אירוע מוחי: איך מתמודדים עם הדיכאון
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 02/07/13

דיכאון אחרי אירוע מוחי (אפילו אירוע מוחי קל) הוא תופעה שכיחה למדי. כמעט מחצית מהאנשים שעברו אירוע מוחי סובלים מדיכאון ומדובר בתופעה טבעית לחלוטין. עם זאת, הדיכאון פוגע במאמצים של החולה להשתקם ולחזור לחיים נורמאליים.

דיכאון אחרי אירוע מוחי תוקף ללא הבחנה, בלי קשר לאיזה חלק במוח שלכם נפגע, לגיל שלכם ולסיבות שהובילו לכך. התמודדות עם דיכאון היא עניין קשה מאוד, אתגר של ממש שעומד בפני נפגעי אירוע מוחי. הדיכאון פשוט שואב את המוטיבציה של החולה להשתקם ומאט משמעותית את תהליך ההחלמה. לאט, אבל בטוח, החולה שוקע בייאוש ומאבד תקווה לגבי החלמה.

מה הסימפטומים לדיכאון?
עצבות או תחושת ריקנות, אשמה, תחושת חוסר ערך או חוסר אונים, שינויים במשקל הגוף ובהרגלי התזונה, בעיות ריכוז, היעדר אנרגיה, עייפות כבדה, נדודי שינה/שינה רבה מידי, עצבים וזעם, אובדן עניין בתחביבים ועוד.

במידה וגם אתם מנסים להתמודד עם דיכאון אחרי שעברתם אירוע מוחי, או שאחד מאהוביכם סובל מדיכאון, תוכלו להיעזר בטיפים אלו. הם יגרמו לכם להרגיש הרבה יותר טוב ויחזירו אתכם למסלול:

התאווררו, צאו החוצה - חולים נוטים להסתגר בבית ולהימנע מיציאה החוצה, במיוחד בימים הראשונים אחרי האירוע המוחי. למרות זאת, כדאי מאוד לצאת מהבית, לספוג אור שמש, לנשום אוויר צח ולהתרענן. לאור השמש השפעה חיובית על דיכאון והרגשה רעה. קשה להישאר מדוכאים ושפופים כשאתם בחוץ. אפילו אם אתם "מתפדחים" לצאת החוצה בכיסא גלגלים - חשוב לצאת החוצה. יציאה והתרעננות חשובים גם לאנשים שמאושפזים בבתי חולים, מקומות מדכדכים למדי שרק מגבירים את הדיכאון.

התחילו לשנות את התזונה שלכם ולאכול נכון
- תזונה לקויה ונטולת ויטמינים, יכולה בהחלט להחמיר את הדיכאון. לעומת זאת, תזונה נכונה ובריאה יכולה לשפר את תפקוד המוח ומערכת העצבים ולקדם את תהליך ההחלמה ולשפר את הבריאות שלכם.

אחרי אירוע מוחי, אנשים נוטים לאבד את תאבונם או להפך, להיסחף לזלילה מוגזמת. אכילה של מאכלים מסוימים יכולה לגרום לכם להרגיש עייפים וכבדים, מה שרק יחמיר את התחושות המדכדכות.

פעילות גופנית - ספורט הוא דרך מצוינת להתמודד עם דיכאון. נכון שאתם ממש לא בשיא כוחכם, אבל עדיין, אפילו פעילות עדינה וקלילה יכולה להטיב עימכם. בנוסף, פעילות גופנית היא גם תירוץ מצוין לצאת החוצה ולהתרענן.

התמסרו לתחביבים אהובים - חשוב מאוד לא להזניח תחביבים אהובים. הם יסייעו לכם להשתקם ויחזירו לכם את הטעם לחיים. אם אין לכם תחביבים, אתם בהחלט יכולים להתחיל לפתח תחביבים חדשים שתמיד חלמתם עליהם.


***
מוגש בחסות ביונס - החופש לנוע. המערכות המתקדמות בעולם לשיקום התנועה


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38649.aspx