פאנלים סולאריים
נכתב על ידי: kinneret
תאריך: 27/05/13

פאנלים סולאריים האם קולטים מיוחדים שיכולים להמיר את קרינת השמש לחשמל. המאמר דן ביתרונות ובחסרונות של הקמת שדות סולאריים לעומת התקנת הפאנלים על גבי גגות של מבנים.

פאנלים סולאריים: שדות או גגות

פאנלים סולאריים הם מתקן מיוחד המאפשר להפוך את קרינת השמש - מקור האנרגיה הבלתי נדלה ונגיש לכולם - לחשמל, באמצעותו ניתן להפעיל מכשירים שונים. הפאנלים הסולאריים, אשר קרויים גם תאים פוטו וולטאיים (כלומר תאים אשר מפיקים חשמל מאור), אמורים להיות מותקנים במקום חשוף לשמש ובזוית אופטימלית. עקרון הפעולה שלהם דומה לעקרון פעולתה של דיודה.

נכון להיום מכירים בשתי חלופות עיקריות להתקנת התאים הפוטו וולטאיים. החלופה הראשונה היא הקמת שדה של פאנלים סולאריים בשטח פתוח, בו מחיר הקרקע הוא נמוך. בשטח כזה ניתן להתקין כמות גדולה של התאים, ולתחזק אותם באופן יעיל (כי אנשי האחזקה לא יצטרכו לנסוע במיוחד לצורך טיפול בכל פאנל ופאנל - הם יגיעו ויבצעו את הטיפול באופן מרוכז).

חלופה זו יכולה להתאים מאוד לאזורים שוממים ובלתי מנוצלים, בהם לא ניתן או לא כדאי לבנות. יחד עם זאת, בארצנו הקטנה, המאופיינת בערך קרקע גבוה, כדאי גם לבחון את החלופה האחרת. מדובר על התקנת פאנלים סולאריים על גבי גגות של מבנים קיימים.

לחלופה זו יתרונות רבים. ראשית כל, לא נדרשת הקצאת קרקע נוספת. שנית, גגות רבים אינם מנוצלים ועכשיו יהיה להם שימוש. בנוסף לכך, כל בניין יוכל להיות עצמאי מבחינת ייצור החשמל.

לשיטה ישנם גם מספר חסרונות. ראשית כל, לעתים השטח הפנוי בגג של מבנה קיים הוא קטן מאוד וכמות האנרגיה שיכולה להיות מיוצרת בו היא שולית. לעתים ישנם מתקנים אחרים על הגג שיש להזיז אותם, מה שדורש השקעה נוספת של מאמץ, תקציב וזמן. שלישית, חלק מהגגות מוצללים על ידי מבנים אחרים בחלק משעות היום, או שהשיפועים שלהם אינם מתאימים.

לסיכום, ייצור חשמל נקי באמצעות פאנלים סולאריים מתאפשר בשני אופנים: הקמת שדות סולאריים או ניצול של גגות המבנים. לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38171.aspx