ניתוח לשטיפת סינוסים
נכתב על ידי: דוד כהן
תאריך: 24/04/19

מהו ניתוח לשטיפת הסינוסים?

ניתוח לשטיפת הסינוסים מתבצע ברוב המקרים בהרדמה כללית. הרופא מחדיר את האנדוסקופ לנחיריים דרך הסינוסים כדי לבצע פעולות שונות דוגמת "שטיפת" הסינוסים מהנוזלים הצמיגיים שהצטברו, כריתת פוליפים, יישור מחיצת האף אן הסרת רקמות שעלולות להפריע במהלך פעולת ניקוז הנוזלים. ניתוח זה מבוצע ללא הצורך לבצע חתכים.

איך מתכוננים לניתוח?

מכיוון שניתוח fess מתבצע בהרדמה כללית, יש צורך להתייעץ עם הרופא המרדים ולהציג את ההיסטוריה הרפואית שלכם. כמו כן, תידרשו בצום כמה שעות לפני ואחרי הניתוח, וכן תצטרכו לבצע צילום CT על מנת שהרופא יוכל לבחון את מצבם של הסינוסים לפני הניתוח.

מהלך הניתוח

לאחר ההרדמה יתחיל הרופא בכמה פעולות. ראשית, הוא ישטוף את הסינוסים מהנוזלים שהצטברו וינקז את הנוזלים. לאחר מכן, הרופא "יעצב" את הסינוסים תוך שהוא יסיר רקמות אשר מפריעות לנוזל להתנקז ויסיר את הפוליפים. אם יש בכך צורך, הרופא יבצע גם ביופסיה של הפוליפים. בסיום הפעולות האלה, הרופא יוציא את האנדוסקופ מהנחיריים ויחדיר אליהם תחבושות סופגות. יש להישאר עם התחבושות האלה למשך שלושה ימים. בדרך כלל המטופל משוחרר לביתו לאחר יום או יומיים.

תופעות לוואי

ניתוח לשטיפת סינוסים כולל לא פעם תופעות לוואי. תופעות לוואי שכיחות יותר הן כאבי ראש, סחרחורות, גודש באף ורגישות באף. תופעות אלה חולפות עם הזמן. לניתוח זה קיימים גם סיכונים, אך הם נדירים למדיי. על כל פנים, חשוב לבחור רופא מקצועי שיש לו ניסיון רב בביצוע הניתוח.

שלב הביקורת

כשבוע לאחר הניתוח חשוב להגיע לביקור רופא במרפאה. כשעה לפני הביקור, מומלץ ליטול משככי כאבים, מכיוון שייתכן שהרופא יבצע פעולות שונות כמו ניקוי האף מקרישי דם. כמו כן, על מנת להצליח בריפוי, יש צורך להגיע מדי פעם לביקור רופא במשך כמה שבועות ואפילו חודשים.


 
אודות המחבר

מיזם גרופ בניית אתרי מכירות באינטרנט עם שיווק באינטרנט להצלחת המכירות.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article55568.aspx