איך ליצור התניה? איך המוח מתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך ליצור התניה חיובית? איך ליצור התניה שלילית? איך לשנות תחושה של מיש
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 16/07/16

איך ליצור התניה?איך המוח מתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך ליצור התניהחיובית? איך ליצור התניה שלילית? איך לשנות תחושה של מישהו? איך לשנות רגש? איךליצור רגש? איך להתגבר על רגש? איך להחליף רגש? איך לגרום למישהו לשנוא משהו? איךשותלים מחשבות?

וכאן אבאר עודשיטה איך לשנות דעות של אנשים? איך לגרום למישהו לאהוב דברים שהוא לא אוהב? איךבאפשרותך לקחת מישהו שלא אוהב משהו, ולהשפיע עליו לאהוב אותו? איך באפשרות לגרוםלמישהו לא לאהוב משהו? ואיך באפשרותך לגרום לעצמך לאהוב דברים שאת לא אוהב?ועוד.

והשיטה שתתבארהפעם לכך, היא שאם לדוגמא אתה רוצה שמישהו יאהב דבר שהוא לא אוהב, במקרה כזה לדוגמאעליך למצוא סיטואציה שבה אותו הבן אדם ירגיש מאוד טוב ממשהו אחר, ולמצוא את הדרךבאותה הסיטואציה להכניס לתוך הסיטואציה את הדבר האחר שאותו בן אדם לא ממש אוהב.וצריך לוודא שהוא ירגיש מספיק טוב באותה הסיטואציה, ברמה כזו שהוא לא יסרב לאותוהדבר שאותו הוא לא אוהב.

ועל ידי זהשהאדם השני עשה דבר שהוא בד"כ לא אוהב לעשות, תוך כדי שהוא הרגיש טוב מדבר אחר שקרה/ שהוא עשה, על ידי זה הוא יוצר התניה חיובית בתת המודע שלו, לאהוב את הדבר שהוא לאאהב עד כה.

לדוגמא, נניחשמישהו לא אוהב לאכול בצל. ונניח שברצונך לגרום לו לאהוב לאכול בצל. במקרה כזה תכיןמנה שהוא ממש אוהב. ותוודא שהוא כ"כ יאהב את המנה הזאת, עד כדי כך שגם אם יהיה בהבצל, הוא עדיין יאכל אותה. עכשיו, תוסיף לשם את הבצל, אבל במידה כזו, שנראה לך שהואלא יפסול את המנה, בגלל הבצל שבה. ועכשיו, ברגע שהאדם השני מודע לכך שהוא אוכל בצל,וברגע שהוא לא מסרב לכך, בגלל שהוא מאוד מרוצה ממשהו אחר, ממילא זה משנה את היחסשלו, גם כלפי הדבר שאותו הוא לא ממש אוהב.

והחוקיםשעומדים מאחורי הטכניקה הזאת, הם, שכאשר מישהו מרגיש טוב, יותר קל לו להרגיש רע.כאשר מישהו מרגיש רע, יותר קשה לו להרגיש רע. לדוגמא, בן אדם יותר קל להכעיס אותוכאשר הוא חולה, מאשר כאשר הוא בריא ומרגיש ממש טוב. דהיינו, אם תעשה משהו שלפעמיםמכעיס מישהו ולפעמים לא, יש יותר סיכוי שהוא יכעס עליך, אם תעשה את זה, תוך כדישהוא כועס בלי קשר למה שעשית, מאשר אם תעשה את זה, תוך כדי שהוא מרגיש ממש טוב,ממשהו אחר.

וזה בעצם מהשמאפשר לנו, לקחת מישהו שמרגיש ממש טוב ממשהו, ותוך כדי זה להכניס לשם משהו שהוא לאממש אוהב. וככל שהוא מרגיש יותר טוב, כך ממילא יותר קל להכניס לשם משהו שהוא יותרלא אוהב.

בנוסף, כאשרמישהו עושה משהו, ומרגיש טוב מכך, זה גורם לו לאהוב את מה שהוא עושה. אבל לא רקכאשר מישהו עושה משהו, שעשיית אותו הדבר גורמת לו להרגיש טוב, אלא גם כאשר מישהועושה משהו, ושתוך כדי זה, הוא מרגיש טוב. כי המוח לא תמיד יודע להבדיל, מהיכן הגיעתחושת הטוב. וככה המוח מתאהב במה שקורה, גם אם הוא לא סיבת תחושת הטוב שקרתה.

כי בן אדםרוצה להרגיש טוב. וממילא האדם אוהב את מה שעושה לו טוב. ואם האדם עושה משהו שעושהלו טוב, ממילא האדם יאהב את הדבר שכאשר הוא עושה אותו, זה עושה לו טוב.

ומשום שהאדםהתרגל לאהוב דברים שכאשר הוא עושה אותם, העשייה שלהם עושה לו טוב, מתוך זה המוח שלהאדם התרגל, לאהוב דברים שכאשר הוא עושה אותם, הוא מרגיש טוב, גם בלי קשר לזהשעשיית הדברים עצמם, היא לא הסיבה לתחושת הטוב שלו.

כי כאשר האדםעושה משהו שעושה לו טוב, מה שקורה בעצם זה, שהאדם עושה משהו, האדם מרגיש תחושה טובהבעקבות עשיית הדבר, ואז האדם אוהב את העשייה שגרמה לו להרגיש טוב. אבל המוח לא תמידיודע לנתח, מה בדיוק אחראי לזה שהוא הרגיש טוב. ואז האדם מתחיל לאהוב את מה שקרה /שהוא עשה תוך כדי שהוא הרגיש טוב, כאשר הוא לא מבין / מתעצל / לא יודע לנתח, מהבדיוק הסיבה לכך שהוא הרגיש טוב.

