﻿<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><rss xmlns:a10="http://www.w3.org/2005/Atom" version="2.0"><channel><title>מאמרים אחרונים בקטגוריה פיזיקה</title><link>http://www.portal-asakim.com/CategoryPages/Category.aspx</link><description>מאמרים אחרונים בקטגוריה פיזיקה אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים</description><item><link>http://www.portal-asakim.com/Articles/Article46017.aspx</link><title>מסמלצים את תופעת ה- Crosstalk של אנטנות במטוס!</title><description>בעולם בו מערכות התקשורת בכלי טיס הופכות מורכבות יותר ויותר, לעיתים קרובות ניתן למצוא מספר אנטנות הממוקמות באותו המטוס.
הדבר יוצר תופעה הנקראת &quot;ערב דיבור&quot;, Crosstalk באנגלית, הפרעה באותות אשר זולגים מקו אחד למשנהו, דבר שעלול להפריע לתפקוד של כלי הטיס.
במודל אשר יוצג בפירוט במאמר זה, נראה כיצד לבנות בתוכנת COMSOL Multiphysics 5.1 סימולציה של ההתערבות בין שתי אנטנות זהות - אחת משדרת והשניה מקבלת - במרכב של מטוס, במטרה לנתח את ההשפעה של תופעת ה- Crosstalk.</description><pubDate>Tue, 05,May 2015 04:51:15</pubDate></item></channel></rss>