ניסור בטון ובנייה מתועשת
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 17/07/13

ענף הבנייה בישראל סובל מזה עשורים מבעיה עיקרית אחת - מחסור כרוני בכוח אדם בכלל ואנשי מקצוע מיומנים בפרט. בעשורים האחרונים התגברה התלות של הענף בעובדים זרים. הללו החליפו את העובדים שהגיעו בעבר מיהודה וחדלו מלהגיע.

המחסור הכרוני הזה דחף את הענף לכיוון בלתי צפוי - בנייה מתועשת בהיקפים גדולים. בבנייה כזאת עושים המומחים שימוש בשיטות שונות, שעימן ניתן למנות ניסור בטון וכן פעולות קידוח בבטון ועוד. שיטת הבנייה הזאת פשוטה בתכלית - תחילה בונים את היסודות הראויים למבנה, ולאחר מכן בונים חלקים שונים של המבנים במקום, באמצעות ציוד ייעודי. בשלב הבא מניחים את חלקי המבנה זה על גבי זה. בניגוד למה שנהוג לחשוב, בנייה מתועשת יכולה גם להתנשא לגובה רב. החיסכון העיקרי הוא בבניית חלקים דומים או זהים זה לזה בצורה תעשייתית, בניגוד לבנייה טרומית שהיא עתירת כח אדם.

ניסור פתחים וקידוח תעלות

אחת התוצאות של הבנייה המתועשת היא העובדה שבתום הנחת החלקים השונים במקומם, מתעורר הצורך בפתיחת פתחים וקידוח תעלות שונות. המדובר בתעלות ניקוז וביוב, צנרת המים, תעלות החשמל ותעלות שנקדחות לצורך מיזוג אוויר. כל העבודות הללו נעשות באמצעות קידוח בטון, פעולה מקצועית ממדרגה ראשונה.

בטרם היום הקידוח היה נהוג לחפור את התעלות ולחצוב את הפתחים בבית באמצעות ריסוק או שבירת קצרות. שתי הפעולות הללו, הן החפירה והן החציבה והריסוק, גרמו לעיתים קרובות לנזקים למבנה, שהתיקון שלהם עלה ממון רב וגזל לא מעט זמן. במקרים חמורים יותר נגרמו נזקים בלתי ניתנים לתיקון וסדקים שחייבו שבירת הקיר ובנייה שלו מחדש.

ניסור וקידוח - הרבה טכנולוגיה, מעט כוח אדם

פעולות הניסור והקידוח כאמור הן פעולות מקצועיות הדורשות מיומנות רבה מצד העוסקים במלאכה, כמו גם ציוד מתקדם ואיכותי המסייע בביצוע המלאכה בצורה הטובה ביותר. עם זאת, צורת העבודה הזאת מסייעת לחסוך בכון אדם ובסיכומו של עניין מפחיתה את הוצאות הבנייה.

זה המקום להדגיש כי כל פעולה משמעותית של ניסור או קידוח בבטון חייבת בדיקה ואישור של גורם מקצועי לפני הביצוע. אם מדובר בשינוי חיצוני כל שהוא בבית או בבניין, נדרשים גם אישורים מהרשות המקומית.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38867.aspx