כי לנתח כלהזמן, מה בדיוק הרכיבים שיצרו את תחושת הטוב ולהתמקד רק בהם, זו משימה לא קלה,שדורשת יכולת חשיבה. ומשום כך האדם התרגל להאמין, שכאשר הוא מרגיש טוב, הוא אוהב אתהדברים שקורים בסיטואציה, גם בלי לנתח האם הם אלו שאחראים לתחושת הטוב שלו. אא"כהוא יודע בוודאות שהם לא קשורים לתחושת הטוב שלו / הוא יודע שהם עושים לו רע.

וממילא זהאומר, שאם מישהו מרגיש טוב, באפשרותך תוך כדי זה להכניס לסיטואציה משהו שהוא לא ממשאוהב. וממילא תחושת הטוב הכללית שיש לאדם, תעבור גם כלפי הדבר שאותו הוא לא ממשאוהב.

וכאן יש עודרמת עומק שאומרת, שאם יש התניה בין הדבר שעושה לאדם טוב, לבין הדבר שאותו האדם לאאוהב, במקרה כזה, האדם עוד יותר יאהב את הדבר שאותו הוא לא אוהב. לדוגמא, נניחשהאדם ממש אוהב להיות במקום כלשהו. ונניח שהאדם לא אוהב לשמוע מוזיקה כלשהי.

ונניח שיוצריםסיטואציה, שבה האדם נמצא במקום שבו הוא ממש אוהב להיות, וגורמים לו להרגיש שם בנוח,עד כדי כך שהוא לא ירצה ללכת משם. ואחר כך מפעילים שם את המוזיקה שהוא לא ממשאוהב.

במקרה כזהבמוח של האדם, יש רצון ללכת בגלל המוזיקה. אבל המוח אומר לאדם, שהוא לא יכול ללכתמשם, בגלל שהוא רוצה להישאר שם. ואז המוח כדי לא להרגיש רע מהמוזיקה, המוח מתחיללאהוב את המוזיקה / לשנוא אותה פחות. כי במקרה כזה, יש בעצם התניה, בין תחושת הטובשל להיות באותו המקום, לבין המוזיקה. דהיינו, האדם מבין, שאם הוא בורח מהמוזיקה,הוא מפסיד את המקום שהוא אוהב. ואז ממילא הוא מבין שכדי להרגיש טוב, הוא חייב לאהובאת המוזיקה. כי זה מגיע באותו הדיל.

ומכל זה ניתןלהבין, שאם ברצונך לגרום לעצמך לאהוב משהו שאתה לא אוהב, נסה לעשות אותו, במקביל /תוך כדי משהו שאתה כן אוהב.

וכאן יש עודדבר חשוב שצריך להבין אותו, שבאותה המידה בדיוק ניתן ליצור התניה הפוכה, התניהשלילית, שתגרום למישהו לא לאהוב משהו, שאותו הוא דווקא כן אוהב. ואיך?

על ידי זהשלוקחים את הדבר שאותו הוא אוהב, ומכניסים אותו בסיטואציה שאותה הוא לא אוהב. ואזהאדם מתרגל לחשוב, שהדבר שלא באמת עשה לו רע, הדבר הזה עושה לו רע. כי הוא מרגיש רעבאותה הסיטואציה.

וכל שכן אםיוצרים התניה. במובן של הדבר שאתה רוצה, הוא זה שאחראי לכך שאתה מרגיש רע. לדוגמא,נניח בדוגמא הנ"ל שמפעילים את המוזיקה כ"כ חזק, עד כדי כך שהאדם בורח מהמקום שאותוהוא אוהב. ואז ממילא האדם מתחיל לשנוא את הדבר שאותו הוא אוהב, כי הוא חושב שהדברהזה אחראי לרע שהוא הרגיש. למרות שהרע נבע מהמוזיקה.

וכמובן שמכלזה ניתן ללמוד גם לגבי איך ניתן לגרום למישהו להסכים עם רעיון שהוא לא אוהב אותו.וזה על ידי זה שמכניסים את הרעיון שהוא לא אוהב, לתוך רעיון אחר שאותו הוא כןאוהב.

לדוגמא, נניחשמישהו לא אוהב גזענות. ונניח שהוא לא רוצה שיהרגו אותו. אז לדוגמא אפשרי לנסח משפטבסגנון של: "אם אתה לא רוצה שיהרגו אותך, עליך להרוג את כל מי שרוצה להרוג אותך,עליך להרוג את כל הערבים לפני שהם יהרגו אותך". וכך בעצם האדם יכול להסכים עםהרעיון הגזעני שאומר שכל הערבים רוצים להרוג אותו, תוך כדי זה שהוא מסכים עם הרעיוןשאומר, שצריך להרוג את מי שרוצה להרוג אותו.

וכמובן שניתןלעשות גם הפוך, נניח שמישהו גזען ורוצים שהוא לא יהיה גזען, במקרה כזה אפשרי לדוגמאלנסח משפט כדלקמן: "המחבלים הגזענים האלו, הורגים את כל היהודים, רק בגלל שהםיהודים". ואז ממילא...

המאמר מאת מאמן אימון אישי/ עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | הדרכה, אימוןאישי ועסקי, מטפל הוליסטי, אימון אישי לחיים

הכנס לאתרותהנה מעוד מגשר, מאמן אישי ועסקי, חינוך, איךליצור..., ליצור רגשות, לגרום למישהו לשנוא, שנאה, לגרום למישהו לשנוא משהו, לשנותרגשות, איך לגרום למישהו... ועוד ...


 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article49298.aspx