עצירות - טיפול טבעי
נכתב על ידי: ד"ר רעות בר-לב BobyReset
תאריך: 17/02/14

עצירות הינה בעיה חובקת עולם והשלכותיה רבות, הן על הבריאות הפיזית והן על מצב הרוח.  20%-30% מהאוכלוסיה סובלים מעצירות. ברמה זו או אחרת.

עצירות - סימני זיהוי:

* התרוקנות לא מלאה

* יציאה קשה או יבשה

* יציאה הכרוכה במאמץ

* פחות מ-3 יציאות בשבוע

במצב בריא ותקין הגוף נותן 1-3 יציאות מלאות ביום, באופן טבעי וקל. "ידאג אדם לפנות מעיו לפחות פעם ביום" (הרמב"ם)

אחד או יותר מהתסמינים מעידים על חוסר יכולת גופך להוציא פסולת באופן תקין וכן על עיכול לקוי (מרכיבי הזנה חיוניים). מערכת העיכול היא אחת המערכות החשובות, חיוניות ותורמות לחיים ולכן חשוב מאוד לחזקה ולאפשר יציאות תקינות 1-3 ביום.

עצירות - זהירות:

פסולת שאינה מתנקה החוצה מדי יום מצטברת במעיים עוברת תהליך תסיסה וריקבון ומשחררת רעלים הנספגים בחזרה אל הגוף. רעלים אלו פוגעים מאוד בבריאות ומעכירים על המצב הרגשי.

מלבד אי נוחות במערכת העיכול כגזים, בחילות או כאבים נמצא קשר ישיר בין עצירות למשקל עודף וקושי להוריד במשקל, דלקות עור ואקנה, מגרנות וכאבי ראש, אלרגיות, בעיות הורמונאליות, יתר לחץ דם והפרעה קוגנטיביות-רגשיות כתשישות, חוסר ריכוז, דיכאון, עצבנות. ובשלב מתקדם אף מובילים להתפתחות סרטן. לכן, אסור להזניח עצירות וחשוב מאוד לטפל בה.

טיפול בגורם

בשביל למנוע הסתגלות הגוף והתמכרות לטיפול, בין אם הוא תרופתי או טבעי חשוב לטפל גם בגורם לעצירות. זאת ניתן לגלות בקלות לאחר מפגש אבחון, שאינו מחייב אותך להמשיך בעלות של 50 ש"ח (במקום 470 ש"ח) למי שיגיע דרך מאמר זה.

ייתכנו גורמים כתת פעילות בלוטת התריס, אנמיה, עיכול לקוי, מצב רגשי ירוד או לחץ מתמשך (שגורם לכיווץ השרירים הטבעתיים ולכן מקשה ומעכב יציאה) ועוד..

עצירות - עזרה ראשונה:

כאמור, חשוב לטפל גם בגורם לעצירות ובמקביל ניתן להיעזר בטיפים טבעיים אלו:

1. 2 כוסות מים בבוקר על קיבה ריקה     ניתן לסחוט חצי לימון בכוס מים.

2. לבשל שזיפים מיובשים במים כ10 דקות,     לקרר ולשתות את המים במהלך היום.

3. דייסת שיבולת שועל מומלצת לארוחת בוקר     ניתן להוסיף את השיזיפים מסעיף 2

4. השריית זרעי פשתן/ פסיליום במים ליממה     1 כף לכוס מים לסנן ולשתות     1-3 כוסות ביום

5. סלק אדום- חי/ מבושל/ מיץ     לצרוך ברמה יומית.

6. אכילת פפאיה או אננס על קיבה ריקה.

7. אכילת ירקות עם כל ארוחה ופחמימות מלאות     תספק סיבים תזונתיים (לפחות 40 גרם סיבים ביום)     המרככים את תכולת המעי     ומגבירים גירוי לתנועת ההוצאת פסולת.

8. להקפיד על שתיית מים/ חליטות/ תה ירוק     כמה מים לשתות?

תוספי תזונה:

חיידקים טובים (פרוביוטיקה)- תורמים לפלורה תקינה במעי ומאפשרים תפקוד תקין.

פעילות גופנית: פעילות אירובית וכפיפות בטן- יצירת תנועה במחזור הדם ובשרירי הבטן מעודדת יצירת תנועה למעי.

עיסוי לבטן: לעסות כ10 דקות, עם תנועת המעי- כיוון השעון והחוצה עם כיוון היציאה. שמן זית במריחה מתועד בשימוש מסורתי ונמצא יעיל במקרי כאבי בטן.

עצירות הינה סימפטום בלבד (ביטוי) ולא הבעיה עצמה. טיפים אלו יעזרו מאוד במקרים קלים. במקרים של שנים או מקרים חמורים חשוב לפנות לאבחון הגורם. עצירות היא אחד הגורמים העיקריים למחלות רבות וקשות ואין לזלזל בכך. התקשר/י עכשיו.

 


 
אודות המחבר

אני מאמינה שהרגע הזה – הגיע. מספיק עם התלונות, התירוצים והסיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו, הגיע הזמן לפגוש את עצמך בדרך חדשה: רזה יותר, בריאה ומאוזנת יותר, כזאת שבוחנת ומשנה הרגלים, דרך הפועלת מתוך מודעות, משיגה תוצאות לאורך זמן.

הדרך בה בחרתי לצעוד משלבת בין תזונה ומודעות אישית,  נטורופתיה ואימוני כושר, ראייה חדשה של הגוף ומנהגי החיים. אני מאמינה באמונה שלמה בשילוב בין תזונה מאוזנת וחיזוק הגוף והאדם הבאה עם הבנה עמוקה ורצון לצעוד בדרך הזאת.

זו לא סתם דיאטה, מלחמה ואיסורים, אלא התמקדות בתכנות מחדש ואיזון מערכות הגוף. תהליך שיאפשר לך שליטה וחופש בהתנהלות מול האוכל.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41980.aspx