דני וידיסלבסקי - מה מאפשר את פריצת הדרך של המנהל?
נכתב על ידי: דני וידיסלבסקי
תאריך: 16/05/10

בתור מי שליווה עסקים, חברות ומנהלים רבים באימון אישי, אני יכול לומר שזהו אחד מהמקצועות המספקים ביותר. אתה פוגש אנשים בעלי יכולת רבה (מנהלים) ומסייע להם לשפר את יכולותיהם עוד יותר. כתוצאה ישירה מכך אתה יכול להבחין בשינויים בחייהם של רבים - עובדיהם, בני משפחותיהם, לקוחות, ספקים ועוד.

בשנים האחרונות ליוויתי עסקים מכל הגדלים, הסוגים, הצורות והענפים (וידיסלבסקי היה זה שאימן את אסנת פלאוט, זוכת פרס יזם השנה של גלובס לשנת 2004-2005 ע.מ.) וראיתי שיש כמה נקודות מפתח, שסייעו לי בתור מאמן ועשו את ההבדל בין הצלחה בינונית לבין פריצת דרך משמעותית.

נקודת המפתח בה הבחנתי הינה בעצם הבסיס של שיטת העבודה איתה אני פועל (אני מאמן אישי עפ"י טכנולוגיית הניהול שפותחה ע"י החוקר האמריקאי ל. רון האברד) ועובדה מדעית חשובה: כל עסק מורכב בבסיסו מאנשים! משרדים, מחשבים, מוצרים וכן הלאה, כל אלה הם משניים בחשיבותם לעומת הגורם החשוב ביותר בעסק - אנשים. ולכן הנקודה הקריטית ביותר מבחינתי היא לתת ייעוץ אישי למנהל עצמו. כאשר המנהל יהיה בכושר אישי טוב - גם העסק יתפקד טוב יותר. כאשר המנהל בכושר אישי גרוע במעגלי חייו השונים - העסק לא יתרומם, לא משנה מה שלא נעשה.

דבר זה קשור לנקודת מפתח נוספת לה אנו קוראים "אתיקה". ראיתי מנהלים רבים אשר חופרים את הבור של עצמם, ע"י עשיית מעשים ופעולות לא אתיות שונות. אילו אותם מעשים אשר האדם יודע שהם מזיקים ולמרות זאת הוא מבצע אותם. הבחנתי בפריצות דרך גדולות מאוד אצל המאומנים שלי ברגע שנגענו וטיפלנו ביסודיות בנושא זה של אתיקה אישית. לאחריו הטיפול במרכיבים שונים בעסק הוא קל הרבה יותר.

מה המסר שלך לאותם מנהלים המתייחסים בקלות ראש לאימון אישי?

אם אתה חושב שאתה יודע הכל ואין לך עוד מה ללמוד בחייך - חשוב שנית. פתגם עתיק אומר כי החכם באדם הוא אותו אחד שיודע כמה הוא אינו יודע. . ..

ומנגד אם אתה כבר נמצא בשלבים ראשונים או מתקדמים של ייאוש, וחושב כי גורלך נגזר לעבודה קשה ומתישה, עם תגמול לא הולם לשארית ימיך - חשוב שנית. תמיד יש מה לעשות כדי לשפר מצבים בחיים ובעסק. כן, גם בשלך!

מאמן אישי יכול להיות ההבדל בין הישרדות להצלחה, בין שחיקה, לעוצמה אישית.

תן לעצמך צ'אנס ואולי גם אתה תקלע את סל הניצחון.

איך מישהו חיצוני שלא מהתחום שלי מבין ויכול לייעץ על בעיות שיש בתחום שלי?

מנהלים רבים אומרים לי: "דני, אבל אתה לא איש היי-טק/ביטוח/נדל"ן (וכן הלאה - כל אחד לפי התחום שלו). אתה לא מבין! בענף שלי יש בעיות שלא קיימות בענפים אחרים. לי אישית לקח 25 שנה ללמוד את המקצוע - איך אתה תוכל לעזור לי בדברים שאתה לא יודע ולא מכיר אותם? מה, תלמד עכשיו 25 שנה את המקצוע שלי? הענף שלי הוא הכי בעייתי. יש לו קשיים שאין לתחומים אחרים."

מישהו זר שהיה שומע זאת היה חושב שזה נאום מוכתב מראש שמקבל אותו כל מי שפותח עסק או חברה ביחד עם המסמכים הרשמיים שלו על פתיחת העסקJ

האמת היא, כרגיל, הרבה יותר פשוטה. נחזור לרגע לספורט:

האם פיני גרשון היה צריך ללמוד להטביע לפני שהוא מלמד את מייסאו באסטון תרגיל בסופו באסטון מטביע לסל?

האם פיני יודע להתעופף באויר כמו פארקר או צריך ללמוד זאת לפני שהוא מתקן את פארקר על טעות בתנועה של פארקר לעבר הסל?

פיל ג'קסון היה שחקן כדורסל. הוא אפילו זכה באליפות ה NBA כשחקן, אולם האם הוא היה צריך לקלוע 81 נקודות במשחק אחד, כדי לאמן את קובי ברייאנט לעשות זאת?

התשובה לכל השאלות האלה היא: לא!

מאמן צריך לדעת לאמן. אימון הוא מקצוע ומיומנות מיוחדת. מאמן לא צריך לדעת ולהכיר את כל מה שיודע המאומן שלו. פיל ג'קסון יודע להוציא מקובי ברייאנט את המיטב של קובי, על ידי יכולות אימון גבוהות.

בצורה דומה מאמן טוב בעסקים, לא צריך להבין ולדעת את כל מה שהמנהל יודע. למה? כי עובדה שהמנהל עם כל מה שהוא יודע, עדיין נמצא בקשיים ו/או בעיות איתן הוא לא יודע להתמודד. כך שאם יהיה במערכת עוד מישהו עם אותו הידע והניסיון - כנראה שעדיין לא תבוא משם הגאולה.

מאמן עסקי צריך לדעת את הכלים לאימון מנהלים כדי להוציא את המיטב מאותו מנהל ולגרום למנהל "לקלוע 81 נקודות במשחק". האמת היא שכל עסק בעולם מורכב מאותם חלקים ומרכיבים. אומנם התוכן הוא שונה מעסק לעסק ומענף לענף, אולם המרכיבים והיסודות זהים לחלוטין. מסיבה זו מאמן עסקי טוב יכול לקחת כל מנהל מכל ענף ותמיד לשפר את ביצועיו.

דני וידיסלבסקי, מרצה ויועץ בכיר, מומחה בשיטת האברד לניהול, מנכ"ל וידיס ייעוץ אישי ועסקי יו"ר נציגות וויז בישראל.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article8907.aspx