מה לומדים בהנדסת מכונות?
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 01/09/09

אם תמיד התעניינתם בתכנון ופיתוח של מערכות חדשות וקיימות על מנת לענות על צרכים פיזיים של ארגונים ומפעלים בעלי תחומי פעילות שונים, החל מתחום הרפואה ועד תחום התעשייה האווירית והימית, כנראה שהנדסת מכונות, היא ההנדסה שהינכם צריכים ללמוד.

 

המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פתחה רק לא מזמן, מסלול ייחודי של הנדסת מכונות, המוצע גם לאוכלוסיה עובדת. במסגרתו, כמו בכל הנדסה, במהלך השנתיים הראשונות נלמדים מקצועות הבסיס הכוללים פיזיקה, מתמטיקה.

לאחר מכן, תוך כדי עמידה בתנאי הקבלה הנדרשים לכל מסלול התמחות, המכללה מציעה לכל סטודנט, לבחור מסלול התמחות אחד מבין שניים, עליהם נמנים מכטרוניקה ותיכון ועיצוב המוצר.

 

ההתמחות הראשונה עוסקת בהקניית ידע בהנדסת מכונות, חשמל, רובוטיקה, אלקטרוניקה ובקרה, תוך כדי יישומם ושילובם של כל הנושאים הללו יחדיו. בסיום התמחות זאת ולאחר ביצוע פרויקט גמר, יוצא הסטודנט עם הכשרה הכוללת את תכנונן, ייצורן ופיתוחן של מערכות מכטרוניות.

ההתמחות השנייה, להבדיל מהראשונה, נותנת דגש על תכנון ועיצוב המוצר.

זאת אומרת, שהיא בעצם מקנה ידע תוך כדי שילוב נושאים נבחרים כגון, עיצוב תעשייתי, הנדסת אנוש, טכנולוגיות מתקדמות ואף ניהול ושיווק. עם סיום התמחות זאת, הסטודנט יהיה בעל הכשרה לתכנון ועיצוב מוצרים שונים במפעלים וארגונים ויהיה בעל קשר ישיר עם המעצבים התעשייתיים, וכך יהווה חלק פעיל ועיקרי בצוות המתכנן את המוצר.

 

במסגרת הלימודים של שתי ההתמחויות, הסטודנטים משתלבים במעבדות וסדנאות מיוחדות, כך שיוכלו לעמוד בהצלחה בפרויקטים, הניתנים להם בהתאם לחומרי הלימוד, הקשורים לתיכון ועיצוב מוצרים ומערכות. כך בעצם מתבצע תרגול החומר הנלמד בצורה מעשית תוך כדי הלימודים והסטודנטים זוכים בהכשרה מלאה על ידי מיטב המרצים והמתרגלים. יתרה מזאת, עם תחילתה של כל ההתמחות, המכללה חושפת את הסטודנטים להתנסות פיזית בתעשייה. כך שבמסגרת הלימודים הסטודנטים מתנסים בפועל ומכירים מקרוב את תחום הפעילות של הנדסת מכונות.

 

בגמר התואר, המכללה מעניקה לסטודנט תואר Bsc בהנדסת מכונות וזכאות להירשם בפנקס המהנדסים. יחד עם זאת, היא גם נשארת בקשר ישיר עם הסטודנטים ואף מסייעת להם במציאת עבודה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article5953.aspx