מדינת ישראל נגד רעידות האדמה
נכתב על ידי: ליאת מ
תאריך: 21/08/13

 

מדינת ישראל עושה כל שביכולתה לגרום לדיירים המתגוררים במבנים שאינם כשרים למגורים (מהבחינה בה במידה ותהיה רעידת אדמה ארץ בעוצמה חזקה מבנים אלו יתמוטטו) לחזק מבנים אלו ולהבטיח כמה שפחות נזקים הן ברכוש ובעיקר בנפש.

הבעיה מתחילה אי שם עם קום המדינה. מבנים רבים נבנים ללא כל תו תקן לבנייה כנגד רעידות אדמה. תו התקן נכנס לתוקפו בשנת 1975 אך למעשה מתחילים לבצע אותו רק בתאריך 1.1.1980. משמעות הדבר היא: כל מבנה מעל שתי קומות שנבנה לפני התאריך הנ"ל, סביר להניח, שיכול ליהנות מהטבותיה של תמ"א 38 רעננה (לצורך העניין).

תמ"א 38 – לא לוותר על אופציה נהדרת

אז מדוע תמא נחשבת לאחת התוכניות החשובות ביותר וכן גם הכדאיות ביותר מבחינה כלכלית? אם נתייחס לחלק הראשון של השאלה הרי שהתשובה ברורה מאליה – מטרת התוכנית להצליח להציל כמה שיותר בני אדם במידה ותפקוד את מדינת ישראל רעידת אדמה ולכן המבנה עובר חיזוק משמעותי.

אם אנו נעסוק בחלק השני של השאלה נוכל לגלות הטבות כלכליות רבות שהופכות את התוכנית לכדאית מאוד ולכן אנשים רבים שלאו דווקא זכאים לתוכנית מנסים לקבל אישור לממשה. ראשית כל, התוכנית מאפשרת להרחיב את הבתים בכ- 25 מ"ר כאשר ההרחבה חייבת לכלול ממ"ד. מעבר לכך, במידה ואין במבנה מעלית הרי שנבחנת האפשרות להקמת מעלית.

כדאות כלכלית נוספת היא העניין של שדרוג המבנה הן מבחינת מראה חיצוני והן מבחינת מראה פנימי. כמו כן, למבנה יכול להתווסף גם חדר אשפה. שבילי הגישה אל המבנה ישודרגו, החנייה תשודרג ובהעדר חנייה יש להגיש אל המהנדס של העירייה פיתרון חנייה. כל ההטבות הללו מאפשרות, בסופו של דבר, לערך הדירה לצמוח בין 15% עד לכ- 30%. עלייה משמעותית וכדאית לכל הדעות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article39506.aspx