעשות 2 דברים: הראשון הוא לשים לב לדרכים בהן אנשים משתמשים בשפת גוף ובמילים כדי לתאר דברים. השני, הוא שימוש באותם דרכים בזמן שאנחנו מדברים. כך אנחנו יוצרים בצורה מהירה מאוד את התחושה שאנחנו מבינים אותם ו"מתקשרים על אותו הגל".

טיפ משא ומתן 2: להקשיב, להקשיב ולהקשיב

למרות שבדרך כלל הקשבה היא עצה טובה בכל תחום, כשאנחנו מגיעים לזירת המשא ומתן היא חשובה אפילו יותר. אנשים נוטים לדבר הרבה. במיוחד כשיש כימיה וכשאנחנו שותקים ומאפשרים להם לדבר. במצב כזה, הם מתחילים לפלוט מידע שעשוי להשמע שולי אבל בהחלט יכול לשמש אותנו בהמשך.

כמו כן, היכולת שלנו לשאול שאלות פתוחות ולהקשיב משדרת ביטחון עצמי. הרי אנחנו לא לחוצים לדחוף את הדיעות שלנו כל הזמן ומוכנים להקשיב. כך, אנחנו יכולים בשליטה גמורה לשים לב לפרטים שנפלטים, לאחסן אותם במוח ולהגיב בצורה רלבנטית בכל רגע נתון.

טיפ משא ומתן 3: להגדיר תוצאה וקווים אדומים

עכשיו, אחרי שיצרנו כימיה ואספנו מידע שהאדם שמולנו פלט, עלינו להתחיל לשאת ולתת. כדי לעשות זאת בצורה יעילה מאוד חשוב שנחליט על 2 דברים: הדבר הראשון הוא להחליט מהי התוצאה שנרצה להשיג. את התוצאה צריך להגדיר כך שיהיה ניתן להגדיר חד משמעית אם השגנו אותה ובאילו תנאים.

הדבר השני שחשוב להגדיר הוא את הקווים האדומים שאותם לא נסכים לחצות בזמן התהליך. אחרת, יהיה ניתן להפעיל עלינו מניפולציות רגשיות ולוגיות (כמו לחץ של זמן למשל) ובכך לגרום לנו להתפשר על המטרות שהגדרנו מראש, רק כדי לסגור את העסקה.

טיפ משא ומתן 4: התנגדויות הן הסימן לרצון לסגור עסקה

בדומה לטיפול בהתנגדויות מכירה, גם במשא ומתן נדרש טיפול בהתנגדויות. וזה מעולה. כאשר לקוח מביע התנגדות ואינו עוזב את שולחן המשא ומתן הוא מראה שהוא מעוניין כי נגיב לדבריו. גם במקרה זה, עלינו לשים לב טוב למינוחים שלו כדי למקד את ההסבר שלנו כך שיענה על צרכיו בצורה המדוייקת ביותר.


 
אודות המחבר

OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36621.aspx