מידע על שיניים תותבות
נכתב על ידי: LinkShake - קידום אתרים
תאריך: 31/01/10

מערכת שיניים תותבות נועדה לקיים תחליף אסתטי לכל או מרבית השיניים הטבעיות הן בתפקידי לעיסה ונגיסה והן על מנת להעניק מראה שלם ואסתטי בחלל הפה. אחוזי ההצלחה של שיניים תותבות הם גבוהים במיוחד- 80%-95%.

קיימים שני סוגי תותבות: תותבות חלקיות ותותבות מלאות אשר מתאימות למחסור מלא של שיניים בפה במטופל.

שיניים תותבות ניתנות להרכבה והסרה באופן עצמאי ושכיחות בעיקר בקרב האוכלוסייה המבוגרת. תותבת שלמה עליונה מורכבת בפה באמצעות ואקום, תותבת תחתונה שלמה מורכבת בפה בעזרת כוח המשיכה בין הגופים השונים. לעומת זאת, תותבת עליונה/תחתונה חלקית מורכבת בפה באמצעות חיבורים או ווים ייעודיים לכך.

מידות שיניים תותבות מותאמות לכל מטופל באופן אישי.

לאחר הרכבת השיניים התותבות בפה המטופל ישנה תקופת המתנה של עשרה ימים עד שבועיים עד שהתותבות תופסות את מקומן המדויק. משך תקופת ההסתגלות הוא עד חצי שנה כאשר בסופה חוזר חוש הטעם והתחושה בלשון באופן מלא. במהלך תקופת ההסתגלות עשוי המטופל לסבול מתופעות נלוות כמו: אי נוחות בגרון, כאבים קלים בחניכיים וכאבי ראש, המטופל יכול להוציא לפרקים את התותבת על מנת להקל על הכאבים הנלווים (במקרים של כאב קיצוני מומלץ לפנות לרופא שיניים).

שיניים תותבות פותרות בעיות בסיסיות מחיי היום יום השגרתיים כמו: אסתטיקה, יכולת לעיסה ונגיסה ומתקבלות פנים צעירות ומלאות יותר. כמו כן, חשוב להקפיד להרכיב את התותבות לאורך כל שעות היום מכיוון שהן מחזיקות את פרקי הלסת, מסדירות את הנשימה ומאפשרות למטופל לעיסה נוחה ופשוטה.

בתחילה, התותבת עשויה ליצור פעילות יתר בבלוטת הרוק- זו תגובה טבעית לחלוטין והיא חולפת לאחר מספר ימים. בנוסף, במהלך תקופת ההסתגלות ייתכנו נקישות שיניים.

בעת פעולת האכילה עם תותבות חלקיות כדאי לנגוס עם השיניים הטבעיות. כאשר מטופל בעל שיניים תותבות מלאות צריך לנגוס עם השיניים הצדדיות ולא בשיניים הקדמיות תוך שימוש כוח מצומצם. חשוב להקפיד ללעוס בכל הפה ועל ידי כך לייצר לחץ מתון ושווה על המגע בין הרקמות לשיניים התותבות.

חשוב להקפיד על מספר כללים:

  • לא לעכב את תהליך הרכבת שיניים תותבות מכיוון שככל שמטופל ידאג לשים שיניים תותבות בפה כך תתקצר תקופת ההסתגלות
  • מומלץ לעשות מערכת תותבות אשר עשויה ממתכת מכיוון שתקופת ההסתגלות קצרה יותר והתותבת חזקה יותר ולכן נשמרת לפרק זמן ממושך
  • כל לילה יש להשרות את השיניים התותבות במים פושרים או תמיסת חיטוי ייחודית עבורן. השריית השיניים משחררת את האבנית ושכבת הפלאק ומאפשרת להסירן בקלות יתרה, לפני החזרת השיניים לחלל הפה יש לשטוף ולנקות אותן

בנוסף להשריה היום היומית של השיניים התותבות מומלץ לבצע ניקוי שיניים תותבות שבועי באמצעות כדור ניקוי אשר מחטא אותן ביסודיות  ולאחר מכן לשטוף במים


 
אודות המחבר

לינקשייק פתרונות קידום אתרים באינטרנט - 2010

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article7580.aspx