זוגות שמתכננים את החתונה שלכם, בטוחים שזה הדבר הכי קשה שהם יעברו ביחד, ואם הם יעברו את זה בהצלחה, הם יוכלו לעבור את הכל בהצלחה. אבל, אין להם מושג עוד מה מצפה להם.
כנראה שגם אתם בשלב הזה, של אחרי החתונה, ואתם חושבים שזהו, כל הצרות נגמרו ומעכשיו יהיה רק שקט ושלווה. חכו תראו מה יהיה כשתצפו לילד, ומה יהיה אחרי שהילד ייוולד. אין כאן ניסיון להפחיד אתכם, אלא להכין אתכם למה שעתיד לבוא, כדי שלא תרימו ידיים ותוותרו על הזוגיות שלכם כשבאמת יהיו צרות בגן עדן.
כשאת, האישה, תהיי בהריון, ושניכם תצפו לילד, יכול להיות שנושא טיפול זוגי יעלה על הפרק כמה וכמה פעמים. אם לא מצדכם, אז מצד קרובי המשפחה שלכם. הסיבה לכך היא הדינמיקה ביניכם שתחווה קושי גדול בגלל ההורמונים, שאיתם עלולים לבוא הרבה וויכוחים.
וזה לא יהיה רק בזמן תשעת חודשי ההיריון, אלא גם אחרי הלידה, אז היחסים ביניכם ישתנו בצורה משמעותית, משום שעוד אדם נכנס לתמונה, אדם שצריך את תשומת הלב המרבית שלכם. יכול להיות שיחסי המין שלכם לא יהיו כמו פעם, יכול להיות שתהיה חסרה לכם אינטימיות ו"לבד" ועוד. את כל אלה אפשר לפתור בעזרת ייעוץ זוגי . ולא רק שזה אפשרי, זה אף כדאי, ורק בגלל שאתם הורים עכשיו, זה לא מבטל את היותכם בני זוג, ואתם צריכים להשקיע בזוגיות שלכם בדיוק כמו שאתם משקיעים בילדים שלכם ובדינמיקה ביניכם כהורים.
חשוב לזכור שיש פעמים שבהם הזוגיות נפגעת בגלל משברים בתוך המשפחה, למשל אם האישה סובלת מדיכאון שלאחר לידה. במקרה הזה, חשוב לתת לה את הטיפול הרפואי המתאים עוד לפני שבאים למטפל זוגי כדי לפתור את ההשלכות הקשות של הדיכאון.
ככל שיעברו השנים, והתינוק יגדל, אז כבר צריך טיפול משפחתי אם יש בעיה בתא המשפחתי, וזה לא משנה מי ה"אשם". ובעצם, כולם אחראים על יציבות התא המשפחתי משום שכל אחד מבני המשפחה הוא משפיע וגם מושפע, בין אם אלה ראשי המשפחה ובין אם הילדים, לא משנה בני כמה הם.