הסטארט-אפ הישראלי Vaica ישתמש בטכנולוגיה הסלולרית של טליט במכשיר נטילת תרופות מבוסס ענן
נכתב על ידי: אסף דרגן
תאריך: 21/11/13

טליט תקשורת אלחוטית (Telit Wireless Solutions), ספקית עולמית מובילה של פתרונות, מוצרים ושירותים איכותיים לתקשורת מכונה-למכונה (M2M), ו-Vaica, סטארט-אפ ישראלי המפתח פתרונות ניטור מבוססי ענן בתחום התרופות ושירותי רפואה מרחוק לחולים כרוניים, הודיעו היום כי מוצר הדגל של ואיקה, הסימפלמד פלוס (SimpleMed+) יצויד במודול GC864-QUAD V2 של טליט להעברת נתונים אמינה ברשת הסלולארית. המוצר, וכן פורטל השירות מבוסס הענן של החברה מיועדים לספק פתרונות אפקטיביים לחיסכון בעלויות הטיפול במחלות כרוניות, המהוות לפי ההערכות 90% מכלל עלויות שירותי הבריאות.

הסימפלמד פלוס מיועד לשימושם של בתי חולים, קופות חולים, דיור לאוכלוסייה מבוגרת וגופים טיפוליים נוספים. הוא ממלא צורך ממשי של ארגונים אלו בהקטנת מספר האשפוזים החוזרים והעלויות הרפואיות הנובעים מאי-הקפדה של חולים כרוניים על נטילת התרופות שנרשמו  להם. המוצר ישווק תחילה בארה"ב, בקנדה, בברזיל, בניו זילנד ובאוסטרליה.

נתונים סטטיסטיים ממשלתיים מעידים שלאחר שישה חודשים, רק 50% מהחולים הכרוניים ממשיכים ליטול את התרופות שנרשמו  להם ונתון זה יורד ל-33% לאחר חמש שנים. זו הסיבה שגם חברות התרופות מחפשות פתרונות דוגמת סימפלמד פלוס. כיוון שהחולה הכרוני הממוצע נוטל יותר מחמש תרופות מדי יום, רשתות פארם בארה"ב, בקנדה ובבריטניה מפתחות כיום תוכניות לניטור ולשיפור נטילת תרופות מרשם, תוך שימוש בהתקנים טכנולוגיים ובשירותים המקושרים אליהם וניסויים קליניים מצאו שהתקנים אלה משפרים את הציות למשטר הטיפול התרופתי ל-95% למשך תקופה ממושכת.

המודול GC864-QUAD V2 הינו בעל ארבעה ערוצים בתדרים 850/900/1800/1900 מגה הרץ ופועל בטכנולוגיות GSM/GPRS. המודול תוכנן לשמש ביישומים כמו סימפלמד פלוס, המבוססים על מארז קטן בעל מחבר board-to-board. המודול מאפשר להתקין יחידה לכרטיס SIM על גב המודול, ותצורה זו אכן משמשת במוצר של ואיקה. אופציה זו מאפשרת להקטין את המוצר ולהפחית את עלויות ההטמעה. משפחת המודוליםxC864 Unified Form Factor כוללת מודולים סלולאריים בטכנולוגיות השידור הסלולאריות GSM/GPRS, UMTS/HSDPA ו-CDMA 1xRTT. המודולים מתאפיינים בגודל אחיד של 30X36.2 מ"מ ומחבר לוח אחיד בעל 80 פינים. הדבר מאפשר למפתחים ומטמיעים להחליף בין מודולים שונים ממשפחת xC864 התומכים בכל אחת מהטכנולוגיות הסלולאריות בהתאם לצרכים, תוך חיסכון בתכן, בזמן הטמעה ובמאמץ.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article40755.aspx