פריון
נכתב על ידי: LoadSEO - קידום אתרים
תאריך: 06/05/10

פריון מה גורם ליותר ויותר נשים בשנים האחרונות לפנות לטיפולים סיניים בבעיות פריון?
מה כוללת שיטת הטיפול הזו ובמה היא שונה מהרפואה המערבית?
מדוע יש מאכלים מסויימים שכדאי להמנע מהם ומה הקשר שלהם פריון. ?

הסיבה לכך נעוצה בעובדה שיותר ויותר מחקרים מראים את הקשר ההדוק הקיים בין הרפואה הסינית לבין הרפואה המערבית.
לרוב, מגיעה האשה לטפול כאשר טיפולי ההפריה וההזרעה לא נשאו פרי, או בגלל הפלות חוזרות ונשנות.
אי הפריון "מסיבות שאינן ידועות", נוצר עקב כך שבשנים האחרונות נשים מנסות להרות בגיל מאוחר יותר מבעבר, התזונה לרוב אינה טובה, וקצב החיים תובעני ומתוח מאוד
וגורמים נוספים משפיעים על יכולתה של האשה להרות.
האשה כמו הגבר ברפואה הסינית, נתפסת כיישות בפני עצמה. המשמעות היא שגם אם לשלוש נשים, אותה אבחנה מערבית, עדיין הטיפול יהיה שונה.
הטיפול ברפואה הסינית כולל שימוש בצמחי מרפא, דיקור סיני, יעוץ לתזונה נכונה מנקודת ראות סינית ובדיקת לשון ודופק.

המחזור החודשי
המחזור החודשי של האשה, אף הוא מהווה מדד לאבחון מצבם של האברים הפנימיים ומצבה הנפשי. האברים קשורים לווסת האשה הם הכליות, טחול, וכבד, היות שהם קשורים לוויסות וייצור הדם והצ’י אנרגיה, לכן אם יש חוסר איזון באחד מהם, הדבר עלול להשפיע על הווסת עצמה. לדוגמא: אם יש ווסת שופעת מאוד עם דימום רב, הדבר עלול להעיד על חולשת טחול, עודף חום בדם, או תקיעות צ’י הכבד.
בנוסף, יש לדעת מהי תכיפותו, סדירותו, צבע, כמות, והאם יש כאבים לפני הווסת pms, במהלך או בסוף הווסת .

המחזור היין והיאנג
המחזור החודשי מחולק ליין נוזלים ויאנג חום/אנרגיה. ארבעה עשר הימים הראשונים מתחילת הווסת ועד לביוץ שייכים ליין, וארבעה עשר הימים מהביוץ עד לווסת הבאה שייכים ליאנג.

מהי ווסת בריאה?
ווסת סדירה היא זו המגיעה באופן קבוע בין 21 יום ל-30 יום.
הדימום צריך להיות ללא גושים, ולהימשך 4-6 ימים. אם ווסת מאחרת מעל 30 יום, עם קרישי דם, כהה מדי, או בהירה מדי, או שיש דימום רב מדי , הדבר מעיד על חוסר איזון פנימי העלול לתרום לחוסר הפריון.
כמו כן, אם מופיעות תופעות קדם ווסתיות pms, כמו עצבנות, כאבי בטן, גודש בחזה וכו’.. הדבר מראה גם כן על חוסר איזון .

הטיפול המערבי
הטיפול המערבי מציע שימוש בכדורים כמו היקהקלמין, זריקות הורמונים ועוד.... כל אלה עוזרים סימפטומטית לחוסר האיזון כמו למשל להסדיר את הווסת באופן זמני, אך לא עוזרים לתקן את שורש הבעיה למצב שנוצר כמו חיזוק האברים הפנימיים המצויים בחולשה
לעומת זאת, הרפואה הסינית כן מטפלת בשורש הבעיה, מאזנת אברים פנימיים ומטפלת אף במצבה הנפשי של האשה.

התזונה
התזונה חשובה מאוד היות שהיא עוזרת ליצור צ’י אנרגיה ודם, הדרושים באופן כללי לכל אדם ובאופן ספציפי לאשה שעוברת תהליך פריון הדורש מהגוף והנפש אנרגיה רבה.
התזונה הסינית, בניגוד לגישות אחרות, מתייחסת לאופיים של מאכלים לפי חום, קור, ולחות.
אם האשה צורכת מזון חום מדי כמו אוכל חריף, מתובלן מדי, מטוגן או שמנוני,עישון סיגריות וצריכה מרובה של קפה ואלכוהול זה עלול לבוא לידי ביטוי בעצבנות, תופעות קדם ווסתיות, ודימום עם קרישי דם.
אם התזונה היא קרה מדי וכוללת כמות גדולה על בסיס קבוע של סלטים, מוצרי חלב ושתייה של מים קרים, הדבר עלול לפגוע במע’ העיכול ומשם "יקררו" את הדם, וישפיעו על הווסת שעלולה להיות דלילה מדי, מלווה בכאב רב. כמו כן , אותו קור עלול להגיע גם לאזור הרחם הנמצא סמוך למע’ העיכול ולגרום לקור ברחם, שתתקשה לקלוט זרע.

לחץ נפשי
לחץ תורם לבעיות פריון. בראיה הסינית, לחץ פוגע בלב, אשר פוגע בכליות הטחול והכבד אשר כאמור קשורות באופן ישיר לפריון.
לכל איבר ואיבר בגוף מעבר לתפקיד הפיזיולוגי שלו יש גם היבט נפשי. עודף מחשבות ודאגות משוייכות לטחול. לכן מצב קבוע זה עלול להחליש את הטחול שמשתתף בייצור הצ’י האנרגיה והדם, דבר העלול להתבטא בווסת שופעת, דימום רב מאוד ומתמשך.
לחץ נפשי מתמשך, עלול גם לגרום לעצירת ווסת מוחלטת אמנוריאה, לווסת מאחרת מעל 30 יום, או חוסר ווסת בכלל.

הטיפול ברפואה הסינית
הטיפול ברפואה הסינית כולל טיפול בדיקור, צמחי מרפא סיניים, תזונה נכונה ומתאימה והמלצה לפעילות גופנית מתונה כמו יוגה וטאי צ’י.
טיפול זה עוזר להגדיל את עובי הרירית, ווסת זרימת הדם, להסדיר מחזור, לחזק את האברים הפנימיים הרלוונטיים, והרגעת הנפש.
הטיפולים ברפואה הסינית מטפלים בתופעות נוספות שברפואה המערבית לא תמיד יש מענה או מענה חלקי בלבד.
כמו למשל:
זיהום במע’ השתן, pms-תופעות קדם ווסתיות, דימומים בין המחזורים, הפלות חוזרות ונשנות, ציסטות, מיומות, אנדומטריוזיס, חוסר פריון, סכרת הריונית, רעלת הריון, יתר ל.ד הריוני,ולאחר הלידה, חיזוק היולדת, טיפול בחוסר חלב או בדלקות בשד.
הטיפולים רלווטיים גם לנשים שרוצות לעבור תהליך הזרעה או הפריה מתרומת זרע, ללא בעיתפריון. כלשהי, כשהמטרה היא להעלות את הסיכויים להצלחה כמה שיותר מהר על ידי חיזוק הרחם, וויסות צ’י ודם, ועיבוי הרחם.
 

 
אודות המחבר

LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט.לפרטים התקשרו למספר:  08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: [email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8781.aspx