מה הם הסימנים להתקפי חרדה
נכתב על ידי: יואל כץ
תאריך: 01/02/20

ח ר ד ה

בדיקת הפרעת חרדה נעשית ע"י פסיכיאטרים. הפסיכיאטרים עורכים אבחנה בה נשאלים הנבדקים על ההיסטוריה הרפואית והנפשית שלהם, ובודק את שכיחות סימני החרדה, עוצמתם, ומשך זמן התקף החרדה. החרדה לרוב כוללת גם התקפי אימה ופאניקה, ואז נוצרת אצל החווה תחושת סכנה אמיתית קרבה, למרות שהסכנה מהאיום הנוכחי אינה רציונאלית. בזמן חרדה מפני סכנה קרבה, חש לעיתים הסובל מחרדה תחושה של עילפון או קוצר נשימה ולכן רבים החולים המתפנים לבתי חולים בחשש כי לקו בהתקף לב, בזמן שעברו התקף חרדה בלבד.

לחרדה יש סימנים פיזיולוגים רבים.  דופק לב מואץ, לחץ בחזה, בחילות, הזעה מוגברת, קוצר נשימה וכאב ראש פתאומי.החרדה מלווה גם בחולשה כללית וסחרחורת. במקרים מסויימים החרדה הופכת לתופעה מעיקה וקיצונית ביותר ועובדה זו פוגעת באיכות החיים של החווים אותה.בכדי לטפל בחרדה צריך הפסיכיאטר ללמוד את ההקשרים בה היא מופיעה אצל כל חולה וחולה, וללמד אותו להתמודד עם כל התופעות המתלוות המופיעות בזמן החרדה.

חרדה היא תחושה פיזית ופסיכולוגית התוקפות יחד. מבחינה פיזית החרדה גורמת לתגובות גופניות המצוינות דלעיל, ומבחינה פסיכולוגית החרדה מעוררת תחושת שיתוק, מן התנתקות מן העצמי, ופחד משיגעון או אפילו מוות פתאומי.

קיימים מצבי חרדה התוקפים את הסובלים ממנה ללא כל תחושה מוקדמת וקיימים מצבי חרדה התוקפים בצורה הדרגתית.כיום, מצבי חרדה שכיחים ביותר בחברה המודרנית.הפסיכיאטרים מציינים לפחות שלושה גורמים מרכזיים והם :קצב החיים, חוסר הסכמה על הסטנדרטים שעל פיהם עלינו לחיות, ודרגת ניכור חברתי.

קיימת תופעה הנקראת חרדה חברתית.חרדה זו מאופיינת בתחושה קיצונית ונוגעת בכל הקשור לשיפוט ע"י אנשים אחרים,או התנהגות העלולה לגרום לתחושת מבוכה או הפיכה למקור לעג בחברה. חרדה זו עלולה להוביל למצב של הימנעות ממפגשים חברתיים למיניהם, ולהתבודדות. גם הסימנים המופיעים באבחנה זו הם חולשה, הזעה מוגברת, דופק לב מואץ, סחרחורת ותחושת עילפון.האנשים הסובלים מחרדה חברתית נוטים לרגישות יתר לביקורת ודחייה, מתקשים להביע את עצמם בשיחה, וסובלים מהערכה עצמית נמוכה.הפחדים הגדולים ביותר של הסובלים מחרדה חברתית נובעים מחשש להכיר אנשים חדשים, לדבר עם אנשים זרים ופחדים הקשורים בעשייה כגון כתיבה, אכילה ושתייה בציבור.

הסובלים מחרדה חברתית חוששים מכל מפגש חברתי ומעדיפים להישאר בבדידותם. למידע נוסף: מה זו באמת חרדה?



 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article56725.aspx