השוואת דגמי - C class מרצדס C200 מול מרצדס C250
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 20/05/14

מרצדס, ודומה כי אין צורך להכביר על כך מילים, מזוהה עם תחום רכבי היוקרה באופן כמעט מובהק. סדרת רכבי ה-C Class שלה נחשבת למרכזית, מהבחינה הזו. בשנים האחרונות, הפכו דגמי C200 ו-C250 לחוד החנית בתחום, כשהדגמים הנוכחיים לוקחים את כל זה מספר צעדים קדימה. מה משותף לדגמים האלה? ומהן נקודות השוני ביניהם?

עיצוב הדגמים

הנקודה הראשונה שצריך להבהיר היא שהעיצוב של מרצדס C200 ומרצדס C250 דומה מאד, ברמה הכללית, למעט אי אילו הבדלים שאינם משמעותיים יתר על המידה. בשני המקרים, המדובר הוא על עיצוב המזכיר מאד את דגם הפאר מרצדס S Class, ואשר משדר יוקרתיות ודינמיות בכל רמ''ח איבריו (או אביזריו). הדגמים מאופיינים בחרטום כוחני, הכולל כונסי אוויר גדולים וגריל יוקרתי, המרכב מפוסל בקימורים ספורטיביים והאחוריים יציבים.

האיבזור הפנימי של שני הדגמים, בהמשך לכך, רחב בכל קנה מידה, כאשר ממש על קצה המזלג ניתן למנות מסך 7 אינץ', ממשק Touchpad אינטואיטיבי המאפשר שליטה מלאה על המערכות השונות של הרכב, ריפודי עור Artico וגימור אלומיניום, גג שמש חשמלי, מערכות מתקדמות לשיוט ולבקרת אקלים, מערכת שמע מתקדמת (כולל דיבורית Bluetooth מובנית) ועוד. ברמת הגימור Vision, המאפיינת את שני הדגמים, נכנסים למשוואה גם ספי דלתות קדמיות מוארים, מראות חשמליות מתקפלות, תאורת אווירה פנימית ועוד.

ביצועים על הכביש

כאשר מתיישבים מאחורי ההגה ובוחנים את ביצועי הדגמים הפופולאריים האלה על הכביש הלכה למעשה, שמים לב למספר נקודות דומות, אך גם ללא מעט הבדלים מהותיים. המנוע בשני הדגמים הוא מנוע ארבעה צילינדרים טורי, עם מגדש טורבו, ובנפח של שני ליטרים. עם זאת, תפקוד המנוע שונה בכל אחד מהדגמים: המנוע של מרצדס C200 מספק 184 כוחות סוס, כמו גם מומנט של 30.6 קג''מ בין 1,200 ל-4,000 סל''ד. מרצדס C250, לעומת זאת, מכיל מנוע חזק עוד יותר: הוא מספק 211 כוחות סוס, עם מומנט של 35.7 קג''מ בין 1,200 ל-4,000 סל''ד.

תיבת ההילוכים בשני הדגמים היא תיבה מתקדמת בכל קנה מידה - תיבתTronic Plus  G7 - הכוללת שבעה יחסי העברה. בחינת התאוצה בין שני הדגמים מצביעה על הבדל מהותי אחד: מרצדס C200 מגיעה מאפס למאה קילומטר בשעה תוך 7.3 שניות, ועד למהירות מרבית של 235 קילומטר בשעה. מרצדס C250, לעומת זאת, מגיעה למהירות הזו תוך 6.6 שניות בלבד, וביכולתה להגיע למהירות מכנית מקסימלית של עד 250 קילומטרים לשעה. באשר לצריכת הדלק, בשני הדגמים היא נחשבת לנמוכה במיוחד, בזכות המשקל הנמוך של הרכב, כמו גם יעילותו של המנוע. במסלול משולב, עומדת תצרוכת הדלק על 18.3 קילומטר לליטר בלבד.

דגש רב בשני הדגמים האמורים הושם על הפיכת חווית הנהיגה למהנה ולנוחה ככל האפשר. גם מהבחינה הזו, ניתן להצביע על מספר שיפורים ופיתוחים, ובכלל זה מערכת Agility Select המשנה את תגובותיהם של המנוע, הגיר או ההגה על פי אופי הנהיגה, כפי שהגדיר אותו הנהג. ההנעה האחורית והגמישות של המנוע תורמים במידה לא מבוטלת לחווית הנהיגה. הבטיחות לא נשארה מאחור אף היא, כאשר שני הדגמים כוללים מערכת CPA מהדור השלישי למניעת התנגשות במהירויות נמוכות, מצלמת נסיעה לאחור (כולל פסי הכוונה) ומערכת לניטור שטחים מתים (ברמת הגימור Vision).


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article42911.aspx