מבחן GRE כתנאי קבלה ללימודי תואר שני בחו"ל
נכתב על ידי: רוני ארז
תאריך: 23/09/13

GRE הינו מבחן בינלאומי בשפה האנגלית, המשמש ככלי למיון וסינון סטודנטים זרים המעוניינים ללמוד בחו"ל לתואר שני. בחינה זו משמשת במרבית תחומי הלימוד, מלבד לתואר שני במנהל עסקים עבורו קיים מבחן GMAT. יחד עם זאת, לאור שינויים שחלו בתכני ובמבנה בחינת ה- GRE, היא הפכה דומה ברמתה למבחן ה- GMAT ומוסדות אקדמיים רבים בחו"ל מכירים בציוני מבחן זה גם עבור לימודי מנהל עסקים.

מטרת הבחינה

מבחן GRE אינו מיועד לבדוק ידע מקצועי או ספציפי של הנבחן, אלא לאמוד ולבדוק את כישוריו בתחומי החשיבה, הביטוי, אוצר המילים, הבנת הנקרא והידע הכללי. המידע שמתקבל אמור להעיד האם רמתו ויכולותיו של נבחן מתאימות לדרישות האקדמיות של לימודי תואר שני.

מבנה המבחן

ה- GRE מורכב משלושה חלקים עיקריים כשהחלק הראשון הינו כתיבת חיבור בהתאם לנושא נתון, ואילו החלקים האחרים מתמקדים בחשיבה כמותית ומילולית. יש לציין כי בדומה לבחינה הפסיכומטרית, גם כאן חלק מהפרקים הינם פרקי פיילוט מוסווים המיועדים לצרכי סטטיסטיקה ואינם נכללים בחישוב ציוני הבחינה.

הכנה למבחן GRE

על מנת להצליח במבחן GRE חשוב להגיע מוכנים. את ההכנה ניתן לעשות באופן עצמאי או על ידי קורסים ייעודים המוצעים במספר מכונים ובתי ספר בארץ. בכל מקרה, מומלץ להתחיל בהכנות לפחות חודשיים לפני מועד הבחינה, ולשלב תרגול מעשי והתמודדות עם בחינות בתנאי סימולאציה הזהים לאלו של בחינת האמת.

תנאי קבלה נוספים ללימודי תואר שני

חשוב לציין כי מבחן GRE אינו תנאי הקבלה היחיד עבור לימודים לתארים מתקדמים בחו"ל. תנאים אלו משתנים בהתאם למסלול המבוקש ולדרישות הספציפיות של המוסד אליו מעוניינים להתקבל, ויכולים להיות מבחני ידע מקצועי, ראיון אישי, הגשת תיק עבודות, המלצות וציוני תואר ראשון.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article39881.aspx