איך דירות מגיעות לכונס נכסים ומי מרוויח מכך? - מאמר 8 מתוך 11
נכתב על ידי: אורן מזרחי
תאריך: 16/09/09

במהלך עבודתי באנגלו סכסון בשנים האחרונות נפגשתי רבות עם בעלי דירה שהבנק לא כיבד את תשלומי המשכנתא מספר חודשים והם עומדים שלב אחד לפני כונס נכסים .

כונס נכסים זה עו"ד שהבנק ממנה ותפקידו בהקשר זה להעמיד את הבית למכרז להראות אותו ללקוחות פוטנציאלים ולמכור את הבית במסגרת מימוש מהיר (במקרים מסוימים 15% פחות מערך הבית ) שכ"ט של עו"ד זה יכול להגיע ל9% מערך הבית .

לכאורה בפני בעלי הדירה עומדים מספר אופציות מלבד כינוס נכסים .

האחת - לפנות לבנק לפני שחוזרת המשכנתא ולהגיע להסכמה על פריסה מחודשת של המשכנתא.         השנייה - לבקש מהבנק המסחרי הגדלת מסגרת כדי שלא תחזור משכנתא , למשל בא אליי לקוח שרוצה למכור את דירתו וחזר לו 2 משכנתאות  ולאחר שעיינתי בתדפיסי הבנק וראיתי שהזוג מרוויח מאוד יפה ,והמשכנתא כחמישית מההכנסות.אז הבנתי שהבעיה היא אחרת וגיליתי שיש ללקוח מסגרת אשראי של 5000 ₪ בלבד ולאחר הגדלת המסגרת נפתרה הבעיה.

השלישית - למכור את הבית באופן עצמאי.

היום יותר מתמיד יש מעקב של חברות אחרי מצב האשראי של הלקוח  וכנ"ל בנקים מסחריים ובנקים למשכנתאות ולכן שלא כמו פעם שאם היה לך בעיה בהחזר משכנתא בבנק אחד למשכנתאות היית יכול לפנות לבנק אחר .

היום כל הבנקים יודעים עליך וזה כתם שיכול לעצור אותך לתקופה ארוכה  .

אז איך דירות מגיעות לכונס נכסים אם זה לא כדאי ?

הסיבות מגוונות ונפרט את חלקם:

גירושין ואי  הסכמות בין הצדדים מה שמחייב כונס שאוכף את שני הצדדים למכור את הבית .

דירות שגובה המשכנתא הוא יותר ממחיר הבית לאחר מכירתו .

והבעיה הכי גדולה שבגינה כתבתי את המאמר זה כבוד עצמי .אנשים מעדיפים להפסיד סכומים של חיסכון של המון שנים דרך כונס העיקר לא להודות בטעותם או חוסר יכולת להכיר במצב בעיניים מפוקחות .

כאן נכנס לתמונה קרוב משפחה אכפתי או מתווך אכפתי שמטרתו לשכנע את המוכר למכור גם אם ההצעה נמוכה יותר ממחיר השוק תוך כדי ליווי  הלקוח בתהליך הפסיכולוגי .

דעתי האישית הינה לערב קרוב משפחה, ולהתחיל את התהליך בעיניים מפוקחות ללא לחץ תוך כדי מקסום התהליך .

במקרים מסוימים שחררתי לקוחות מתהליך הכינוס  גם לאחר הגעה לכונס נכסים .

 

בהצלחה


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article6107.aspx