אבחון קוגנטיבי לקראת עלייה לכיתה א'
נכתב על ידי: יחיאל לוי
תאריך: 03/01/15

המעבר בין גן הילדים לבית הספר הוא שלב קריטי בהתפתחות הילד, המעבר כרוך בקשיים והתרגשות רבה בעבור הילד וההורים, כאשר מדובר בילד עם חשש להפרעות קשב וריכוז המעבר לבית הספר מעורר חשש רב עוד יותר. התהליך יהפוך קל הרבה יותר בעבור ההורים ובעבור הילד תוך ליווי של אנשי מקצוע, אם יש לכם חשש כי הילד סובל בהפרעות קשב וריכוז או זקוק לאבחון כדאי יהיה לבקש את חוות הדעת של הצוות החינוכי בגן הילדים ובמידת הצורך לקבל גם הפנייה להתייעצות או אבחון קוגנטיבי חיצוני.

חשוב להבהיר כי רק תוך הצגת תוצאות אבחון קוגניטיבי תוכלו לממש נכונה את זכויות הילד בבית הספר. אם הצוות החינוכי מפעיל לחצים לגשת לאבחון או לעשות שימוש קבוע בריטלין, הדרך הטובה ביותר להתמודדות תהיה תוך הצגת תוצאות של אבחון קוגנטיבי מקצועי.

מה עושים כאשר בית הספר דורש מתן ריטלין לילד?

נדגיש כי אין לבית הספר כל זכות לחייב את ההורים במתן ריטלין לילד, או להתנות את המשך השהייה במוסד החינוכי במתן תרופה כלשהי. אך כאשר צוות החינוך מתריע על בעיה כדאי יהיה לתת לכך התייחסות. חשוב להבין כי מדובר בקושי משמעותי בחיי הילד, בעיות התנהגות, בעיות חברתיות וקשיים בלימודים אינם פשוטים להתמודדות בעבור ילדים.

אם אין ברצונכם לעשות שימוש בריטלין או כל תרופה אחרת עליכם לפעול למתן טיפול אחר לילד. קיימות היום גם טכניקות טיפול אחרות אשר אינן מערבות תרופות. עם השלמת אבחון קוגנטיבי מלא תוכלו לקבל תמונה ברורה יותר של הבעיה והיקפה. בהתבסס על תוצאות האבחון ניתן להרכיב לילד תכנית טיפול נכונה הכוללת מענה נקודתי לכל הצרכים שלו בהווה, שיפור יכולות עתידיות ומתן תמיכה רגשית לילד ולמשפחה כולה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article45071.aspx