5 טיפים שיכולים לעזור לך לשלוט בעיצוב ממשק המשתמש הקולי שלך
נכתב על ידי: Yafator
תאריך: 21/01/22

עיצוב ממשק משתמש קולי (VUI) בעיצומו הופך בהדרגה למתקדם ופופולרי בימינו. עוזרים אישיים דיגיטליים כמו Alexa של אמזון, Siri של אפל, Google Now ו-Cortana של מיקרוסופט, מתקדמים באופן קבוע כדי להפוך לעוזרת הקולית הטובה ביותר הזמינה בשוק.

מאז, השקת Echo, מכשיר העוזרת הקולית על ידי אמזון בדצמבר 2014, עד היום נמכרים כ-8.2 מיליון מכשירים, וחזרת החיפוש הקולי ממשיכה להתרחב. דוח מגמות האינטרנט של MindMeld לשנת 2016, קובע כי 60% מהאנשים בשנה שעברה התחילו להשתמש בחיפוש קולי, ובששת החודשים האחרונים 41% מהאנשים התחילו תמלול עברית.

תחזית של מחקר BCC טוענת כי בקצב צמיחה שנתי של 12.1%, השוק העולמי לטכנולוגיות זיהוי קול של 104.4 מיליארד דולר ב-2016 יעלה ל-184.9 מיליארד דולר ב-2021.

הגל הזה מונע על ידי התקדמות טכנולוגית ולמידה עמוקה, המאפשרת למפתחים לבנות מערכות בעלות דיוק יוצא דופן עבור המשימות כמו זיהוי דיבור, שפה וניתוח תמונה.

מיקרוסופט, בשנת 2016 הודיעה כי מערכת זיהוי הדיבור העדכנית ביותר שלה הגיעה לשוויון ערך עם מתמללים אנושיים בזיהוי דיבור אנושי.

הקצב שבו מתקדמת טכנולוגיית הקול, הוא משנה את הדרך בה אנו מתקשרים עם המכשירים שלנו. ובכל זאת, מספר שיטות עיצוב UX נפוצות עדיין נמצאות בפועל - הכוללות מחקר משתמשים, יצירת פרסונות, זרימות משתמשים, אב טיפוס, בדיקות שמישות ועיצוב איטרטיבי - יש לציין כמה הבדלים עבור ממשקי משתמש קוליים.

אם אתה מתכנן להתחיל את הפרויקט הראשון שלך של עיצוב ממשק משתמש קולי, להלן חמישה טיפים חיוניים שיעזרו לך לאורך כל הדרך -

שיחה - דיבור מול הקלדה

זה חיוני להבטיח שממשק משתמש קולי מזהה דיבור טבעי וצריך לקבל מגוון רחב של כניסות שונות.

ההקלדה והדיבור של אותו דבר שונה, במקום להשתמש במעט מילות מפתח, להשתמש במשפטים שלמים או שאלות תמלול לבית משפט.

דמיין את בוקר יום ראשון שלך, כאשר אתה מקליד "בראנץ' בקרבת מקום" בטלפון שלך. רשימה של כל המקומות הרלוונטיים תופיע על המסך שלך. אבל, כאשר אנו מתקשרים עם שירות קולי, סביר יותר שתבקש באופן כמו, "אלכסה, מהם המקומות הטובים ביותר לארוחת בראנץ' בקרבת מקום?"

ודא שהמכונות מסוגלות לזהות ולהגיב לאלפי פקודות שונות כדי פשוט להצליח.

הפוך את הזיהוי לאינטואטיבי

אף אחד לא אוהב ללמוד מאה פקודות לביצוע משימות מסוימות. שימו לב לא ליצור מערכת שהיא מורכבת, לא ידידותית למשתמש ולוקח יותר מדי זמן להכיר.

מכונות צריכות להיות מסוגלות לזכור אותנו ולהיות פרודוקטיביות יותר עם כל שימוש.

נניח, אתה מבקש מהמכשיר שלך הנחיות, שזה כמו,

"אלכסה, תוכלי לתת לי הוראות הגעה הביתה."

"בטח, איפה הבית שלך?"

"אתה יודע איפה הבית שלי!"

"אני מצטער, תצטרך לחזור על זה."

הסצנה הזו יוצרת למשתמש חוויה מאכזבת שאינה מספקת ואינה מוצלחת.

עם זאת, אם המערכת הייתה שומרת מידע על כתובת הבית שלך, במהירות רשימה של כל ההנחיות הייתה מסופקת. אולי תגובה קולית קצרה עם אלמנט ויזואלי כמו מפה והנחיות. העברת חוויה כזו היא מתגמלת ומספקת במהירות. עיצוב אינטואיטיבי, כמו עם GUI או ממשקי משתמש גרפיים, חייב להיעשות נכון על ידי המעצבים.

גישה - נתח מה המשתמשים צריכים

שני דברים חיוניים שהופכים אינטראקציות קוליות למצליחות הם המכשיר המזהה את האדם המדבר, והדובר מבין את המכשיר. על המעצבים להכיר תמיד בבדיקות דיבור פוטנציאליות, ליקויים שמיעתיים, וכל מרכיב שיכול להשפיע על האינטראקציה, כמו הפרעות אינטלקטיביות. אפילו שפה, מבטא או צליל קול משפיעים על האופן שבו המכשיר מפרש אותם.

כמעצב, אתה צריך להיות אינטליגנטי לגבי היכן וכיצד להשתמש בעיצוב ובקול באופן שכל אחד יכול להשתמש בו, לא רלוונטי לאופן שבו הם מדברים או איך הם מקשיבים.

שקול את הסביבה של המשתמש

אמירת משהו בטלפון שלך עם רכבת רועשת ועמוסה ברקע היא דוגמה, מדוע יש צורך לזהות כיצד תנאים שונים משפיעים על סוג הממשק שעיצבת. אם האפליקציה העיקרית היא לנהיגה, היא בחירה מצוינת אז - הידיים והעיניים של המשתמשים תפוסות, אבל הקול והאוזניים שלהם לא. אם אתה משתמש באפליקציה במקום רועש, עדיף לבקש בממשק ויזואלי, שכן הרעש שמסביב הופך את זיהוי הקול והשמיעה למאתגרים יותר.

אם השימושיות של האפליקציה שלך היא גם בבית וגם על תחבורה ציבורית, חיוני לספק אפשרות לעבור בין ממשק קולי וחזותילִספִירַת הַנוֹצרִים.

משוב - אינטראקציה דו צדדית

בשיחה רגילה אחד להודיע לאחר שהוא/היא מעוניינים בשיחה על ידי הנהנת ראש, חיוך ועוד כמה מחוות. באופן דומה, זה צריך להימסר למשתמשים המקיימים אינטראקציה עם המחשב שלך. זה חיוני לכבד את זה עם העיצוב שלך, כך שהמשתמש תופס את המכשיר שלו מופעל וישים לב אליהם.

המערכת חייבת תמיד ליידע את המשתמשים על המתרחש. יתר על כן, חשוב להתייחס לאופן שבו המשתמש שלך יבין שהמערכת מודעת באופן לא פולשני. אתה יכול להציג אותו עם אפקט קול או פנס לפי בחירתך.

ממשק משתמש קולי משנים את האופן שבו אנו משתמשים בטכנולוגיה ובאינטראקציה איתה. תחום העיצוב הזה מתפתח במהירות, וזה דבר נהדר עבור כל מעצב UI/UX להתקדם איתו.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article61114.aspx