בואו נתקן מחשב!
נכתב על ידי: קידום ישיר
תאריך: 06/09/15

בואו נתקן מחשב!

לשם הבהרה – אנחנו לא מדברים כאן היום על בעיות קשות, או בעיות חומרה. אנחנו נדבר על אחת הבעיות הכי נפוצות, והכי פשוטות לתיקון, בעולם המחשבים: מחשב שעובד – פשוט ממש, ממש לאט. יכול להיות שהמחשב שלכם כבר בן כמה שנים, ומתחיל להאט. יכול להיות שהוא חדש לגמרי, קניתם אותו אתמול, ובכל זאת הוא ממש ממש איטי. הכל יכול להיות.

תיקון מחשבים לא תמיד חייב לכרוך פתיחת המכשיר והתעסקות בחלקים שלו. לפעמים הבעיה הרבה יותר פשוטה מזה. אנחנו נדבר כאן על כמה פתרונות, פשוטים יותר ופחות, לבעיית האיטיות של המחשב – בלי להרים בכלל מברג.

נפטרים מזבל

הגורם מספר אחד לאיטיות של מחשבים הוא חד וחלק – עומס על הכונן הקשיח. מה זה אומר? זה אומר שמילאתם את הזיכרון של המחשב שלכם בקבצים ותוכנות, ועכשיו לא נשאר מספיק זיכרון פנוי בשביל שהמחשב יעבוד כמו שצריך – ולכן הוא פועל לאט. התופעה הזו נפוצה במחשבים שמתחילים "להזדקן" – אחרי שלוש או ארבע שנות שימוש. תיקון מחשבים במצב כזה הוא פשוט.

גשו לרשימת התכנות המותקנות שלכם. עבור משתמשי חלונות, פתחו את לוח הבקרה, וחפשו את האפשרות "הוסף או הסר תכנות". כעת עברו על רשימת התכנות, כאשר היא מסודרת לפי הקטגוריה Last Used On – שומש לאחרונה. כך תוכלו לראות באילו תכנות אתם לא משתמשים באופן סדיר, וכן כמה מקום הן תופסות. את אלה שאתם לא משתמשים בהן – הסירו. גם כמה תכנות קטנות שתסירו יכולות לעשות הבדל מורגש.

למעמיקים, ניתן להוריד תכנת עזר בשם TreeSize, שמציגה את הגדלים של כל התיקיות והקבצים במחשב שלכם באופן גרפי וויזואלי שקל להבין, וכל תוכלו לראות מה תופס הרבה מקום ולפעול בהתאם.

ומה אם לא?

בהרבה מקרים, הניקיון הזה במחשב, שמזכיר קצת את ניקיון פסח, לא עוזר, או לא עוזר מספיק. במקרים אלו, יש כמובן מה לעשות – תיקון מחשבים הוא תמיד אפשרות. פתחו את "המחשב שלי", ולחצו בעכבר ימני על הסימון של הכונן הקשיח שלכם. בחרו באפשרות "ניקיון דיסק" (Disk Cleanup). אפשרות זו תמחק קבצים זמניים של מערכת ההפעלה שנשארו בכונן בטעות, ועשויים לתפוס בעצמם מקום.

לא עזר? אל חשש! לפעמים הבעיה היא יותר עמוקה. עדיין אין צורך לפנות לכלים הכבדים של תיקון מחשבים – טכנאים, פירמוטים או מחשבים חדשים. השלב הבא יהיה "לסדר" את הקונן שלכם ברמה שאתם לא יכולים לעשות את עצמך – לשנות את איך שהמידע שמור בו. פעולה זו בעצם מונעת "שברים" ברצף המידע, שמונעים מהמחשב לעבוד בצורה חלקה – Defragmentation, באנגלית. תכנה נוחה לדפרגמנטציה של כונן קשיח היא למשל Disk Defrag.

אם כל אלה לא עזרו, הגיע הזמן לפנות, כמו שאמרתי, ל"כלים הכבדים" בתיקון מחשבים – לפרמט את הדיסק, כלומר למחוק את המידע עליו לגמרי ולהתחיל מאפס, למשל. לפעמים גם זה לא יעזור. אפשר להזמין טכנאי שינסה לשפר את המצב, אבל לפעמים המצב הוא כזה שהפתרון היחיד הוא פשוט – מחשב חדש. מחשב נקי, חדש, מהקופסה, כמעט תמיד ירוץ בצורה חלקה ומהירה. אבל אין צורך לקפוץ מיד לפיתרון הזה – הוא צריך להיות מוצא אחרון. חבל על הכסף, לא?


 
אודות המחבר

קידום ישיר

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article46933.aspx