רוצה להינות מהמקצוע שלך? הסבת מקצוע לעיצוב תכשיטים הוא הפתרון עבורך
נכתב על ידי: אבנר כהן
תאריך: 28/04/13

נשים רבות רוצות להסב את המקצוע שלהן ולעבוד במשהו שהן אוהבות. אחד המקצועות הפופולאריים ביותר בקרב נשים הוא עיצוב התכשיטים (או התכשיטנות). רבות מתחילות זאת בתור תחביב, לשעות אחרי הצהריים או סופי השבוע. אחר כך זה הופך להיות עבודה צדדית, כלומר, ביחד עם הקריירה הן מתחילות לעצב תכשיטים ולמכור אותן.

תחילה לחברות, אחר כך לחברות של החברות ואז... מגיעה ההחלטה! הן רוצות להסב מקצוע. כדי לעשות זאת בצורה מקצועית, יש צורך בלימודי עיצוב תכשיטים. הלימודים כוללים בדרך כלל שלל של טכניקות, בין היתר, שזירה, רקיעה, מתכות חמות וקרות, מדידה, סימון, חיתוך ושיבוץ. התחום הזה הוא גם יצירתי עיצובי, אבל גם יש בו הרבה מלאכת יד וקראפט, ולכן חשובה הטכניקה, הידע בכלים שונים ועבודה עם חומרים לא פשוטים ויקרים, שחבל לבזבז אותם על ניסיונות.

לימודי עיצוב תכשיטים – מסדנאות פשוטות ועד לימודי תואר ראשון

תכשיטנות זה תחום רחב ועתיק, ובשנים האחרונות הוסב שמו לעיצוב תכשיטים. הענף פופולארי מאד בקרב בנות בכל הגילאים (אך למען האמת, גם בקרב גברים רבים). רבים ורבות מעוניינים להפוך את המקצוע לעבודה חלקית ו/או להסב את המקצוע שלהם.

ישנם מוסדות רבים שמלמדים קורסים פרטיים; אפשר למצוא קורסים אפילו בחנות חרוזים. ישנם גם מוסדות שמעניקים תואר ראשון בעיצוב התכשיטים, למשל, שנקר או בצלאל. הכל תלוי ברמה של הסבת המקצוע. בין היתר, חלק מהמוסדות מלמדים קורס של 4 שנים לתואר – וחלק מחלקים את הקורס לרמות שונות, שכל רמה קצרה יחסית, בין 6-10 חודשים לכל רמה.

בדרך כלל, בכל מוסדות הלימוד המתוארים לעיל, הכיתות קטנות והאווירה אינטימית. אנשים שלומדים קורס פשוט, יכולים להמשיך את העסק שלהם בבית, או ללכת לעבוד בעבור מפעל. אנשים שלומדים לתואר, אמורים, אם ירצו, לפתוח מותג עיצובי משלהם. היום קל מאד לגשת לבחינות, שכן הצבא מממן את השנה הראשונה של הלימודים ואפשר להשתמש בפיקדון גם בלימודים של עיצוב, ועיצוב ותכשיטנות בפרט.

חומרים לעיצוב תכשיטים: באיזה חומרים מתנסים בלימודים

הסטודנטיות (והסטודנטים) בתחום עיצוב תכשיטים יכירו מקרוב הרבה מאד חומרים שבהם אפשר לעבוד כדי לייצר תכשיטים. בין היתר, חנות תכשיטים תהפוך להיות מקום בו הסטודנטים מבלים הרבה. קריסטלים של סברובסקי למשל, הם גם חומר פופולארי מאד.

מצד אחד הוא גמיש ואיכותי, אבל הוא לא מאד יקר כמו יהלום אמיתי. גם גולדפילד (אבן מצופה זהב) הוא חומר פופולארי בשל מחירו האטרקטיבי לעומת איכותו הגבוהה. חומרים אלו מאפשרים ליצור צמידים, שרשרות, עגילים ונזמים וגם טבעות – במחירים אטרקטיביים, במראה מצוין ומותאם אישית וזאת מבלי לרדת באיכות וברמה יתר על המידה.

טכנולוגיה בעיצוב תכשיטים: לתואר הראשון טכנולוגיה מתקדמת יותר


במסגרת לימודי עיצוב תכשיטים עובדים בהרבה מאד טכניקות וטכנולוגיות. למשל, שילוב בין יכולות טכנולוגיות ליצירתיות ויכולות אמנותיות. היום אפשר לתכנן הכל במחשב, לרבות הדמייה תלת ממדית, ואז להדפיס וליצוק את העבודה במפעל או סדנה מקצועית.

היום עובדים עם הדפסות תלת ממדיות בלייזר, דבר המקל מאד על העבודה. בין היתר, כאמור, שנקר ובצלאל נחשבים למובילים בתחום עיצוב האופנה והתכשיטים, גם בגלל המורים והניסיון, אבל גם בגלל הטכנולוגיה.

תכנית הלימודים שלהן מציעה תואר ראשון בעיצוב, ומחולקת ל-3 קטגוריות: לימודים עיונים בתחומי האמנות, העיצוב והתכשיטים; לימודים מעשיים בסדנאות אמן של תכשיטים ברמות, סוגים ובעבור מטרות שונות; לימודים קונספטואליים שאמורים לחבר את הקראפט ואת האמנות ביחד לכדי קולקציות מסוגים שונים של תכשיטים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article37751.aspx