כל השלבים בתהליך של בניה מהירה
נכתב על ידי: יהודה שמש
תאריך: 05/04/15

לשיטת הבניה שאנו עומדים לחשוף בפניכם, קוראים בניה מהירה. שיטה זו קיבלה את שמה, משום שבאופן טבעי, משך ההקמה שלה הוא קצר למדי. לשם ההשוואה, אם מבנה רגיל יכול לקחת כמה שנים להקים - הרי שאת המבנה שמוקם בבניה המהירה, ייקח בממוצע כחודשיים-שלושה להקים, כולל שלבי התכנון שבדרך. זה ללא ספק מרשים במיוחד - אז איך זה אפשרי? בכדי להבין את המהירות, כדאי להכיר פשוט את השלבים.

אז מהם שלבי העבודה?

1. התכנון - קודם כל, כמו כל מבנה, מתחילים לתכנן. יושבים עם אדריכל ועם מהנדס בניין, אשר מתמחים בנושא של בניה מהירה, ויחד איתם מתכננים את המבנה. יש כמובן התחשבות בסוג המבנה (לשימוש פרטי, עסקי, ציבורי וכו'), בשטח הקיים, בצרכים השונים, בתקציב, ועוד.

2. בניה - בשיטה של בניה מהירה לא בונים באתר הבניה עצמו. למעשה, אין ממש אתר בניה. במקום זה, הבניה כולה נעשית במפעלי ובשטחי החברה שעוסקת בתחום. משתמשים בחומרים איכותיים אך קלים כמו למשל מתכות מגולוונות למיניהן, גבס, ועוד חומרים - וכך יוצרים במתחם הרחוק את הריצוף, את הקירות, את הגג, וכיו"ב. לרוב, בשטח הנ"ל גם מבצעים את החיבורים בין חלקי הבית, ולו באופן חלקי, אם לא מלא כמובן.

3. הובלה ומיקום - לאחר מכן, מובילים את המבנה כפי שהוא ישירות לאתר הבניה - ומניחים אותו ישירות. אם כל החלקים עוד לא חוברו - מחברים אותם במקום, ומדובר לרוב על עניין של ימי עבודה בודדים, אם לא פחות מכך. מבצעים כמובן חיבור של המבנה החדש לכל התשתיות במקום כולל חשמל, מים, ביוב וכיו"ב - ויוצאים לדרך!

ולכן זה קצר כל כך

כי שאתם רואים, השלבים של בניה מהירה נראים מהירים ואף מועטים. זה יכול להסביר לכם למה הבניה הזו קיבלה את שמה ולמה זה מאפיין אותה כל כך - כשבמקביל, לא מתפשרים לרגע על האיכות של המבנה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article45812.aspx