מה לומדים בתואר הנדסת בניין?
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 25/05/10

הנדסת בניין, הקרויה כיום גם בשמה השני- הנדסת אזרחית, הינה בין תחומי ההנדסה הבודדים, המתמקדים בנושאים הקשורים לעיצוב הסביבה כולה. ניתן להסביר זאת על ידי כך שהנדסת בניין, בניגוד לדעה הרווחת, לפיה הבנייה מושתת בעיקר על בניית מבנים תעשייתיים ופרטיים, היא בעצם המכלול לכל הקשור בנושא הבנייה. כלומר, היא כוללת בתוכה תהליכי תכנון וביצוע של מערכות מתקדמות, כגון כבישים, שדות תעופה, סכרים ונמלים, וכל דבר הקשור ישירות ובעקיפין לסביבה האנושית ומשרת אותה מדי יום.

אם כך, מטרת לימודי הנדסת בניין הינה בהכשרת מהנדסים שיתרמו רבות לפיתוח הסביבה, זאת תוך כדי התחשבות במאפיינים שונים, כגון סוג האדמה עליה ייבנה המבנה המסוים, שימוש בחומרי בנייה שיבטיחו את עמידות המבנה בפני מזג אוויר, רעידות אדמה ואסונות טבע אחרים שעשויים לפקוד את הסביבה מתישהו בעתיד.

יתרה מזאת, משום כך במהלך לימודי הנדסת בניין, ישנו דגש על לימוד קורסים כגון, ניהול בנייה, חומרי בנייה ומכאניקת הקרקע, תכנון קונסטרוקציות, בקרת סביבה, תחבורה ועוד. זאת לצד מקצועות בסיס המשותפים למרבית תחומי ההנדסה, שהינם פיזיקה, מכאניקה, מתמטיקה ועוד.

כאשר בסיום הלימודים לאחר ארבע שנים, ייהנו בוגרי הנדסת בניין מאפשרויות תעסוקה נרחבות ומגוונות ויכלו להשתלב במשרות מפתח הן בסקטור הציבורי והן בפרטי, כל זאת תוך כדי פיקוח של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה שאחראי על ענף הבנייה.

משרות אלו יבואו לידי ביטוי על ידי שילוב מהנדסי הבניין כמנהלי בנייה, כמפקחים ומבקרים של פרויקטים גדולים וקטנים העוסקים בענף הבנייה, כמפתחים ומשווקים של מערכות בנייה מתקדמות ועוד. כאשר מהנדסים אלו, עם צבירת ניסיון בשוק העבודה, יוכלו להשתכר בשכר של עשרות אלפי שקלים מדי חודש ובתנאים נוחים, כגון קבלת רכב צמוד, הטבות, בונוסים ועוד.

למעשה, התואר בהנדסת בניין הינו תואר B.sc וניתן ללמוד אותו במסלולים שונים המוצעים על ידי המכללות והאוניברסיטאות, כגון, הנדסת בניין ותשתיות, הנדסת בניין ומבנים, הנדסת מיפוי, הנדסת מים, הנדסת סביבה, הנדסת תחבורה ועוד. יחד עם זאת, רבים סוברים שאינו מספיק כתואר ראשון, ויש להמשיך לתארים מתקדמים. אלו יהיו בוודאי מנהל עסקים, לוגיסטיקה, הנדסת סביבה והנדסת חקלאות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article9020.aspx