איתור קשיים באמצעות אבחון
נכתב על ידי: כיוונים אחרים
תאריך: 28/03/10

קשיים שונים עשויים להשפיע על הישגיו של אדם ואיתור מקורם במסגרת אבחון, יכול לאפשר טיפול בהם. אחד האבחונים הקיימים הוא אבחון פסיכודידקטי. אבחון פסיכו דידקטי משלב בין ההיבטים הדידקטיים לפסיכולוגיים. במסגרת אבחון פסיכו דידקטי נבדקות השפעות רגשיות וקוגניטיביות על תהליכי הלמידה של המאובחן.

אבחון פסיכודידקטי בודק את התפקוד הרגשי של המאובחן במטרה לגלות את מקור הקשיים בלמידה, אם נובעים מליקוי למידה או מקושי רגשי. אבחון פסיכו דידקטי בוחן גם קשיים בתחומי הלמידה השונים. במסגרת אבחון פסיכודידקטי ניתן לבדוק קשיים בכתיבה, הבעה, הבנת הנקרא וכתיבה. בנוסף מאפשר אבחון פסיכו דידקטי לבדוק סיבות אפשריות להיווצרות הקשיים. בעזרת אבחון פסיכודידקטי ניתן לאתר דרכים שיוכלו לסייע לעקיפת הקשיים ולאחר מכן להתאים למאובחן תוכנית טיפול מתאימה.

אבחון נוסף שניתן לבצע הוא אבחון דידקטי המהווה בסיס לכל בדיקה של תחומי הלמידה. אבחון דידקטי בוחן קשיים בתחומי הלמידה השונים וכן מאפשר לעיתים אבחון של הסיבות לקשיים. בעזרת אבחון דידקטי ניתן לאבחן גם קשיי זכירה, קשיי קשב, קשיים בהתארגנות, קשיים גרפו מוטוריים או בעיות רגשיות. אבחון דידקטי יוכל לסייע לגילוי נקודות החוזק של המאובחן ולאחריו ניתן יהיה להתאים למטופל תוכנית טיפול שתסייע לו לעקיפת קשייו.

בעת רצון לאתר בעיות קשב וריכוז, ניתן לבצע אבחון T.O.V.A. אבחון ממוחשב זה מסייע לאיתור בעיות קשב וריכוז וכן מאפשר בדיקת יעילותו של טיפול תרופתי במקרה שקיימות בעיות קשב וריכוז. בחלקו הראשון של האבחון נבדקים התמדת קשב, אימפולסיביות, זמן תגובה ועקביות. חלק זה מיועד לאיתור בעיות קשב וריכוז. החלק השני מיועד לחיזוק מהימנות החלק הראשון. בתום האבחון ניתן לדעת האם קיים קושי בקשב הכללי ואפשרות לקיום תסמונת ADHD. לאחר מכן ניתן לקבוע האם יש צורך לבצע שנית את האבחון עם ריטלין.

מרכז כיוונים אחרים הוא מרכז רב תחומי לייעוץ, אבחון, טיפול וקידום הלמידה. המרכז פועל על פי תהליך אשר מבוסס על ניסיונם הרב של אנשי צוות המרכז ומסייע באבחון והתמודדות עם קשיים שונים בתחומי הלמידה.


 
אודות המחבר

סוקולוב 34
בניין השופינג קומה 4
רמת השרון
טלפון: 1-700-555-185
פקס: 03-5406986
[email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8208.aspx